Pokaż wyniki od 1 do 20 z 48

Wątek: Jakie najlepsze z polskich pieluch?

Mieszany widok

Chustomanka Awatar sharkah
    Miejscowość
    pod Warszawą

Domyślnie

Ja też miałam kilka różnych polskich pieluszek i na ten moment najbardziej lubię pieluszki od Sylviontka. Nappime są super dla drobniejszych dzieci, bo są malutkie i zgrabne. Od Babyetty miałam tylko otulacze, ale gumki się wrzynały nawet u mojego chudzielca, więc używałam ich tylko awaryjnie... To, które są najlepsze to chyba jednak indywidualna sprawa, bo dzieci mają różną budowę, a rodzice różne preferencje

Chustonówka
    Miejscowość
    Czerwionka-Leszczyny

Domyślnie

Ja testowałam:
    - kieszonkę pul i otulacz polarowy Babyetty
    - kieszonkę NappiMe z wkładem
    - kieszonkę, formowankę na snapkę, wkłady składane mikrofibrowe i małe wkłady mikrofibrowe Little Penguin
    - otulacz pul i formowankę bambusową Mikulo
    - otulacz eko_mama
    - otulacz, prefoldy bambusowe, wkłady składane bambusowe + wkładki sucha pupa mikropolar+bambus, myjki bambusowe, waciki bambusowe, wkładki higieniczne i różne wkładki laktacyjne Pupeko

Jak dla mnie absolutny hit to:
    - kieszonki z lamówką Little Penguin. Dzięki lamówce materiał ze środka nie wywija się przy nóżkach i pielucha jest szczelna. Do tego pingwinki są najbardziej zgrabne ze wszystkich kieszonek jakie miałam. Cienkie jak otulacz, więc nie robią efektu wielkiej pupy. No i mają super wzory
    - otulacz Pupeko. Wydaje się spory, ale ładnie się dopasowuje i jest szczelny. Super! Szkoda, że mało wzorów, które by mnie zachwyciły.
    W ogóle Pupeko super rzeczy robi i chętnie wracam tam na zakupy
    - formowanka bambusowa Mikulo. Bardzo zgrabna, nie gruba, nie robi dużej pupy a fajnie chłonie. Otulacz też OK.

Nappime kieszonka fajna, ale trochę przecieka przy nóżkach. Wkład z froty bawełnianej sztywny :/

Kompletnie nie podeszła mi Babyetta. Polarek od środka wywija się przy nóżkach i przez to przecieka. I w kieszonce i w otulaczu to samo Zraziłam się.
    żona Szymona od 28.04.2009 r., mama Bogumiły od 11.01.2012 r., Jadwigi od 30.08.2014 r. i Weroniki od 1.11.2019 r.

Chusteryczka Awatar Kocia_mama
    Miejscowość
    Warszawa-Ursynów. No prawie.

Domyślnie

dziewczyny, odgrzebuje temat, bo przerzucam sie z tetry na kieszonki i...
    No wlasnie, na razie mam jedna kieszonke małe me, z tych najnowszych (choc w pt. pojawia sie jeszcze nowsze) i jestem w niej zakochana na zaboj, glownie przez mieciutki i delikatny pul, taki lekko gumowaty, z taka fajna strukturka.
    Orientujecie sie moze, czy ktorekolwiek inne polskie pieluszki taki maja?

<Miejsce na mądry cytat>

Chusteryczka Awatar ewaibartek
    Miejscowość
    Warszawa-Bródno

Domyślnie

nappime taki ma
    Bartek 02.05.2007 Ksawery 07.08.2010 Sara 28.04.2012

Chusteryczka Awatar Kocia_mama
    Miejscowość
    Warszawa-Ursynów. No prawie.

Domyślnie

i to jest bardzo dobra wiadomosc! Dzieki

<Miejsce na mądry cytat>

Domyślnie Nadal szukam

Patrze i szukam, szukam i patrze. Ciezko decyzje podjac, bo nie chce podjac zlej.

Z wybranych przeze mnie, ludzie chwala Tetro i NappiMe z tego co czytam.

