Pokaż wyniki od 1 do 20 z 58

Wątek: chusta - brak współpracy córci; co robić??

Widok wątkowy

Chustoholiczka Awatar Basinda
    Miejscowość
    Koszalin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Ulula Zobacz posta
    Podłączę się pod pytanie, bo u nas bywa podobnie. Daje się zawiązać tylko jak śpi, bo inaczej prężenie do tyłu i prostowanie nóżek. Mam Nati Amazonię, wiążę na razie kangurka, strój domowy, bo po domu tylko do tej pory nosiłam. Fakt, że mi też jeszcze nieco nieporadnie idzie, ale jak Mała robi takie wygobasy, to cały materiał jej spod pupy ucieka :/. No i musimy zaczynać od początku. Może elastyk by się tu bardziej sprawdził?
    Zdecydowanie lepiej ćwiczyć kangurka do skutku
    W elastyka włożysz dziecko i mimo że będzie robiło wyprost to nie wypadnie i będzie zachustowane niemal w pozycji stojącej ale przecież nie o to chodzi!!
    Może problem jest w niewłaściwym trzymaniu podczas wiązania? Czy czasem nie podtrzymujesz dziecka za plecy czy za kark? to automatycznie wywołuje wyprost. Staraj się trzymać dłonią za pupę od spodu a kciukiem obejmować bioderko, w ten sposób można "podwinąć" miednicę dziecka uzyskując właściwą pozycję.

Cytat Zamieszczone przez zawsze_zielona Zobacz posta
    My kupilismy manduce jak Ceine miala 3 miesiace ale przy pierwszej probie wlozenia takiego maluszka do manduki, od razu bylo widac, ze za mala jest. Chlop zaczal ja nosic w Manduce jak miala okolo 5, 5 miesiaca i obie strony byly zadowolone.
    Moja corcia narzekala i nadal narzeka, jak zawiaze zbyt luzno. Do tego musze sie bardzo spieszyc i mocno naciagac inaczej nicni z wiazania.
    Tak z tym też się zgodzę dziecko w za luźniej chuście nie czuje się pewnie i odchyla "szukając granicy"
    Ostatnio edytowane przez Basinda ; 12-12-2011 o 11:36
    Basia mama 5 małych Trolli
    Doradca Noszenia ClauWi, Certyfikowany Instruktor Masażu Shantala

Uprawnienia umieszczania postów