Pokaż wyniki od 1 do 20 z 176

Wątek: Czy kupowanie na bazarku jest bezpieczne?

Mieszany widok

Chustoholiczka Awatar Liv
    Miejscowość
    Wieś zwana Warszawą, zielone Powiśle

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez klusiecka Zobacz posta
    Nie zgodzę sie z wypowiedziami. Nappy fresh i inne odkażacze działają włąsnie w 40 stopniach w 60 są mniej aktywne, wiec dodawanie ich do prania traci sens.
    hm, to mnie zaintrygowało. głównym składnikiem nappy fresh jest soda, nie słyszałam wcześniej, żeby wyższa temperatura w jakiś sposób obniżała jej aktywność.
    Mama Zosi (XII.2008), Drobinki [*] i Maksa (V.2012)

Pochłonęło mnie życie,
    więc w wirtualnym niebycie
    pozostaję do odwołania.

Chustodinozaur Awatar jul
    Miejscowość
    zachodnie podwarszawie

Domyślnie

ostatnio dostałam w swoje rączki pieluchę praną tylko na 40 stopni z nappym i jednak wyglądała (nie mówiąc o zapachu - czystej pieluchy) znacznie gorzej (czegoś tak zszarzałego jeszcze nie widziałam), niż moje prane na 60 z dodatkiem, czasem na 90 i strippingowane... Więc nie byłabym taka pewna, czy te 40 stopni z dodatkiem to tak zupełnie właśnie to.

Już nie kupuję kieszonek (nowych zresztą też, a większości już posiadanych planuję się pozbyć), bazarkowe wkłady/formowanki idą do prania na 90 stopni, pule zazwyczaj też. Wkładka od wyżej opisanej pieluchy poszła jeszcze do gara razem z cytryną (kwasku nie było w domu ), potem jeszcze raz pranie na 90, tym razem z kwaskiem - znacząca różnica w doznaniach wzrokowo-węchowych
    żona TEGO Jaśka
    mama julówny (styczeń 2009), julińskiego (sierpień 2010), julowego (luty 2013) i julinka (kwiecien 2018)

Chusteryczka Awatar mamaLiKa
    Miejscowość
    sercem na Ursynowie ;)

Domyślnie

jul, a pul-e ci wytrzymują te 60 st.? formowanki i wkłady tak piorę, ale jeśli chodzi o otulacze, to się boję, że nie wytrzymają? jak to u ciebie wygląda?

Uprawnienia umieszczania postów