Pokaż wyniki od 1 do 4 z 4

Wątek: zastrajkował

Chusteryczka Awatar efcia1981
    Miejscowość
    opolskie

Question zastrajkował

synek jest wysadzany mniej wiecej od 4 miesięcy - w ostatnich tygodniach udawało się nawet 7-8 siuśków dziennie złapać, i kupcie też pieluchy nie widywały wcale. Ku mojej i małżonka uciesze - a tu od kilku dni - totalny strajk. Nie ma mowy o wysadzaniu - nie załatwi się ani do umywalki, ani do nocnika, ni do wc wysadzany pręży się , wygina i krzyczy. W pieluchy załatwia sie bez problemu, niedawno robiłam badania i wszystko OK. Więc o co chodzi??? czy wasze dzieci tez miały takie fazy?
    Ostatnio edytowane przez efcia1981 ; 20-10-2011 o 11:32
    Patryk 2011, Paulinka 2012

Chustoholiczka Awatar okoani
    Miejscowość
    lubelskie

Domyślnie

temat zdaje się był wielokrotnie poruszany - poszukaj w wątkach o wysadzaniu. Z tego co pamiętam mogą sie pojawić takie fazy "buntu".

Domyślnie

Ja mojemu pozwalałam sikać na stojąco, podtrzymywałam go żeby stał stabilnie. Zawsze najpierw proponowałam siedzenie nad toaletą, a jak się buntował to pozwalałam mu stać, tylko stresa miałam że coś cięższego zrobi. Jak się zapowiadało to stawiałam go przodem do mnie
    Przemuś 28.12.2010
    Antoś 25.10.2013
    http://matkadzika.blogspot.com/

Chustomanka Awatar IwonaKM
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

Wysadzałam coreczkę, mniej wiecej od 5 tygodnia życia, całkiem nieźle nam szło, kupy w 90% ladowały w maym nocniczku ale i siusiu w sporym zakresie udawalo się złapać.
    Około 4-5 miesiąca pojawił się płacz przy łapaniu siusiu, a wlaściwie przy trzymaniu nad nocniczkiem w celu złapania siusiu. Przestałam wysadzac, bo balam się, że wpędzę dziecko w poczucie winy. Wydawało mi się, że bardzo chce zrobić siusiu a nie ma czym i stąd ten płacz. Pewnie źle interpretowałam sygnały.
    Teraz od kilku tygodni sztywno sama siedzi i wysadzamy na "dorosly" nocnik, no i nie ma problemu. Dziecko od razu zalapalo do czego sluzy nocnik, chwile po posadzeniu robi siusiu albo pokazuje, że chce wstać. Oczywiście nadal to ja musze byc uwazna, by wyłapać moment, w ktorym nalezy ją posadzić, bo jeszcze sama wyraźnie nie komunikuje potrzeby wysadzenia.
    Pola 2011

Uprawnienia umieszczania postów