Strona 7 z 9 PierwszyPierwszy 123456789 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 121 do 140 z 176

Wątek: Czy kupowanie na bazarku jest bezpieczne?

Chustomanka Awatar margolcia1006
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

Na początku też byłam przeciwniczką kupowania używanych pieluch, kupowałam wyłącznie nowe. Do bazarku pieluszkowego namówiła mnie koleżanka. Po pierwszych zakupach przelamalam się i później kupowałam wyłącznie używki. Powiem szczerze że nie widziałam dużej różnicy między swoimi kilka razy pranymi pieluszkami a tymi z bazarku. Wszystkie zawsze były czysciutkie, pachnące i zadbane . A jaka oszczędność

Chustoholiczka Awatar samasia
    Miejscowość
    Warszawa Jelonki

Domyślnie

Matko kochana, to ja już chyba jakąś zaawansowaną cywilizację wyhodowałam Muszę zobaczyć, czy nie zaczęła ekspansji na inne sprzęty AGD.
    Chyba nie nadaję się do wielorazówek, bo ani nie gotuję, ani nie kwaskuję, ani nie strippuję - po prostu w 60 stopniach piorę wszystko razem (po wstępnym płukaniu dodaję ubranka) i na tyłek.

Chusteryczka Awatar Magenta
    Miejscowość
    Polska Pn

Domyślnie

hmmm...a w lumpeksach jak kupujemy to tez nie wiadomo takie body może zakupkane i zasikane nie raz było i tam też kolonia bakterii, bo nie sądzę by ktoś w 100 stopniach z kwaskiem i nappy freshem prał te ubranka wiem, wiem, pieluchy są typowo brudzone w ten sposób, ale dzieciom często wycieka zawartość pieluchy na ubranka i mimo iz plam nie ma to miliony bakterii zostają ja się przyznam bez bicia, ze opory miałam przed kupnem uzywanych pieluch, dopóki nie zamówiłam pierwszej i byłam zachwycona mam teraz i nowe i bazarkowe i niczego nie załuję i sie nie wstydzę : )

Chustofanka Awatar migotka
    Miejscowość
    Warszawa Jelonki

Domyślnie

wszystko zależy od utrzymywania higieny, jestem szczęśliwa że jest bazarek i mogę wypróbować różne warianty, sama wystawię pieluszki jeśli się nie sprawdzą lub dziecko z nich wyrośnie
    Żałuję że sprzedałam część pieluch bo teraz muszę kompletować prawie na nowo moją wyprawkę, choć miało to i dobre strony bo zawsze pojawi się coś czego wcześniej nie było np dużo wełnianych otulaczy

Chusteryczka Awatar guesy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez samasia Zobacz posta
    Chyba nie nadaję się do wielorazówek, bo ani nie gotuję, ani nie kwaskuję, ani nie strippuję - po prostu w 60 stopniach piorę wszystko razem (po wstępnym płukaniu dodaję ubranka) i na tyłek.
    Ja teź . Raz tylko gotowałam i kwaskowałam- jak zamiast pieluchy dostałam nieoheblowaną dechę o zapachu delikatnie mówiąc z wyraźnie wyczuwalną nutą amoniaku, fuj! W zasadzie zrobiłam to z ciekawości żeby zobaczyć czy to działa. Opary i woda po tym zabiegu były silnie toksyczne a pielucha powędrowała do śmietnika.

Ktoś wcześniej porównywał kupowanie używanych pieluch do kupowania używanej bielizny-w zasadzie kupa czy siku dziecięce nie wydają mi się takie okropne jak to co mieszka/może mieszkać w ciemnych zakamarkach dorosłych ludzi.
    Ostatnio edytowane przez guesy ; 24-02-2014 o 20:02

Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez guesy Zobacz posta
    Ja teź . Raz tylko gotowałam i kwaskowałam- jak zamiast pieluchy dostałam nieoheblowaną dechę o zapachu delikatnie mówiąc z wyraźnie wyczuwalną nutą amoniaku, fuj! W zasadzie zrobiłam to z ciekawości żeby zobaczyć czy to działa. Opary i woda po tym zabiegu były silnie toksyczne a pielucha powędrowała do śmietnika
    Na bazarku pieluszkowym kupiłaś tą "dechę"?

Chusteryczka Awatar guesy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez margolcia1006 Zobacz posta
    Na bazarku pieluszkowym kupiłaś tą "dechę"?
    Na allegro. Ale na bazarku też raz kupiłam kieszonkę, z którą wszystko było ok poza tym, że trąciła myszką. Wielokrotne pranie nie pomogło. No coż, na zdjęciu tego nie widać. Takie już ryzyko kupowania używanych rzeczy przez internet.

