Cytat Zamieszczone przez green_naranja Zobacz posta
jesli uwazasz, ze firma, ktora ignoruje prosby o podanie numeru nadania przesylki czy nie odpowiada na maile dotyczace sprzedazy, platnosci etc, ze nie wspomnę o innych sprawach, przejmie sie mailami w sprawie polityki marketingowej i szacunku do klienta..to jestes albo wielka optymistka, albo zupelnie niezorientowana osoba jesli chodzi o pewne mechanizmy dzialające w biznesie .

zreszta, ja juz pisalam, ze tak naprawde boli mnie to tylko i wylacznie z dwoch wzgledow: po pierwsze, ze wzgledu na chusty, ktorych szkoda, a po drugie ze wzgledu na wizerunek tej firmy jako firmy POLSKIEJ. jako lokalna patriotka na obczyznie, odczuwam mocno to wszystko, co sie obecnie o Natibaby jako polskiej firmie mowi , a nie mowi się dobrze. i niestety juz jej bronic nie mogę, bo jak bronic cos, co w zywe oczy i bezczelnie robi wszystko, by argumentow do obrony nie dostarczac.

tyle.
Ty poczekaj, jeszcze chwilę temu twierdziłaś, że stawiając firmie NATI takie same zarzuty jesteśmy polskimi pieniaczkami, czepiamy się niewinnej firmy tylko dlatego, że nie załapałyśmy się na jakieś limity a w całym świecie firma ma świetną opinię, klientki są zachwycone obsługą i generalnie wszystko gra poza nami.
Coś się tak drastycznie zmieniło?
A może na jakiś limit się nie załapałaś?