Pokaż wyniki od 1 do 9 z 9

Wątek: kieszonka minkee czy minky???

Chustonówka Awatar Luniell
    Miejscowość
    Gdańsk

Domyślnie kieszonka minkee czy minky???

Dziewczyny, potrzebuje waszej opinii? Zima idzie i z pogodą nieciekawie, otulacze i cała reszta kiepsko mi schnie. Zastanawiam się nad dokupieniem dwóch kieszonek tylko nie wiem które? Podobno minky trochę zapaca pupę. Poradźcie, podpowiedzcie, a może któraś chciałaby odsprzedać?

Chustopróchno Awatar Mamamaria
    Miejscowość
    Ostrowo

Domyślnie

minkee i minky to nie to samo? Mnie chińczyk wpisywała raz tak raz śmiak na fakturze

Chusteryczka Awatar IzaBK
    Miejscowość
    Pruszków/Warszawa

Domyślnie

to samo
    minky nie zapaca pupy, minkee też
    bambus zwykle długo schnie, kup z mikropolarem i będzie schło migiem. Moje schną w ciągu jednej nocy, mam jedną z bambusem i ona zawsze zostaje na suszarce dobę dłużej..
    G- X 2009 E- VI 2003 M- XII 1998

NaturalnaMama.pl - ot, zwykły sklep.
    Certyfikowany Doradca Noszenia ClauWi, Instruktor Shantala: PogotowieChustowe.pl

konsultacje także poprzez SKYPE

Miejscowość
    Gdańsk

Domyślnie

Czyli mówicie ze to to samo? Właśnie widziałm na allegro aukcję i na jednej są dwa wkłady z bambusem i na drugiej dwa wkłady z mikrofibry. Ja i tak używam tetry więc bardziej będą wykorzystywane jako otulacze ale bambusy chyba na dłużej starczą u rocznego dziecka niż mikrofibra. Mam rację?

Miejscowość
    Gdańsk

Domyślnie

dobra a teraz mam pytanie. Jak uważacie, kupić takie wykończone wewnątrz niebielonym bambusem czym mikropolarem, hmmm??? piszą ze bambus szybciej oduczy dziecko sikać bo nie daje uczucia suchości? Z kolei wiem ze bambus sie kurczy po praniu i penie mi zdeformuje pieluszkę i poza tym chyba nie fajnie byc na spacerze i czuć już po wyjściu z domu ze ma sie mokro, hmmm
    Czytam wybieram przebieram i coraz bardziej nie wiem nic !!!!

Chustofanka Awatar Naniby
    Miejscowość
    Kraków/Zakopane

Domyślnie

Ja mam trzy takie i trzy takie. Ze wszystkich jestem bardzo zadowolona. Mikropolar faktycznie daje uczucie suchości, ale jednak przy pupie jest coś sztucznego. Bambus z kolei jest mokry, ale mimo wszystko naturalny. Nie zauważyłam, żeby się deformował czy kurczył w praniu, mimo, że raz go nawet wygotowałam. Na spacery, czy wyjścia używam tych z mikropolarem, za to jak widzę, że pupa jest wymęczona z jakiegokolwiek powodu, to zakładam te z bambusem. Szymek nie ma tendencji do odparzeń, dobrze toleruje jedne i drugie. Nie wiem, czy pomogłam

Miejscowość
    Gdańsk

Domyślnie

kupiłam jedna z mikropolarem i jedna z bambusem

Chustofanka Awatar Naniby
    Miejscowość
    Kraków/Zakopane

Domyślnie

I bardzo dobrze! Teraz sama stwierdzisz, co Wam bardziej odpowiada!

Chusteryczka
    Miejscowość
    Łódź

Domyślnie

Jeśli dziecku nie przeszkadza mokro, to bambus raczej nie wpłynie na odpieluchowanie

Uprawnienia umieszczania postów