Pokaż wyniki od 1 do 11 z 11

Wątek: A jak w nosidle na plecach?

Chustoguru Awatar annia
    Miejscowość
    Warszawa Tarchomin

Domyślnie A jak w nosidle na plecach?

Jakoś dopiero ostanio dojrzałyśmy do noszenia się na plecach - ale już tylko w nosidłach... No i nie wiem, jak to powinno być:
    a) ona powinna do mnie dokładnie przylegać (ale ja to nosidło dociągnąć??), czy
    b) ma mieć luzy między moimi łopatkami a swoją klatką piersiową i mieć możliwość się wyginania do tyłu (ale wtedy się boję, że mi zaraz wyleci, no i muszę chodzić trochę pochylona do przodu i mi niewygodnie...)?

Domyślnie

a w jakim nosidle?
    powinna przylegac ( w jakim jest wieku?) a dociaga sie zazwyczaj bez problemu, po założeniu dociągasz szelki (jak w plecaku )
    www.fotodzieciaki.blogspot.com - fotografia ciążowa, fotografia rodzinna, fotografia...
    www.fotodzieciaki.com

DOULA

"Dziecko małe, lekkie, mniej go jest. Musimy się pochylić, zniżyć ku niemu." J. Korczak "Prawo dziecka do szacunku"

Chustoguru Awatar annia
    Miejscowość
    Warszawa Tarchomin

Domyślnie

Testowane w AngelPacku, Scootababy i ostatnio od Madame GooGoo - to ostatnie było sporo większe, toddlerowy rozmiar - i tak we wszystkich mi młoda lata. Ja ściągam te szelki na maksa, a i tak mamy przestrzenie. A przecież ani ja nie jestem drobna (165cm wzrostu, rozmiar 36/38), ani ona nie chucherko (ma półtora roku, 9 kilo waży). No to co robię źle?

Chusteryczka Awatar Bellydancer
    Miejscowość
    Sopot

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez annia Zobacz posta
    A przecież ani ja nie jestem drobna (165cm wzrostu, rozmiar 36/38), ani ona nie chucherko (ma półtora roku, 9 kilo waży). No to co robię źle?
    Przepraszam OT

drobna mama i drobniutkie dziecko moja prawie 8miesieczna tyle wazy hehe ;]
    Nina 01.04.2011, Gucio 04.02.2013 & Leon 13.12.2015
    Naturalna Szkoła Rodzenia Familion i Centrum Wspierania i Rozwoju Rodziny Familion - www.centrumfamilion.pl

Chustoholiczka Awatar Agnen
    Miejscowość
    Poznań

Domyślnie

poza paskami na maksa nie wiem co wykombinować. Może zrób zdjęcie?
    Możesz schować młodej ręce i zobaczyć czy nie będzie lepiej.
    Przypilnuj też tego, zeby młodej sie bluzeczka nie podwijała przy zakładaniu, zwłaszcza jak ma na sobie coś grubszego, bo łatwo zrobić wałek z ciuchów przez który młoda będzie musiała odstawać.
    A może Twoje włosy ją gilgoczą?

W Poznaniu też nosimy!
    Doradca Akademii Noszenia
    Doradca noszenia ClauWi®

nawróć się!

Chustoholiczka Awatar Limonka
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

Ja noszę Gabę w Nubiku - nosidło ma wysoki panel, więc dziecko jest całe schowane, do tego stopnia, że jak czasem proszę o pomoc kogoś w żłobku to się dziwią, że ona ma tam chyba za ciasno, a ja mam wrażenie luzów ale to przez luźnawe szelki... no niestety ciężko jest dla nas coś znaleźć odpowiedniego. Ja mam 150cm i rozmiar 34, Gaba 11kg 85cm - czyli dwa krasnale

Chustoguru Awatar annia
    Miejscowość
    Warszawa Tarchomin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Bellydancer Zobacz posta
    Przepraszam OT

drobna mama i drobniutkie dziecko moja prawie 8miesieczna tyle wazy hehe ;]
    No tak, generalnie to wiem, że ona malutka jest. Chciałam tylko podkreślić, że to nie jest jakiś półroczniak, zupełne maleństwo, pierwszy raz na plecy wrzucane.

Cytat Zamieszczone przez Agnen Zobacz posta
    poza paskami na maksa nie wiem co wykombinować. Może zrób zdjęcie?
    Możesz schować młodej ręce i zobaczyć czy nie będzie lepiej.
    Przypilnuj też tego, zeby młodej sie bluzeczka nie podwijała przy zakładaniu, zwłaszcza jak ma na sobie coś grubszego, bo łatwo zrobić wałek z ciuchów przez który młoda będzie musiała odstawać.
    A może Twoje włosy ją gilgoczą?
    Włosy specjalnie dla niej ścięłam na zapałkę.

Spróbuję jutro zrobić zdjęcie, może coś doradzicie. Ona sobie nie da rąk schować, są jej zbyt potrzebne! A nawet jak ja schowam, to wyciągnie od razu.

Chusteryczka
    Miejscowość
    Warszawa Białołęka

Domyślnie

Aniu, wpadnij to spróbujesz tuli i powiem Ci o moich doświadczeniach z nosidłami na plecach

OT wiem, wiem, miała spać iść ehhhhhh nałóg

Chusteryczka Awatar Vernea
    Miejscowość
    Warszawa-Ursynów

Domyślnie

A może spróbuj z nosidłami typu hybryda. Może takie łatwiej dopasujesz i dociągniesz.
    www.nosimydziecko.pl chusty do noszenia dzieci, nosidełka ergonomiczne
    www.vernandnea.pl rodzinny sklep internetowy
    www.pluszowapileczka.pl internetowy sklep z zabawkami

Moje cztery Szczęścia: 2008, 2010, 2012, 2017

Chustoguru Awatar annia
    Miejscowość
    Warszawa Tarchomin

Domyślnie

Olu, chętnie poprzymierzam i posłucham!

Vernea - ooo, hybryda to za mną chodzi już czas jakiś, tylko nikt w pobliżu nie ma, a nie uśmiechało mi się wydawać kupy kasy w ciemno.

Chustomanka Awatar Kasia
    Miejscowość
    Düsseldorf, Niemcy

Domyślnie

Dobrze Ci mowi Vernea - jesli czujesz sie niekomfortowo w szelkowcach, sprobuj cos z wiazana gora. Raz - latwiej doregulowac dociagniecie, dwa - dziecko zazwyczaj jest nieco wyzej niz w szelkowcach/klamerkowcach.

Kasy w ciemno nikt nie lubi wydawac, nosidla niestety lepiej mierzyc przed zakupem, zeby sie nie rozczarowac ale widze, ze Ty warszawska jestes - dziewczyny na pewno dadza poprobowac!
    Kasia z Chustomanii *

*Chustomania ® - portal dla rodziców i szkolenia dla doradców noszenia

Uprawnienia umieszczania postów