Pokaż wyniki od 1 do 8 z 8

Wątek: rebozo inaczej

Domyślnie rebozo inaczej

Byc moze temat byl juz poruszany ale "szukaj nie znalazl"

Natchniona ostatnio przez Atelke wywleklam z czelusci chustowych szuflad krociutkie indio zeby poprobowac wiazania plecaka rebozo.
    No i zawiazalam. Wydawalo sie, ze wszystko ok, dociagniety niezle, dziec siedzial porzadnie ale po niedlugim czasie material spod pupy mi powyjezdzal i zaczelo robic sie nieprzyjemnie. Dodam tylko, ze sprzatalam przy noszeniu, odkurzalam, schylalam sie po zapomniane zabawki itd i to z pewnoscia mialo swoj wplyw.

I tak na mysl mi przyszlo, ze moze daloby sie zawiazac to inaczej tzn. zeby dziec nie byl trzymany tylko przez dwa pasy pod pupa ale zeby siedzial w krzyzu. Jeden pas puscic po pleckach ale pod przeciwlegla nozka, potem pod pache i gora znowu tak samo. Cos jak w plecaku z krzyzem tylko bez poziomej warstwy. Mam nadzieje, ze zrozumiale napisalam.
    Probowal ktos cos takiego? Da sie ponosic?
    Chodzi mi to po glowie juz kilka dni ale Golum za nic w swiecie nie chce sie dac zachustowac w zadne wiazanie a co dopiero w jakies wynalazki

Chustopróchno Awatar Mayka1981
    Miejscowość
    Krapkowice

Domyślnie

Jeżeli dobrze rozumiem, to chcesz puścić chustę między nóżkami dziecka? Tak że każda krawędź jest przy jednym kolanku?
    IMO będzie niestabilnie i jak podskoczy to się wisiadło zrobi ale nie próbowałam...
    A. 27.01.2009 B. 22.09.2010 M.14.07.2015
    Akredytowana Doradczyni po kursie Akademii Noszenia Dzieci chustomama.pl

Chusteryczka Awatar Agna
    Miejscowość
    Reda

Domyślnie

Ja tak nosiłam, dopóki kurtki się nie zaczęły Świetnie się nosi. Obie lubimy to wiązanie. Teraz jak chłodniej, to plecak prosty, bo nie muszę przeciągać tyle po nieskorych do współpracy polarach...
    www.zufizo.pl

Zuzia 09.1999. Filip 05.2001. Zosia 04.2011.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Mayka1981 Zobacz posta
    Jeżeli dobrze rozumiem, to chcesz puścić chustę między nóżkami dziecka? Tak że każda krawędź jest przy jednym kolanku?
    IMO będzie niestabilnie i jak podskoczy to się wisiadło zrobi ale nie próbowałam...
    no tak wlasciwie mam na mysli, ze krawedzie od pod kolanka do podkolanka.I nie wydaje mi sie zeby to bylo niestabilnie. No ale najpierw musze wyprobowac

Jak tylko mloda przestanie sie buntowac to sprobuje tak jak Agnen i zobaczymy co z tego wyjdzie.

Chustomanka Awatar anasta
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

Chodzi Ci o SBCC (short back cross carry). Tutaj jest instrukcja i inne ciekawe wiązania: http://naturalmamas.co.uk/forum/show...highlight=SBCC

Domyślnie

ooo! nie poczytam wprawdzie bo z angielskim to ja na bakier jestem ale ze zdjec wyglada dokladnie tak jak to sobie wyobrazalam
    super! to wyprobujemy jak tylko sie uda

Chusteryczka Awatar Agna
    Miejscowość
    Reda

Domyślnie

No, ja wiążę inaczej, ale na dzieciątku jest tak samo
    www.zufizo.pl

Zuzia 09.1999. Filip 05.2001. Zosia 04.2011.

Chustopróchno Awatar Mayka1981
    Miejscowość
    Krapkowice

Domyślnie

Zawiązałam sobie wczoraj i tak i śmak - i powiem, że osobiście to ani jak prawdziwe rebozo mi nie pasuje /bo wpija mi sie w ramię/szyję, dtatego kocham kółkowe z ramieniem prostym / ani jak puściłam między między nóżkami.
    Dziecię zrobiło HOP i nie powiem co się działo ale to bankowo dlatego, że nie miałam chusty dociągniętej na blaszkę - córa lubi się bawić na plecach w "a kuku"

Z może to koniecznie trzeba z węzłem przesuwnym jednak?
    A. 27.01.2009 B. 22.09.2010 M.14.07.2015
    Akredytowana Doradczyni po kursie Akademii Noszenia Dzieci chustomama.pl

Uprawnienia umieszczania postów