Pokaż wyniki od 1 do 7 z 7

Wątek: Pomóżcie początkującej w wyborze chusty :)

Mieszany widok

Chustofanka
    Miejscowość
    Warszawa Tarchomin

Domyślnie Pomóżcie początkującej w wyborze chusty :)

Dziewczyny,
    w marcu rodzę córeczkę, to moje drugie dziecko. Kubusia nie nosiłam, tak się jakoś zgapiłam, a jak już się zdecydowałam na noszenie to kupiłam po prostu manduce.
    Obawiam się trochę noszenia, bo Kuba był i jest bardzo duży a z tego co widzę mała idzie w jego ślady. Miałam chustę Nati, pary razy go motałam jak miał 5 mc, ledwo z nim doszłam na róg osiedla. Teraz chciałabym spróbować od początku. Mam od koleżanki chustę - vatanai maruyama. Byłam już raz na takim porządnym motaniu, żeby się czegoś nauczyć, przyznam, że trochę jestem przerażona. Miałam wrażenie, że szamoczę się z prześcieradłem.
    Ostatnio zaczęłam się zastanawiać, czy może z chustą elastyczną nie będzie mi łatwiej na początku?

Proszę doradźcie coś, biorąc pod uwagę, że urodzę jakieś prawie 4 kg. Jestem antytalenciem do wiązania. Jestem duża i wysoka.

Chustomanka Awatar izka_74
    Miejscowość
    Bydgoszcz/Fordon

Domyślnie

Ja mam różne chusty i na razie (mały ma 3 m-ce) najlepiej nosi mi się w Nati diament z bambusem i w indio. Diament nati z bambusem jest miękki od nowości, nie trzeba go było łamać i doskonale się na takim maluszku dociągał. Indio podobnie - przynajmniej to, które mam, jest dosyć cienkie i łatwe w obsłudze.
    Z chust tkanych bawełnianych fajnie nosi się i dociąga jak chusta jest już dobrze złamana. Musiałabyś więc poszukać jakiejś już mocno używanej.

Mateusz (6.07.1996r.) i Pawełek (21.02.2005r.)

Chustoholiczka Awatar modrooczka
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

złamany miekki leo storchenwiege. Drugą moją chustą i też lubianą była nati sp z lnem, też już mocno wymiętolona. Ale Ci zazdroszczę, moja już tylko dla zabawy chce się motać, a na spacerze woli sama biegać... A to jest już czwarte dziecko i raczej nie będzie następnego

Chusteryczka
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

A może Annę Storchenwiege? Kocham i wielbię tę chustę, moja pierwsza i myślałam że na zawsze ale okazało się, że mam za długą na wiązania dla starszaka. Gdybym miała pewność, że będzie następne dziecko to bym schowała przed całym światem do szafy i nie wyjmowała do godziny 0
    Doradca Noszenia ClauWi®
    Mama dwóch córek: H. (03.2008) i K. (08.2011)

Chustomanka
    Miejscowość
    Kraków / Nisko

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez egla30 Zobacz posta
    A może Annę Storchenwiege? Kocham i wielbię tę chustę, moja pierwsza i myślałam że na zawsze ale okazało się, że mam za długą na wiązania dla starszaka. Gdybym miała pewność, że będzie następne dziecko to bym schowała przed całym światem do szafy i nie wyjmowała do godziny 0
    To prawda, Anna jest cudowna, my się na niej uczyliśmy motać.

Ze swojej strony polecam Grecję Nati, ekspertki mówią, że wełna najlepsza, ja mojej bawełnianej nie oddałabym za nic.

Chustofanka Awatar cube

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez modrooczka Zobacz posta
    złamany miekki leo storchenwiege. Drugą moją chustą i też lubianą była nati sp z lnem, też już mocno wymiętolona. Ale Ci zazdroszczę, moja już tylko dla zabawy chce się motać, a na spacerze woli sama biegać... A to jest już czwarte dziecko i raczej nie będzie następnego
    Raczej

Chustofanka
    Miejscowość
    Warszawa Tarchomin

Domyślnie

To jakbym się wlasnie zdecydowała na elastyka, to już nie muszę się martwić jej "łamaniem" prawda?

Uprawnienia umieszczania postów