tak, zwłaszcza ta pierwsza mama, czy ona ma faja w zębach, czy mi się wydaje?![]()
tak, zwłaszcza ta pierwsza mama, czy ona ma faja w zębach, czy mi się wydaje?![]()
Zuzia (11.2007) Antoni (06.2010)
A to Korea Północna!
http://deser.pl/deser/51,111858,10002190.html?i=26
W tym wątku jest tak wiele pięknych zdjęć, a chust cały przekrój.
Zgadzam się, że dzieci, które noszą rodzeństwo,pewnie nie mają innego wyboru. Dzielne szkraby!
Rozbrajają mnie np. Afrykanki, które mają maluchy zarzucone na plecy, jakby od niechcenia...u nich to takie naturalne![]()
Marysia16.09.2010, (*)2011,Ryś
2.09.2019, Helenka
7.05.2021
A ja dzisiaj znalazłam taki zestaw zdjęć i rysunków. Jest nawet jedno zdjęcie z Polski podobno - chusty na świecie
Niesamowite te fotki. Szkoda że do niektórych zdjęć już dostępu nie maI chyba bardzo rzadko są zdjęcia z dzieckiem z przodu, jak już to na boku. Ja z moim synusiem znowu na siłowni byłam. W parku mamy ogólnodostępną i sobie znowu ćwiczyłam ze smykiem w chuście, ale zasnął więc poszłam spacerować. Nie ćwiczę jak śpi
![]()
W tym wątku jest tak wiele pięknych zdjęć, a chust cały przekrój.
Zgadzam się, że dzieci, które noszą rodzeństwo,pewnie nie mają innego wyboru. Dzielne szkraby!
Rozbrajają mnie np. Afrykanki, które mają maluchy zarzucone na plecy, jakby od niechcenia...u nich to takie naturalnea my szczegółowo z instrukcją uczymy się motać.
2.09.2019, Helenka
7.05.2021
Do starszych dzieci w Afryce w ogole nie uzywa sie chust![]()
po prostu dziecko sie wdrapuje na mame i trzyma sie raczkami i nozkami, a mama idzie sobie do strumienia z wielka balia na glowie![]()
Sobie wczoraj gadalismy i mnie maz na ten temat oswiecil![]()
To ja powróce w rodzinne strony,jeno troszke w czasie się cofnę
Wkleiłam już to zdjęcie w wątku "chusty tu i tam" ale przeszło bez echa
Fotka pochodzi z książki pt."Sprzedana muzyka" Andrzeja Bieńkowskiego.Książka traktuje o muzyce ludowej ,a właściwie o tym że coraz mniej jej na wsi jest Warto zajrzeć,jeżeli ktoś lubi takie klimaty.
Czyta się ją bardzo przyjemnie ,tym bardziej ,że na str.79 znalazłam fotografię podpisaną :
"Maria Dziedzic z dzieckiem (charakterystyczny sposób noszenia dziecka w chuście).Żądłowice Piotrkowskie 1950r."
rety! uwielbiam ten wątek
to ja troszke z Kenii dorzuce...
i taki fajny chusto stragan...
a tu więcej...jade royal tez jest
https://picasaweb.google.com/1130100...KXBsY3U6tj1pQE#
Kruszynka 2010
Doradca Akademii Noszenia Dzieci
LULAMY Akademia Chustonoszenia
Specjalistka od metody karmienia dzieci- BLW (Bobas Lubi Wybór), Certyfikowany uczestniczka szkolenia z BLW prowadzonego przez Gill Rapley.
BabyLedWeaning
oraz Stowarzyszenie Poznań w Chuście
moje zwierzaki i
fotki świetne, ale chusty....... O_O wszystkie chcę!![]()
Śliczne te zdjęcia![]()
Agnieszka Doradca noszenia ClauWi® po kursie zaawansowanym
instruktor masażu Shantala
mama Matyldy 15.12.2009 i Melanii 13.11.2011 i Maurycego 18.10.2014
piekne zdjecia![]()
Kruszynka 2010
Doradca Akademii Noszenia Dzieci
LULAMY Akademia Chustonoszenia
Specjalistka od metody karmienia dzieci- BLW (Bobas Lubi Wybór), Certyfikowany uczestniczka szkolenia z BLW prowadzonego przez Gill Rapley.
BabyLedWeaning
oraz Stowarzyszenie Poznań w Chuście
moje zwierzaki i
marjanno.b -śliczności![]()
2.09.2019, Helenka
7.05.2021
Sorry, ale jakoś nie mogę patrzeć, jak oni noszą te pouchy zawieszone na szyi, no nie mogę, ałć!