Pokaż wyniki od 1 do 16 z 16

Wątek: Dziewczyny pocieszcie mnie! :(

Chustonówka
    Miejscowość
    WrocÂław

Domyślnie Dziewczyny pocieszcie mnie! :(

Dziewczyny, powiedzcie jak Wy dajecie sobie radę z noszeniem "klocuchów"? Mój misio skończył właśnie rok, waży ok 10 kg a mnie kręgosłup zaczął odmawiać posłuszeństwa :/. Fakt, że z kręgosłupem mam od dawna problemy, ale tak kocham nosić, że nie wiem co zrobię jak będę musiała z tego zrezygnować.. Wczoraj wybrałam się z młodym w chuście na spacerek i po 20 minutach nie wiedziałam czy zdołam wrócić do domu.. Łudzę się, że moze akurat źle mi sie zawiązało, ale martwi mnie to, że może już jednak to wyczyn ponad moje siły.. Najbardziej lubię kluska nosić z przodu w kieszonce lub 2X, raz miałam w MT - z tyłu, ale to już w ogóle mnie powaliło.. Ważę 6 x tyle co synuś, więc teoretycznie siłę powinnam mieć.. Jak Wy sobie z tym radzicie?
    ***BRUNO 25.11.2007***

Chustoholiczka Awatar Jasnie Pani :)
    Miejscowość
    Belfast

Domyślnie Re: Dziewczyny pocieszcie mnie! :(

A w czym nosisz? Bo IMO ma to duze znaczenie. Ja juz swej 14 kilowki np. w Ince nie ponosze, didki pasiaki nawet nie daja rady. Oststnio dobrze mi sie ja ttylko w indio z lnem nosilo. A na codzien to tylko nosidlo ergonomiczne daje rade, chociaz i tak juz malo nosze. Jak ci sie dziecko calkiem mobilne zrobi, to tez, chcac niechac, bedziesz musiala zminiejszyc czestotliwosc noszenia.

Chustoholiczka
    Miejscowość
    Warszawa

Jeśli Cie to pocieszy to moja Hania ma dopiero 6 miesięcy i już waży 9300!
    Ja noszę w pawiach i jak narazie spokojnie daję radę- zaliczamy zazwyczaj spacerek 1,5-2,5 godziny. A Twój mały niedługo zacznie sam chodzić więc nie będziesz musiała go cały czas nosić.
    Największe szczęście- moja Hanulka ur. 03.06.2008,
    sprawdziłam swoje BMI, i wyszło mi że jestem za niska...

Chusteryczka Awatar buns
    Miejscowość
    Tarnowskie GĂłry

Aga - 21 miesięcy i ciut powyżej 12 kg - w MT od Ani, w chuście na plecach już nie w nosidle od Oli też się fajnie nosiło - ale tylko na plecach. W chuście w dwa x ostatni raz nosiłam jakieś 6-7 miesięcy temu.
    Ania, mama Agusi (19.02.2007) aka dr buns

Nymphadora
    Guest

jak zaczelam nosic na plecach w chuscie to mialam juz po kilku minutach okropne bole plecow (mimo, ze noszenie z przodu nie sprawialo mi problemow) - pisalam nawet o tym na forum, ale nosilam konsekwetnie codziennie po trochu i moje plecy sie przyzwyczaily czyli po postu musialam sobie wytrenowac miesnie grzbietu

teraz nosze czasami nawet po dwie godziny (synek wazy 11 kilo) i wszystko jest ok

Chustoguru Awatar Dagmara
    Miejscowość
    Warszawa Bielany

Kacper 10,6 kg, ja prawie 5 razy tyle, noszę we wszystkim co mam, pouch, mt, wiązanki, APLX. Z przodu maks godzinę, z tyłu spokojnie dłużej. Myślę, że Nymphadora ma rację powoli wytrenuj mięśnie grzbietu.
    Konstanty 16.04.2014
    Lilianna 7.04.2010
    Kacper 29.07.2007

Chustoholiczka Awatar hanti
    Miejscowość
    Warszawa-Żoliborz

Kinia waży 14 kg, Karolka 18 żadnej nie daję rady nosić na brzuchu, na plecach nosi się przyjemnie, ale przy tej wadze każde niedociągnięcie momentalnie daje znać o sobie, ale w dobrze zamotanym lnie mogę bez problemów nosić 18 kg słodkiego ciężaru
    Doradca-Partner Akademii Noszenia Dzieci

Kuba (27.01.02), Lola (17.12.03), Kinia Antosia (5.08.06), Kamila Dyś (31.08.08)

and life's like an hourglass glued to the table,
    No one can find the rewind button girl
    So cradle your head in your hands.
    And breathe, just breathe, whoa breathe, just breathe

Chusteryczka Awatar agatkie
    Miejscowość
    Łódź

Lilka waży 13,5 i zdecydowanie lepiej nadal nosi mi się ją z przodu. Warunek: bardzo dobrze dociągnięta chusta. Wadą jest na pewno to, że przysłania mi jej łepek nieco świata, ale nie odczuwam wcale jej ciężaru. I może Was to zdziwi, ale my się najczęściej nosimy w Storchykach (i wcale w pasiaku nie odczuwam jakoś jej ciężaru).
    Certyfikowany Doradca noszenia ClauWi®

Chusteryczka Awatar andziulindzia
    Miejscowość
    Łódź

Noszę (fakt że teraz już sporadycznie) klocki po 15 kg ale zdecydowanie na plecach we własnoręcznie uszytym MT i nati

