Pokaż wyniki od 1 do 20 z 23

Wątek: pupa ciagle za wysoko (chyba)

Mieszany widok

Chustonoszka

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mamaLiKa
    Ja tylko dodam od siebie, że źle dociągnięte wiązanie, to nie tylko kwestia techniczna, ale po prostu niewygody w noszeniu.
    Ano właśnie, w tym rzecz, że nie jest nam niewygodnie. Naprawdę. Najdłużej chyba jakieś 2,5 godz. kiedyś chodziłyśmy i nawet nie jęknęła. Ja też nie mam powodów do narzekań, chyba że jak zacznę wiązać prawidłowo, to zweryfikuję swoją definicję komfortu noszenia dziecka w chuście

Cytat Zamieszczone przez Mika
    czekaj zanim się przesiądziesz zobacz instrukcję - świetnie pokazuje jak kieszonke dociagać http://www.youtube.com/watch?gl=PL&hl=pl&v=I6Eb2_JexR0
    po za tym wejdź na http://chusty.info/forum/showthread.php?t=31
    Ten filmik znam, ale jakoś nie przekonują mnie instrukcje z lalkami, które ważą maksymalnie może 1 kg.
    I druga rzecz: zanim odkryłam niniejsze forum, miałam pod ręką instrukcję Nati, którą dostałam razem z chustą; z niej się uczyłam i jedyne, co mi nie dawało spokoju, to owa "zgięciowo-odwiedzeniowa" pozycja dzieciaczka. Poza tym właśnie z tejże instrukcji wzięłam rozciąganie pół, nie wymyśliłam tego sama. A teraz czytam, że to nie kieszonka

Chusteryczka Awatar Mika
    Miejscowość
    Wa-wa Jelonki

Domyślnie

słuchaj a może w Twojej okolicy jest jakaś mama, która Ci pokaże co i jak ?? nie wiem skąd jesteś ale wejdź w dział http://chusty.info/forum/forumdisplay.php?f=71
    nie z rób takiego błedu co ja zniechęciłam się ale na szczęście pojawiła się doobra dusza co pokazała mi co i jak, i jak widać po sygnaturce młoda ma ponad 2 lata a bez wózka się obywamy

Chustonoszka

Domyślnie

Och, moja droga, zalety chusty są dla nas tak gigantyczne, a zwłaszcza jej przewaga nad wózkiem, że w tunelu nawet nie widać światełka zniechęcenia

Chustopróchno Awatar Mayka1981
    Miejscowość
    Krapkowice

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez megibuu Zobacz posta
    I druga rzecz: zanim odkryłam niniejsze forum, miałam pod ręką instrukcję Nati, którą dostałam razem z chustą; z niej się uczyłam i jedyne, co mi nie dawało spokoju, to owa "zgięciowo-odwiedzeniowa" pozycja dzieciaczka. Poza tym właśnie z tejże instrukcji wzięłam rozciąganie pół, nie wymyśliłam tego sama. A teraz czytam, że to nie kieszonka
    Ojtam ojtam zaraz niekieszonka kieszonka kieszonka ino niedoskonała - jeszcze jak swojego czasu miałam mniej w pasie i zostawało więcej chusty to też węzeł z przodu robiłam dla wygody, bez przesadyzmu...

Praktyka czyni mistrza, szkoda że nie pokazałas fot wcześniej bo im wcześniej by sie skorygowało tym więcej czasu byś miała na motanie idealne
    ALe wszystko jest do zrobienia.
    Ja tam nigdy nie wiązałam kieszonki z rozłożonymi połami, a nosiłam mojego onegdaj dwulatka 12kg z rączkami pod chustą i śmiem twierdzić, że się da dobrze zamotać.

Więc sobie spokojnie zamotaj najpierw bez rozkładania pionowych pasów, albo spróbuj 2x, albo zaszalej z plecaczkiem
    a może coś na biodrze? jak długo dziennie nosisz?

Noszenie w chustach to ma być przyjemnośc a nie katorga godzin ćwiczeń, ma być Wam wygodnie (oczywiście spełniając wymogi prawidłowej pozycji dziecka) i dawać radość a nie być powodem do zmartwień - więc się nic nie martw, ćwicz, będzie lepiej - tylko serio daj sobie spokój z rozkładaniem pionowych pasów.

W instrukcji Nati zresztą to też jest jako opcja a nie obowiązek, czyż nie?
    A. 27.01.2009 B. 22.09.2010 M.14.07.2015
    Akredytowana Doradczyni po kursie Akademii Noszenia Dzieci chustomama.pl

Uprawnienia umieszczania postów