Pokaż wyniki od 1 do 20 z 22

Wątek: nocny megasik :(

Mieszany widok

ulala.v
    Guest

Domyślnie

oj ja miałam ze starszym taki problem. Z wielo używaliśmy tylko tetry więc się nie wypowiem ale z jednorazówek najlepiej dawały radę pampersy w sensie marki pampers, chociaż zwykle ich nie używaliśmy to pod koniec pieluchowania na noc tylko one, wszystkie inne przeciekały dużo szybciej.
    a może hardcore typu formowanka+pampers?

Chustomanka Awatar mama-donna
    Miejscowość
    Dania-Løsning, Polska-Kędzierzyn-Koźle/Nysa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ulala.v Zobacz posta
    oj ja miałam ze starszym taki problem. Z wielo używaliśmy tylko tetry więc się nie wypowiem ale z jednorazówek najlepiej dawały radę pampersy w sensie marki pampers, chociaż zwykle ich nie używaliśmy to pod koniec pieluchowania na noc tylko one, wszystkie inne przeciekały dużo szybciej.
    a może hardcore typu formowanka+pampers?
    Nad takim harcorem to ja się ostatnio zastanawiałam i w sumie to nawet nie takie głupie jest, bo dziecko przynajmniej przy tyłku ma naturę a nie żelowy kompres i może się faktycznie nie przesika. Spróbuję tak jutro i zobaczymy czy będzie przebieranie. U nas to jest dziwne, bo jednej nocy przesikana jednorazówka a innej susza - i bądź tu mądry
    Julia 26.02.2010 Miron 16.03.2013

Chusteryczka Awatar czuszka
    Miejscowość
    WrocÂław

Domyślnie

a w czym spi-w sensie ubranko? bo ja zauwazylam pewną prawidłowosc-Bartek spal ostatnio w body, zapinane w kroku, jak to body. przesikane totalnie wszystko, mokra pościel itp. Tyle ze na szczęscie nie przeszkadza mu to spac. ale mi sie serce kraje, jak dziecko mokrutkie wstaje, z mokrej poscieli. teraz przestawilam sie na pajace, luzne, nawet ciut za duze. i od tej zmiany, pielucha (uzywam Dady z biedronki) jest pełna ale dziecko całiem suche. spróbuj moze w tą stronę. ubranko moze deformowac pieluche i bokiem wylatuje. zlaszcza przy chłopakach, jak się siusiak gdzies na bok ułozy.
    Emilka - 20.11.2007
    Bartoszek - 30.11.2009

Chusteryczka Awatar manteiga
    Miejscowość
    Warszawa, Gocławek

Domyślnie

Zgodzę się skwapliwie z teorią Czuszki Skończył nam się awaryjnie piżamki, pajace za małe i poszło w ruch body plus spodnie dresowe i sik był wszędzie Normalnie spokój, nawet pełna pielucha z Biedronki czy Lidla dawała spokojnie radę utrzymać ciecz.
    Tomaszek - 23.09.2009r., Klara - 23.09.2015r.
    Ach, to życie, jak trzeba to staje na wysokości zadania

Chustodinozaur Awatar panthera
    Miejscowość
    okolice warszawy, później Gdańsk, Wrocław i znów pod Warszawą. aktualnie Gdynia :)

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez czuszka Zobacz posta
    a w czym spi-w sensie ubranko? bo ja zauwazylam pewną prawidłowosc-Bartek spal ostatnio w body, zapinane w kroku, jak to body. przesikane totalnie wszystko, mokra pościel itp. Tyle ze na szczęscie nie przeszkadza mu to spac. ale mi sie serce kraje, jak dziecko mokrutkie wstaje, z mokrej poscieli. teraz przestawilam sie na pajace, luzne, nawet ciut za duze. i od tej zmiany, pielucha (uzywam Dady z biedronki) jest pełna ale dziecko całiem suche. spróbuj moze w tą stronę. ubranko moze deformowac pieluche i bokiem wylatuje. zlaszcza przy chłopakach, jak się siusiak gdzies na bok ułozy.
    o no proszę nawet mi nie przyszło do głowy żeby na to zwrócić uwagę. zwykle właśnie w body śpi, a ostatnio body wszystkie przyciasne..hm...może to to. to dziś mu rozepnę przynajmniej, jak już mocniej zaśnie i zobaczymy....
    Damian 07.01.2005
    Maciek 07.09.2009
    Tomek 17.04.2014

J15.01.2013 [']

1% Maciek
    https://subkonta.jim.org/nasze-dzieci/profil?id=778572

uwaga: znikam na weekendy: odwyk i czas dla rodziny

Chusteryczka Awatar czuszka
    Miejscowość
    WrocÂław

Domyślnie

a to daj znać ciekawa jestem czy sie sprawdzi. nasze bodziaki tez były za ciasne niestety. i jak pielucha napęczniała to wchodziły między udo a brzeg pieluchy. w ten sposób robiła się luka przez którą wszystko wylatywało.
    Emilka - 20.11.2007
    Bartoszek - 30.11.2009

Chustomanka

Domyślnie

Ja miałam to samo z córką i w końcu sprawdził się zestaw: kieszonka formowanka Babyetta bambusowa a w środku upchany wkład bambusowy Babyetta + wkład konopny Babykicks na to flip lub najlepiej storczen i tylko góra od piżamki założona. Jak dziecko w nocy się odkopuje i jest zimno to można naciągnąć wełniaki z długimi nogawkami aby było dziecku też ciepło np. takie:
    http://www.pieluszkarnia.pl/product-...-Longies-.html

Chustomanka Awatar darijah
    Miejscowość
    Wrocław

Domyślnie

ja też potwierdzam: zmiana tego w czym dziecko śpi. U nas najlepiej sprawdzały się polarowe piżamki; spodnie i góra osobne. Albo właśnie góra od piżamy i getry np. takie : http://zachustowani.pl/getry-welnian...c-6_69_76.html

no i zainwestowałabym w wełniaka. Najlepiej takiego używanego i sfilcowanego bo tańszy i trzyma na mur beton. U nas gacie disany plus formowanka z konopnym lub bambusowym wkładem dawały radę.

Mam te gacie jeszcze, czekają na dorośnięcie do kolejnego nocnego sikacza. Jednak jak chcesz wypróbować do oddam w leasing za 20 zł a za jakiś czas się po nie zgłoszę
    Miluszka ::marzec 2008 :: Olafko ::lipiec 2011::

https://www.facebook.com/MioUnico - unikatowe nery na różne bajery dla dziarskich chustomatek; szyte z nowych, recyklingowanych i chustowych materiałów; również na indywidualne zamówienia ::

Uprawnienia umieszczania postów