Czy indio uni blau to starsza wersja ultramarynki?
Czy indio uni blau to starsza wersja ultramarynki?
Nie pomoge, nigdy nie slyszalam o uni blau...
Corcia 09.07.2006 i Syneczek 30.06.2008
Pewności nie mam, ale chyba nie było takiego koloruTo pewnie jest ultramaryn.
Z ciekawości, takie określenie koloru na ebay-u znalazłaś?
Mati 03.2005 Martynka 09.2008 Szymonek 12.2012
Chustę kupiłam na ebay-u sądząc po zdjęciu, że to ultramaryna. Jednak na kartonie, jako nazwa modelu, widnieje uni blau, stąd wątpliwosci, czy to ten sam kolor. No i chciałam mieć pewność na wypadek sprzedaży.
Czekam na odpowiedź demony, która twierdzi, że był kiedyś uni-rot poprzednik rubinrota. Jeśli chusty wyglądały identycznie, to będzie oznaczać, że uni-blau to piersze wersje ultramarynki.
o indio uni blau znalazłam trochę na SuT. Podobno wygląda tak samo jak ultramaryna, ktoś się pofatygował i zapytał u źródła - didek twierdzi że indio uni blau to dawna nazwa ultramaryny właśnie
Choć dociekliwe Niemki twierdzą, że pomimo, że zarówno uni blau jak i ultramaryna sładają się z dokładnie tych samych kolorów nitek (ciemnoniebieski, jasnoniebieski i zielony) to mają inną zawartość tych nitek - przy ultramarynie dominuje ciemnoniebieska nitka.
Z ciekawostek: indio, które ja do tej pory znałam pod nazwą sonnengelb nazywa się teraz unigelb![]()
Ostatnio edytowane przez MartaS ; 12-12-2011 o 01:18
Ala i Hania 2009, Ewa 2012
W takim razie zagadka rozwiązana. Mam jaśniejszą wersję ultramarynki
.
Dziewczyny, dzięki za udział w dochodzeniu.
Proszę o pomoc
Mądra kupiłam na ebayu Indio "Blau mit dezentem grünen Jaquard-Muster". Ma 420cm długości realnej i ani jednej metkinawet na środku.... No i skąd mam wiedzieć jaki ma skład i jakie to Indio? Proszę o pomoc.... Jest mięciutkie, ma kilka niteczek wystających, ale i tak w świetnym stanie.... No i nie ma skosów. Ile on może mieć lat i jest coś warty jeśli nie wiem jaki ma skład?
Pewnie ktoś je skracał![]()
Basia 29/08/2009Jacuś 15/08/2012
Bycie położną grozi tym, że pęknie ci serce, ale to nic złego,
ponieważ wydostanie się w ten sposób mnóstwo miłości.
Staniesz się dzięki temu lepszą położną. [Stephen, mąż Iny May Gaskin]