Pokaż wyniki od 1 do 20 z 22

Wątek: nocny megasik :(

Mieszany widok

Chustodinozaur Awatar panthera
    Miejscowość
    okolice warszawy, później Gdańsk, Wrocław i znów pod Warszawą. aktualnie Gdynia :)

Domyślnie nocny megasik :(

juz od kilku tyg Maciuś przesikuje w nocy absolutnie wszystko
    jakiś czas temu przerzucilismy się na jedno razówki bo wielo nie dawały rady, później zmieniłam rozmiar, a teraz nie wiem co.
    przewijanie w nocy dwulatka który za nic nie chce wyjść z łóżeczka, a jak już wyjdzie to nie chce wejść i w ogóle spać, jest koszmarem. ..przebieranie całego zasikanego i wymiana pościeli też jest koszmarem (tym bardziej ze on ma generalnie problemy ze snem)
    co mam kurczę włożyć na tą jego sikającą pupę żeby wytrzymało te 10-11 godzin?
    Damian 07.01.2005
    Maciek 07.09.2009
    Tomek 17.04.2014

J15.01.2013 [']

1% Maciek
    https://subkonta.jim.org/nasze-dzieci/profil?id=778572

uwaga: znikam na weekendy: odwyk i czas dla rodziny

Chustomanka Awatar Kot.w.paski

Domyślnie

Mam ten sam problem...
    Karolinka 17.07.2010 Julitka 29.01.2011

Chustoholiczka Awatar espejo

Domyślnie

Po 2 latach pieluchowania wiem, ze zadna jednorazowka nie rozwiazuje problemu, a wrecz przeciwnie - to znaczy, ze jak zaloze na noc jednorazowkę ( z lenistwa) to mam przeciek jak w banku - roznych firm. Kiedys dawal rade wonderos (stary) z grubym wkladem, teraz czasem jest mokro po spaniu, bo choc w dzien lata w gaciach to sika w lozku daję porzadną, chlonną formowankę i welniane gacie - to mi sie sprawdza tez przy mniejszym sikaczu.
    Truscaffkowa Marzenka
    starszy i młodszy .... bardzo mi urośli

Chustodinozaur Awatar panthera
    Miejscowość
    okolice warszawy, później Gdańsk, Wrocław i znów pod Warszawą. aktualnie Gdynia :)

Domyślnie

żadna z naszych formowanek (nawet takie kieszonki które i 3 wkłady pomieszczą) rady nie dają. w wełniane gacie na koniec pieluchowania nie ma sensu chyba inwestować ?
    Damian 07.01.2005
    Maciek 07.09.2009
    Tomek 17.04.2014

J15.01.2013 [']

1% Maciek
    https://subkonta.jim.org/nasze-dzieci/profil?id=778572

uwaga: znikam na weekendy: odwyk i czas dla rodziny

ulala.v
    Guest

Domyślnie

oj ja miałam ze starszym taki problem. Z wielo używaliśmy tylko tetry więc się nie wypowiem ale z jednorazówek najlepiej dawały radę pampersy w sensie marki pampers, chociaż zwykle ich nie używaliśmy to pod koniec pieluchowania na noc tylko one, wszystkie inne przeciekały dużo szybciej.
    a może hardcore typu formowanka+pampers?

Chustomanka Awatar mama-donna
    Miejscowość
    Dania-Løsning, Polska-Kędzierzyn-Koźle/Nysa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ulala.v Zobacz posta
    oj ja miałam ze starszym taki problem. Z wielo używaliśmy tylko tetry więc się nie wypowiem ale z jednorazówek najlepiej dawały radę pampersy w sensie marki pampers, chociaż zwykle ich nie używaliśmy to pod koniec pieluchowania na noc tylko one, wszystkie inne przeciekały dużo szybciej.
    a może hardcore typu formowanka+pampers?
    Nad takim harcorem to ja się ostatnio zastanawiałam i w sumie to nawet nie takie głupie jest, bo dziecko przynajmniej przy tyłku ma naturę a nie żelowy kompres i może się faktycznie nie przesika. Spróbuję tak jutro i zobaczymy czy będzie przebieranie. U nas to jest dziwne, bo jednej nocy przesikana jednorazówka a innej susza - i bądź tu mądry
    Julia 26.02.2010 Miron 16.03.2013

Chustoholiczka Awatar espejo

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez panthera Zobacz posta
    żadna z naszych formowanek (nawet takie kieszonki które i 3 wkłady pomieszczą) rady nie dają. w wełniane gacie na koniec pieluchowania nie ma sensu chyba inwestować ?
    Ta inwestycja to jest najwiekszy bol - mnie latwiej bo wszystko dla mlodszego zostaje.
    storcheny nie sa drogie a dobre, zawsze sprzedac mozna, ale ja jestem zboczona po prostu nie ufam pulowi na noc, no i jeszcze jeden drobiazg - dzisiaj wlasnie Piotrek przesikal pulowa kieszonke (2 wkladki mikrofibrowe - czyli malo w sumie, ale ze on czesciej ma sucho niz leje to daje co popadnie - czytaj: co mi akurat wyschnie) pizamka mokra, posciel sucha bo spi w welnianym spiworze
    Truscaffkowa Marzenka
    starszy i młodszy .... bardzo mi urośli

Chustonówka

Domyślnie

Ja używam formowanki nocnej pupeko plus wełniane gacie,wszystkie jedno są u nas przesikane

Uprawnienia umieszczania postów