Miejscowość
    Warszawa Jelonki

Domyślnie

Jeśli będę kiedykolwiek sprzedawać pieluchy, to chyba dodam informację (o ile będzie prawdziwa): "Dziecko nie miało problemów skórnych"

Chustomanka Awatar Judyta

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez samasia Zobacz posta
    Jeśli będę kiedykolwiek sprzedawać pieluchy, to chyba dodam informację (o ile będzie prawdziwa): "Dziecko nie miało problemów skórnych"
    Twoje dziecko nigdy nie mialo odparzeń??

Chustofanka Awatar migotka
    Miejscowość
    Warszawa Jelonki

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Judyta Zobacz posta
    ja muszę przyznać że moja córa nie miała, ale nie miała też biegunek dopiero jako przedszkolak nabawiła się jakiegoś Rota i wtedy pupa wyglądała jak dojrzałe jabłuszko....
    natomiast mój syn miał biegunki tzw. biegunka pędraków ale wtedy nie byłam w stanie używać wielorazówek bo by mi ilości zabrakło, więc jechałam na jednorazówkach. Jak problem się skończył wróciliśmy do wielorazówek

Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

U mnie też córcia nigdy nie miała odparzen, syn dla odmiany bardzo często. Ale on alergik i skórę ma gardzo delikatna.

Miejscowość
    Warszawa Jelonki

Domyślnie

Miała, jak była jeszcze na pampersach, ale pewnie nie ma to związku ze zmianą pieluch na wielo, tylko z tym, że skóra już dojrzalsza. Ale nie to miałam na myśli oczywiście, chodziło mi o jakieś dziwne wypryski czy inne podejrzane sprawy

Chustomanka
    Miejscowość
    Polska

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez guesy Zobacz posta
    Prać osobno ale nie w pralce gdyż mogą ją skolonizować i rozwinąć w niej zaawansowaną cywilizację. Po praniu w takiej zainfekowanej pralce zarazki mogą się rozprzestrzenić na inne rzeczy
    Zgadzam się w 100% a wyobrażasz sobie prać pieluchy razem z ubrankami niemowlęcymi ? to dopiero inwazja kosmitów...

Moje córy miały odparzenia tylko na jednorazówkach, na wielo to się nigdy nie zdarzyło i nie mówię tutaj tylko kupkach, ale też o sikach. Starsza miała taką skórę wyczuloną, że już nie wiedziałam co robić. Non stop odparzenia, jak przeszłam na wielo to skóra zdrowiała migiem, pamiętam jak miałam tylko 6kieszonek i one musiały wyschnąć, na noc nałożyłam jednorazówkę tylko ten jeden jedyny raz jak rano zobaczyłam tą masakrę to już nigdy jej pupa nie zobaczyła zwykłej jednorazówki. Wiele mieś. później przez wakacje kupiłam kilka sztuk ekologicznych pampersów i zakładałam z bólem serca naprzemiennie z wielo, ale na szczęście nic się nie stało. Mimo, że wielo zawiera pul to i tak wpływa zbawiennie na skórę
    Ostatnio edytowane przez Tamarin ; 26-02-2014 o 09:25

Chusteryczka Awatar Pondo
    Miejscowość
    Kraków

Domyślnie

Moje dzieci miały, córka pod szyją, syn pod pachą
    Nie wpisuję się w profil ideologiczny statystycznej chustomatki.

Miejscowość
    Polska Pn

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Pondo Zobacz posta
    Moje dzieci miały, córka pod szyją, syn pod pachą
    Moj syn i corka tez przy szyi najczesciej

Chustomanka
    Miejscowość
    Poznań

Domyślnie

za wysoko zapinacie pieluchy, skoro mają odparzenia pod szyją
    H. 2013, M. 2015, P. 2016, J. 2019

Miejscowość
    Warszawa Jelonki

Domyślnie

Po raz kolejny żałuję, że pod postami nie ma guzika "Lubię to"

Miejscowość
    Polska Pn

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez WiOlcia Zobacz posta
    za wysoko zapinacie pieluchy, skoro mają odparzenia pod szyją
    :-D

Chustoholiczka Awatar Kudlata
    Miejscowość
    Lublin

Domyślnie

Wiolcia
    Jakub -16 września 2013 Antonina- 16 marca 2018

Chustomanka
    Miejscowość
    Wrocław

Domyślnie

Wiolcia,boskie!:-D
    Mój synek ilekroć ma założoną jedno, zazwyczaj jak jadę gdzieś na dłużej poza dom z noclegiem,np.urodziny w rodzinie itp.,to po powrocie zawsze ma dupkę zaczerwienioną,pół dnia w wielo i wszystko znika:-D
    Ostatnio edytowane przez angel_ga ; 27-02-2014 o 10:28

Uprawnienia umieszczania postów