Poszukuje formowanek na mocne rzepy, nalepiej one size albo podobnych do TotsBots Bamboozle r 2. Musza byc wykonane w Polsce z naturlanych (oddychajacych) materialow i duzo pochlaniac.
    Uwielbiam Close parent Pop-in, ale pozyczki nie chce na nie brac Bamboozle tez lubie, ale zmieniac musze po 1,5 godzinie, bo inaczej nieprzyjemne to (wiec tylko po domu uzywam).
    Odchodze od kieszonek (mam kilka, nie chce wiecej).
    Probowalam tylko 1 pieluchy polskiej (nie dlatego ze taka posh jestem, ale dlatego ze droga przesylka tu gdzie mieszkam). I MOCNO SIE ZAWIODLAM. All-in-one LittlePenguin, ciekla niemal natychmiast, kupki karmiacego sie piersia synka w ogole nie trzymala. No i po tylko niewielu praniach, pieluchy wygladaly na stare.

Mam ochote na formowanki NappiMe na troczki. Niektore pieluchy jak zauwazylam bardziej pasuja chlopcom, inne dziewczynow (np. itti bitti WCALE nam nie odpowiada, choc baaaaardzo mi sie podobaja wizualnie). Moj syn jest szalenie ruchliwy i ma 20 miesiecy. Czy mogla by sie ktoras z Pan (albo Panow) wypowiedziec?

Dziekuje z gory! (i przepraszam za "powiesc")

Chustoguru Awatar Wiewiórka
    Miejscowość
    Woodstock

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez dominika1980 Zobacz posta
    Patrze i szukam, szukam i patrze. Ciezko decyzje podjac, bo nie chce podjac zlej.

Z wybranych przeze mnie, ludzie chwala Tetro i NappiMe z tego co czytam.

Poszukuje formowanek na mocne rzepy, nalepiej one size albo podobnych do TotsBots Bamboozle r 2. Musza byc wykonane w Polsce z naturlanych (oddychajacych) materialow i duzo pochlaniac.
    Uwielbiam Close parent Pop-in, ale pozyczki nie chce na nie brac Bamboozle tez lubie, ale zmieniac musze po 1,5 godzinie, bo inaczej nieprzyjemne to (wiec tylko po domu uzywam).
    Odchodze od kieszonek (mam kilka, nie chce wiecej).
    Probowalam tylko 1 pieluchy polskiej (nie dlatego ze taka posh jestem, ale dlatego ze droga przesylka tu gdzie mieszkam). I MOCNO SIE ZAWIODLAM. All-in-one LittlePenguin, ciekla niemal natychmiast, kupki karmiacego sie piersia synka w ogole nie trzymala. No i po tylko niewielu praniach, pieluchy wygladaly na stare.

Mam ochote na formowanki NappiMe na troczki. Niektore pieluchy jak zauwazylam bardziej pasuja chlopcom, inne dziewczynow (np. itti bitti WCALE nam nie odpowiada, choc baaaaardzo mi sie podobaja wizualnie). Moj syn jest szalenie ruchliwy i ma 20 miesiecy. Czy mogla by sie ktoras z Pan (albo Panow) wypowiedziec?

Dziekuje z gory! (i przepraszam za "powiesc")
    Jak do tej pory dokonałaś nie całkiem dobrych wyborów, twój aluch otrzebje naprawdę chłonnych pieluch. Jest wiele firm polskich pieluchowych, np. pupeko, małe me, kokosi, mio unico i inne które juz wymieniłaś
    Polecam ci zwrócenie uwagi na pupeko i kokosi, mają super formowanki bambusowe bardzo chłonne, wkłady również mają ekstra, możesz nawet jak masz jakieś kieszonki zostawić kieszonki i dokupić bardzo chłonne wkłady i bedzie wtedy dobrze
    Kasia-mama Liwii (11.2007) i Maciusia (06.2011)

Domyślnie

No i mam pupeki. Bambusowy puch na razie tylko uzywalam. Pierwsze wrazenia bardzo pozytywne, nawet bez przedprania nic nie cieklo.

Uprawnienia umieszczania postów