Pokaż wyniki od 1 do 5 z 5

Wątek: W czym nosić i jak - poszukuję porady. Waga cięzka. Przeniesiony.

Chustonówka Awatar klarasz
    Miejscowość
    Warszawa - Śródmiście

Domyślnie W czym nosić i jak - poszukuję porady. Waga cięzka. Przeniesiony.

Za sugestią wklejam mój watek z nosideł tutaj.
    Mam problem następujący. Moja córka ma 4,5 miesiąca i waży 8,5 kg . Noszę ją w chuście w 2X ale bardzo mi już niewygodnie tzn odpadam pod jej ciężarem. Noszę więc okazjonalnie a i wskazanie od lekarza jest aby na razie nie pionizować niepotrzebnie, bo jej kręgosłup nie jest gotowy do wagi ciężkiej. Nie siedzi oczywiście. Trzyma głowę.
    Chciałabym ją nosić na plecach i to najlepiej w razie potrzeby na a nie pod kurtką. Czy jest jakieś rozwiązanie dla nas? MT jest dla siedzących, jakieś ergo? Nie znam tych wszystkich wynalazków. Czy w ogóle mogę myśleć o noszeniu na plecach czy musi najpierw sztywno siedzieć? To co bym teraz kupiła miałoby posłużyć przynajmniej do lata. Podpowiedzcie coś, podrzućcie mi linki, a może ktoś może mi pożyczyć coś do stestowania? Ręce mi już opadają a noszę mało bo nie daje rady

Dodam, że już nie wsadzę małej do kieszonki bo od początku jej nie znosiła także po 3 miesiącach dałam spokój.

Chusteryczka Awatar wrapsodia
    Miejscowość
    Erlangen Niemcy /czasem Wawa/Jarosław/Klimontów

Domyślnie

A plecak prosty próbowałaś? nosidła tak jak mt są dla dzieci już siedzących, ew jakiś mt szyty pod wymiar dziecka, ale nie posłuży długo, bo mała jeszcze rośnie szybko.
    Gosia, mama Toli (25/10/2008), dawniej mimezis

Certyfikowany Doradca Noszenia ClauWi®
    Doradca Akademii Noszenia Dzieci

Chustodinozaur Awatar jul
    Miejscowość
    zachodnie podwarszawie

Domyślnie

polecam plecak - jak już się człowiek przełamie, to jest to genialne! Mój młody miał chyba podobne gabaryty w tym wieku, i mniej więcej wtedy zaczęłam go plecakować.
    Mam też wrażenie, że w sumie łatwiej zawiązać plecak prosty na kurtkę niż założyć nosidło - przy nosidle zaczynasz od spięcia pasa biodrowego, potem sadzasz dziecko, potem przekręcasz... No właśnie, ten moment jest niefajny, bo zazwyczaj razem z kurtką, której potem już nie możesz dobrze przekręcić z powrotem, bo pas biodrowy trzyma, no i generalna porażka

Powodzenia!
    żona TEGO Jaśka
    mama julówny (styczeń 2009), julińskiego (sierpień 2010), julowego (luty 2013) i julinka (kwiecien 2018)

Chustonoszka Awatar tonka antonka
    Miejscowość
    Zielona Góra

Domyślnie

świetnie Ciebie rozumiem dzisiaj wróciłam ze spaceru i uznałam, że chyba muszę przerzucić synka na plecy
    mimo, że ma dopiero 4 miesiące to waży już ponad 9 kg i jest duży, nie siedzi (chociaż usilnie próbuje już usiąść ) i też trochę się boję czy plecaczek to dobre rozwiązanie dla takiego maluszka?

jak odważysz się zawiązać to daj znać trzymam kciuki może ja też się przełamię bo jak nie to pewnie będę musiała odłożyć na razie chustę a tego bym nie chciała

Chusteryczka Awatar Kaś
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

Plecak prosty to dobre rozwiazanie tylko ze z Maluchem takim to bym poszla na jakies warsztaty albo konsultacje. A w jakiej chuscie sie nosicie? Bo moze w welence np byloby Ci lzej...

Uprawnienia umieszczania postów