ja tez kiedys wszystko na 90 stopni,teraz jakos nie czuje jeszcze potrzeby
nic im nie było
Bartek 02.05.2007Ksawery 07.08.2010
Sara 28.04.2012
nigdy nie pralam swoich pieluszek w wyzszej temperaturze niz zaleca producent.
balabym sie ze sie zniszczą.
Wasze pieluszki nie zniszyły sie od tak wysokiej temp?
Nigdy tez mi nie przeciekały pieluchy.
Tylko ja robiłam tak ze najpierw pieluchy na płukanie i wirowanie, później pranie i dolewałam 2 wiadra wody doi pralki a później jak miałam czas to jeszcze raz program na płukanie.
Oczywiście co jakiś czas miąchalam w ludwiku i co jakiś czas pranie bez proszku.
Ale nigdy bym sie nie odważyła wyprać w temp 90st no chyba ze ImseVimse (ale tutaj producent zaleca 60-90st)
Nie![]()
Regularnie mniej więcej co miesiąc wrzucam wszystko na 90 stopni
Używane pieluchy (też z PUL) zalewam wrzątkiem w misce +proszek, czekam aż przestygnie i dopiero potem do pralki.
Oczywiscie na własną odpowiedzialność, ale do tej pory problemu z niczym nie miałam
Straszzie dużo pracy! Ja piorę z bielizną na 60 stopniach (zawsze) z proszkiem i Bio_D, ale ostatnio w proszku z sodą, co jakiś czas te 90 (wkłady i formo wtedy w kwasku najczęściej, PUL w proszku). Bardzo rzadko w samej wodzie, w ludwiku też moczyłam kilka razy i to konkretne pieluszki. Nic nie przecieka
Lauron(Smo)12.06.2010, Bruno(Gadzinka)
12.01.2012
gorącą woda również zalewałam ale nigdy nie wrzątkiem.
Kurcze bałabym sie zniszczyc pieluchy.
U mnie wszystkie od nowości, jedno dziecko i szkoda by mi było kasy aby tak ryzykować.
no ale najważniejsze że Waszym pieluszką nic sie nie stało.
Pracy dużo ale to przecież pralka pierze a nie ja
Zresztą uwielbiam prać i może dlatego tak robiłam.
Ostatnio edytowane przez spadłamznieba ; 17-10-2012 o 11:44
ale wkłady same czy wszystko wszystko z pulami włącznie na te 90st??
..soda nie działa destrukcyjnie na pule?
08.2011
04.2014
u mnie działa to tak: najpierw ok 4 paczek kwasku i piore same wkłady w 60 st, potem wszystko w 40 st z dodatkiem sody a na koniec dodatkowe płukanie. i tak raz na miesiąc średnio