Pokaż wyniki od 1 do 19 z 19

Wątek: pieluszki na długie spacery, jakich używacie dla pociech?

Mieszany widok

Chustoholiczka Awatar szast.prast
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ilaa Zobacz posta
    myślę intensywnie o tych formowankach. ale powiedzcie: czy nie mierzi Was ta mokra pupa?
    tez intensywnie o tym myślę ostatnio. i doszłam do wniosku, że bym w ziąb i mróz z mokrym ładunkiem na tyłku nie chciała chodzić, nawet jeśli ładunek byłby otulony kilkoma warstwami wełny, więc na dwór pakuję Dzikową pupę w mikropolar. mam jedną super kieszonkę ecobubs, która nigdy jeszcze mnie nie zawiodła i równie niezawodnego pod względem przeciekowym issybeara, ale jego nie za bardzo lubię, bo robi duży odwłok. te dwie pieluchy zakładam na długie spacery połączone z piaskownicowaniem i zabawami wszelakimi.
    lubię też apple cheeki, wpycham wkłady do środka.
    a jeśli formowanka, to z wkładem mam sucho, coby chłopakowi jajka się nie macerowały w zimnej kąpieli.

Chustofanka Awatar ilaa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez szast.prast Zobacz posta
    a jeśli formowanka, to z wkładem mam sucho, coby chłopakowi jajka się nie macerowały w zimnej kąpieli.
    hehe!

Chustonówka
    Miejscowość
    Warszawa Wola

Domyślnie

Dla mnie póki co sprawdza się kieszonka Bumgenius z welurem od pupy, albo Wonderoos z mikroplarem. Czyli zestawy nocne.

A z tym mokrym tyłkiem w -10 to chyba wszystkie tak "chodziłyśmy" w czasach tetry...

Chustoguru Awatar Wiewiórka
    Miejscowość
    Woodstock

Domyślnie

ilaa, zawsze można do wszystkiego dołożyć wkladkę "mam sucho" jeśli np. formowanka cy coś innego jej nie posiada. Blueberry jest świetna z tą wkładką, ja na razie zakładam na noc, dla większego dziecka może być akurat na spacer
    Kasia-mama Liwii (11.2007) i Maciusia (06.2011)

Chustomanka Awatar buka
    Miejscowość
    Kato

Domyślnie

U nas idealnie sprawdzaja sie pieluszki BabyLand, ktore stosuje rowniez na noc. Mam tansze i drozsze pieluszki, jednak kazdym zdarzaja sie wycieki, albo cieknie gora zwlaszcza w rzepach, o naughty baby nie wpomne, tam w miejscu wszycia rzepa nie mozna wsunac wkladu, a ja mam wrazenie, ze maly sika mocno w gore i potem caly brzuchol mokry. Reszta pieluch ma rozniste wycieki bokami, a np. ostatnio zakupione LL sprawiaja wraznie "spoconych" z zewnatrz i mimo bardzo pojemnej kieszeni nie zakladam ich na noc. Gdy wychodzimy wkladam do BabLandow 2 mikrofibrowe wkladki, zwykle na 4-5 godzin wystarcza, po tym czasie macam, jak sytuacja wyglada. Jesli tylko mam mozliwosc to w miedzy czasie zmieniam pieluche wczesniej - samochod, supermarket, mieszkanie kolezanki Sa dosc szerokie w kroku, mozna napakowac 3 wklady spokojnie, fajnie opinaja nozki, i sa dosc wysokie i maja podwojna regulacje, dla nozek i brzuszka.

Chustodinozaur Awatar jul
    Miejscowość
    zachodnie podwarszawie

Domyślnie

z tych, które mam, to nie-kieszonki i nie-gdiapers (niby jeszcze nie zawiodły, ale używam z tetrą bambusową, która jest stosunkowo mało chłonna i mam ograniczone zaufanie ); czyli czasem formowanki, częściej IB, CP albo flip z dużą ilością bambusa. Jestem wredna matka i nie zastanawiam się nad mokra pupą
    Ostatnio edytowane przez jul ; 20-12-2011 o 16:42
    żona TEGO Jaśka
    mama julówny (styczeń 2009), julińskiego (sierpień 2010), julowego (luty 2013) i julinka (kwiecien 2018)

Uprawnienia umieszczania postów