Bambusowy Puch jest uszyty z dzianiny bambusowej, frota bambusowa to tkanina, a więc inny splot, inna chłonność, inne w dotyku. Dzianina jest bardziej rozciągliwa od tkaniny, lepiej się dopasuje.
Bambusowy Puch jest uszyty z dzianiny bambusowej, frota bambusowa to tkanina, a więc inny splot, inna chłonność, inne w dotyku. Dzianina jest bardziej rozciągliwa od tkaniny, lepiej się dopasuje.
Od kilku tygodni używamy bambusowego puchu, formowanek bambusowych kokosi i Agny (od Agny mam mniejsze OS). Jeśli chodzi o trzymiesięcznego niemowlaka to wszystkie spokojnie przetrzymują noc i na razie różnic w chłonności nie widać. Tyle tylko, że frota bambusowa szybciej nabrała chłonności (już po pierwszym praniu) niż dzianina, z której jest puch.
Bambusowy puch z tych wszystkich rozmiarowo jest największy, dlatego zazwyczaj "okładam" go we flipa, bo otulacz wełniany od kokosi za mały (faktycznie jak pisze Mała Mi OS od kokosi jest dość mały, ale na ten moment akurat dla najlepszy)
T. 10.2002, J. 02.2013 i J. 03.2015
...and up happy hands!
Ja, doula: www.rodzisiemama.pl
Moje świece: www.facebook.com/elbesoswiece/
mam wersje na napy, pieluszka jest porządna, chłonna (aczkolwiek ta od kokosi chłonniejsza bo z froty a nie dzianiny), nic się nam z nią nie dzieje (mamy ją już ponad pół roku), dobrze leży, nic się nie odciska
mogę się tylko przyczepić że wkład składany na 2 jest trochę krzywo uszyty ale to szczegół i nie wpływa na użytkowanie
Wiecie co dziewczyny? to byla wina pralki. Teraz mam pakowana od przodu i nic mi sie nie przyczepia - nawet jak maz "zapomni" przyczepic rzepy do pieluszek przed wrzuceniem.
To jest BARDZO DUŻA zaleta Bambusowego puchu w wersji bez kolorowej dzianiny bawełnianej na zewnątrz! Formowanka pięknie pracuje na dziecku, nie krępując mu ruchów.
W mojej opinii Bambusowy puch OS nie jest wcale największy. Maks wyrósł z tych formowanek najszybciej (ciasno przy nóżkach). Moim zdaniem te formowanki są po prostu najwyższe w stanie i stąd może trudno je schować pod niektóre otulacze. Za to Bambusowy puch XL, który przyszedł do nas 3 dni temu, jest z pewnością dużyNa Maksa idealny. Fantastycznie, że jest taki rozmiar, bo nie miałabym w co ubrać dziecka
![]()
Społecznie: www.dobrzeurodzeni.pl
Ostatnio edytowane przez Pat ; 20-07-2013 o 16:16
Maksio XL
![]()
Ja jestem bardzo zadowolona z tych formowanek, zapewniają dziecku komfort na naprawdę długi czas.
Ostatnio edytowane przez Boridi ; 28-09-2013 o 00:12
organizacja imprez warszawa - nie zawiedli mnie