Cytat Zamieszczone przez lalaith Zobacz posta
Co do wiązania to mam podobny problem ze swoim synkiem, jest w podobnym wieku. Prężenie i odginanie do tyłu może być oznaką problemów z napięciem mięsniowym a kieszonka niestety jeszcze potęguje ten efekt ( u nas to jest ewidentne) spróbuj może z innym wiązaniem, kangurkiem?
Basinda, a u Ciebie działa ten kangurek? A tak na szybko, co z tym napięciem mięśniowym? Przejdzie to w końcu?[/QUOTE]

Tak na szybko w domu to lepiej kółkowa mi się sprawdza, w kangurku udaje mi się uzyskać najlepszą pozycję ale i tak muszę poprawiac jak młody zaśnie.
To co pisały dziewczyny z tym poziomym pasem na szyi też obserwuję u siebie ale jak muszę wyjść z dwójką to niestety muszę wpakować w kieszonkę, pobujać uspokoić a potem poprawić, dociągnąć i jest nieźle.
W domu jak nie muszę nie nosze niech się młody bawi na podłodze bo to faktycznie jest wiek podnoszenia głowy i rozglądania.

U nas z napięciem nie jest pewne bo dopiero w środę mam spotkanie z fizjo ale napewno coś jest na rzeczy mimo że na plecach lezy normalnie, nie zaciska piąstek to wzięty na ręce strasznie się pręży a położony na brzuszku podnosi i głowę i nogi robiąc kołyskę.