Andzia
    Moje ulubione ekoforum

tylko nudne kobiety mają nieskazitelne czyste domy

Chusteryczka Awatar rzezuchama
    Miejscowość
    Kraków

S waży już pewnie dobre 11 albo i lepiej (we wrześniu ważył 10). Noszę go w MT na plecach (czekam na aplx). Z przodu ostatnio tydzień temu, ale już nie bardzo lubię - zasłania mi widok i dużo ciężej go odczuwam. I dużo bardziej wali po kręgosłupie, bo wtedy kontrujesz wyginając się bardziej. Na plecach spoko, mogę i 2h i pewnie więcej. Ale ja dużo plecaków nosiłam po górach. Ale stąd wniosek, że do wytrenowania to jest.
    Pod warunkiem braku wszelkich dolegliwości kręgosłupich wynikających z innych powodów.
    Marta, mama Stasia - 2007 i Józina - 2010
    Stasiek poleca
    Błogosławiony, który nie mając nic do powiedzenia nie obleka tego w słowa. Julian Tuwim

Chustoholiczka

jak mam jakiekolwiek luzy to czuję dyskomfort i nie ma przyjemności z noszenia

zamotana dobrze - nie ma problemu

mój syn waży ok.11kg i najwygodniej na plecach, z przodu rzadziej i krócej

Chustopróchno Awatar Budzik

Cytat Zamieszczone przez martyna
    jak mam jakiekolwiek luzy to czuję dyskomfort i nie ma przyjemności z noszenia

zamotana dobrze - nie ma problemu

mój syn waży ok.11kg i najwygodniej na plecach, z przodu rzadziej i krócej
    U mnie identycznie. Na plecach najczęściej noszę w MT.

Chustomanka

Mnie niestety wysiadają stawy biodrowe od noszenia mojego klocka. I sposób zawiązania nie ma tu nic do rzeczy. Paweł robi się po prostu za ciężki a ja mam po prostu za słabe stawy (wszystkie - kilka razy w życiu już tego boleśnie doświadczyłam). I o ile mięśnie można systematycznym noszeniem wytrenować, o tyle stawy niestety nie.

Chusteryczka Awatar kobra
    Miejscowość
    Chicago

Aniu, przede wszystkim pora skonczyc noszenie z przodu,a zeby kregoslup nie bolal od noszenia na plecach, chusta musi byc super dociagnieta. Jak przyjdzie Twoja welenka, nie powinnas miec z tym problemu
    Nothing you become will disappoint me;
    I have no preconception that I'd like to see you be or do.
    I have no desire to foresee you, only to discover you.
    You cannot disappoint me.

Aska - mama Kajetana (19.10.2007)

Chustonówka
    Miejscowość
    WrocÂław

Bardzo Wam dziękuję! Dałyście mi iskierkę nadziei, może jak przerzucę młodego na plecy będzie mi lżej . Łatwo się nie poddam, bo jak pisałam - zakochałam się w noszeniu na zabój.. I na wiosnę marzył mi się MT z Tulikowa.. (chociaż Ania zamówień nie przyjmuje marzyć zawsze można ). A Bruna noszę w Didku Indio (bez dodatków) + MT od Vegi (ale skubaniec mi już wyrasta z niego).
    ***BRUNO 25.11.2007***

Chusteryczka Awatar visenna2
    Miejscowość
    Warszawa Białołęka

Cytat Zamieszczone przez stokrotka
    Dziewczyny, powiedzcie jak Wy dajecie sobie radę z noszeniem "klocuchów"? Mój misio skończył właśnie rok, waży ok 10 kg a mnie kręgosłup zaczął odmawiać posłuszeństwa :/. Fakt, że z kręgosłupem mam od dawna problemy, ale tak kocham nosić, że nie wiem co zrobię jak będę musiała z tego zrezygnować.. Wczoraj wybrałam się z młodym w chuście na spacerek i po 20 minutach nie wiedziałam czy zdołam wrócić do domu.. Łudzę się, że moze akurat źle mi sie zawiązało, ale martwi mnie to, że może już jednak to wyczyn ponad moje siły.. Najbardziej lubię kluska nosić z przodu w kieszonce lub 2X, raz miałam w MT - z tyłu, ale to już w ogóle mnie powaliło.. Ważę 6 x tyle co synuś, więc teoretycznie siłę powinnam mieć.. Jak Wy sobie z tym radzicie?
    Zaczynałam nosić starszą jak ważyła 12 kilo Jeździła z przodu w 2x (najlepiej IMO rozkłada cięzar - obciąża ramiona, plecy i biodra, a nie tylko ramiona i plecy jak kieszonka), na plecy Zu przesiadła sie około 15. kilograma
    Po prostu mięśnie musza się przyzwyczaić. Dla mnie to był cudowny trening, męczący, przyznaję, ale dzięki temu zapomniałam co to bóle pleców (mam skrzywienie boczne). W drugiej ciąży plecy nie bolały mnie wcale.
    Młodsza ma 5 miesięcy i waży 9 kilo Pewnie wrzucę ją na plecy nieco wcześniej niż starszą, jak tylko zacznie się sztywno trzymać.

Wiązania dla klocków najlepsze to IMO - 2X z przodu, z tyłu - plecak z krzyżem (z chestbeltem albo bez, obojętnie). Prosty plecak u mnie sprawdza się tylko na gruba kurtkę, wiązany w domu na ubranie prawie odpiłowuje mi ramiona
    Moje ukochane chusty "klockowe" to : Nati (stare bardziej lubię ale i nowe sie nadają); Lana, konopie, len, Pamir, Babylonia bb-slen
    ChustoHolizm
    Zuzia 21.12.2005
    Ania 26.06.2008
    Mateusz 04.08.2011

Doradca - Partner Akademii Noszenia Dzieci

Uprawnienia umieszczania postów