Pokaż wyniki od 1 do 20 z 63

Wątek: Pupeko, Bambusowy puch, formowanka

Mieszany widok

Chusteryczka Awatar abcd_2007
    Miejscowość
    Elbląg

Domyślnie

A musisz nakładać otulacz?
    Ja nie zakładam bo wtedy łatwiej mi sprawdzić czy pielucha już nie przesikana. U nas na noc idą dwie-max trzy formowanki (bambusowy puch i bambusowa miękkość Kokosi).
    Miałam jeden otulacz Ecodidi ale sfilcowany, więc mniejszy i szybko był za mały. Mam jeden HM ale do tych formowanek jest za krótki

Chustonoszka

Domyślnie

Dzięki abcd_2007 za odpowiedź

Otulacz po co na noc? Żeby nie przeciekło-chciałabym nie przewijać w nocy. Co myślisz?
    A czy wówczas widzisz sens dołożenia wkładów? Jeśłi tak, to jakich?
    A na dzień ten otulacz by w środek wkładać wkład-jako pieluszka

Pat, dziękuję
    Oj, zmartwiłaś mnie z otulaczem Ecodidi Chciałam go używać jako bardziej przewiewnego...
    Kokosi-bambusową miękkość mam na myśli. Zależy mi na przepuszczaniu powietrza, a na forum wyczytałam, ze ta formowanka to dobry pomysł

Urkye-dziękuję za podzielenie się Twoim doświadczeniem. A mogę zapytać-jako raczkująca wielopieluchowa mama-czemu wybierasz formowankę na dzień-pod jakim względem jest lepsza np. od kieszonek?

Chustomanka Awatar urkye
    Miejscowość
    Okolice Pyrlandii

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kamillek2 Zobacz posta
    Urkye-dziękuję za podzielenie się Twoim doświadczeniem. A mogę zapytać-jako raczkująca wielopieluchowa mama-czemu wybierasz formowankę na dzień-pod jakim względem jest lepsza np. od kieszonek?
    Formowanki są imho bardziej chłonne i mniej awaryjne - wolę je na drzemki czy dłuższe spacery/wyjścia z domu. Lepiej się też sprawdzają w trakcie upałów. Ale kieszonki też mamy w obiegu, średnio dziennie idzie jednak więcej kieszonek, niż formowanek
    Piotras 10.2013 & Ola 01.2017
    mój blog szyciowy: szycie.blox.pl

Uprawnienia umieszczania postów