Pokaż wyniki od 1 do 20 z 28

Wątek: Pomocy ! Nie wiem czy moja chusta nie jest za krótka :/

Mieszany widok

Chustonówka Awatar asans
    Miejscowość
    Warszawa/Natolin

Domyślnie Pomocy ! Nie wiem czy moja chusta nie jest za krótka :/

Błagam o radę Dopiero za miesiąc pojawi się na świecie moja córeczka jednak już jakiś czas temu chciałam się przygotować i kupiłam sobie 2 chusty... elastyka(3,8) i tkaną(M tj. 3,8) Jednak obawiam się, że są one za krótkie :/ Ja jestem dość niska mam 160cm i ( przed ciążą) byłam chudzielcem więc uznałam, że 3,8 będzie w sam raz. Wcześniej kompletnie nie miałam styczności z chustami więc nie bardzo wiem jak je dobierać. Jednak teraz na miśkach uczyłam się wiązać i brakło mi sporo materiału.... Czy może być tak, że przeszkadza mój ogromny brzuchol i potem się to zmieni ? albo źle je motam :/ Czy te chusty są za krótkie waszym zdaniem ?
    Ostatnio edytowane przez asans ; 21-11-2011 o 20:29

Chusteryczka Awatar IzaBK
    Miejscowość
    Pruszków/Warszawa

Domyślnie

3,8 idealnie na kangurka
    G- X 2009 E- VI 2003 M- XII 1998

NaturalnaMama.pl - ot, zwykły sklep.
    Certyfikowany Doradca Noszenia ClauWi, Instruktor Shantala: PogotowieChustowe.pl

konsultacje także poprzez SKYPE

Chustopróchno
    Miejscowość
    Warszawa, Skorosze

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez IzaBK Zobacz posta
    3,8 idealnie na kangurka
    na brzuchu, biodrze i plecach

a elastyk jest nieidealny bez względu na to jakiej jest długości, więc nie ma co się przejmować

Chustoguru Awatar Olapio
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

powiedz jaka tkana kupilas (firma i model)
    ja w rozmiarze 40mieszcze sie w niektore tkane 4,2 w kieszonce wiec 3,8 moze Ci wystarczyc

Chustodinozaur Awatar jul
    Miejscowość
    zachodnie podwarszawie

Domyślnie

na popularna kieszonkę może być za mało, na kangurka, którego jako naj wiązanie promuje szkoła CaluWi, której przedstawicielki wypowiedziały się powyżej będzie ok. Przy czym kangurek jest trudny do nauczenia się samodzielnie - mi w każdym razie się nie udało (ale też mój młodzieniec był wybitnie niecierpliwy w czasie motania, więc poddałam się i nosiłam w opanowanej przy córce kieszonce), ale na pewno warto umieć.
    żona TEGO Jaśka
    mama julówny (styczeń 2009), julińskiego (sierpień 2010), julowego (luty 2013) i julinka (kwiecien 2018)

Chustopróchno
    Miejscowość
    Warszawa, Skorosze

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jul Zobacz posta
    na popularna kieszonkę może być za mało, na kangurka, którego jako naj wiązanie promuje szkoła CaluWi, której przedstawicielki wypowiedziały się powyżej będzie ok. Przy czym kangurek jest trudny do nauczenia się samodzielnie - mi w każdym razie się nie udało (ale też mój młodzieniec był wybitnie niecierpliwy w czasie motania, więc poddałam się i nosiłam w opanowanej przy córce kieszonce), ale na pewno warto umieć.
    moim zdaniem samodzielne nauczenie się właściwego wykonywania jakiegokolwiek wiązania jest prawie niemożliwe
    a kieszonka po prostu "łatwo wybacza błędy"... kangur nie wybacza.

Chustonówka Awatar asans
    Miejscowość
    Warszawa/Natolin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Olapio Zobacz posta
    powiedz jaka tkana kupilas (firma i model)
    ja w rozmiarze 40mieszcze sie w niektore tkane 4,2 w kieszonce wiec 3,8 moze Ci wystarczyc
    Kupiłam girasol M tu na forum, ma ok 3,8

Chustonówka Awatar asans
    Miejscowość
    Warszawa/Natolin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mi. Zobacz posta
    na brzuchu, biodrze i plecach

a elastyk jest nieidealny bez względu na to jakiej jest długości, więc nie ma co się przejmować
    Chcesz mi powiedzieć, że elastyk bez względu na rozmiar i tak się do niczego nie nadaje?? Mnie doszły słuchy, że na początek jest w nim najprościej

Chustonówka Awatar asans
    Miejscowość
    Warszawa/Natolin

Domyślnie

Dzięki dziewczyny No cóż trzeba będzie sprawdzić, ale chyba warto na razie sobie zostawić te chusty, jak coś to szybko będę poszukiwać innych Jednak z tego co mówicie, to wszystko nie jest takie proste no cóż.... dłłłuuuga droga przede mną Kieszonki, kangurki.... hmmmmm ale ja się nie poddam

Chustomanka Awatar Agata
    Miejscowość
    Nowy Sącz

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez asans Zobacz posta
    Chcesz mi powiedzieć, że elastyk bez względu na rozmiar i tak się do niczego nie nadaje?? Mnie doszły słuchy, że na początek jest w nim najprościej
    ja zaczynałam od noszenia w elastyku i nie żałuję, co prawda był dłuższy, ale majtały mi się długie ogony, które najczęśćiej musiałam sobie jeszcze obwiązywać wokół bioder; na początek jest łatwiejszy w obejściu niż chusta tkana, więc może nie rezygnuj i powodzenia
    Bartoszek, ur. 3.11.2010
    Joasia, ur. 6.12.2015
    http://agajagalubi.blogspot.com/

Chusteryczka Awatar Zelda
    Miejscowość
    Lublin

Domyślnie

nadaje sie jak dla mnie
    tylko pamietaj ze ta chusta sie rozciąga, wiec 3 warstwy muszą podtrzymywac malucha, no i musi byc ciasno

co do dlugosci chusty - chyba 4,2 bylaby lepsza dla Was, 3,8 moze byc jednak za krotka - mozesz czuc ze czegos ci jednak brakuje.

a co do doradcy, czy w Warszawie nie ma klubu kangura? albo czy nie ma spotkan mam? zawsze mozna sie tam wybrac
    i wyprobowac rozne wiazania i wybrac najlepsze dla siebie
    Kubuś (7.7.2005) i Ninusia (13.7.2007)
    Nubik - nosidła ergonomiczne, MT
    moj blog

POŁOŻNA))))) i DOULA - wsparcie dla przyszłych rodziców
    MASAŻ SHANTALA oraz Doradca Laktacyjny CNoL - Lublin i okolice, zapraszam
    DORADZTWO CHUSTOWE - Doradca po kursie średniozaawansowanym Die Trageschule®
    gosia_nubik

Chustopróchno
    Miejscowość
    Warszawa, Skorosze

Domyślnie

tak. ja tak uważam. uważam, że chusta elastyczna jest pomyłką.
    takie jest moje zdanie.

Chustonówka Awatar asans
    Miejscowość
    Warszawa/Natolin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mi. Zobacz posta
    tak. ja tak uważam. uważam, że chusta elastyczna jest pomyłką.
    takie jest moje zdanie.
    A co z elastykiem nie tak? :/ słyszałam same dobre opinie o tych chustach... więc troszkę mnie zaskoczyłaś. A powiedz mi jeszcze z ciekawości dlaczego uważasz, że nie jest fajna warto znać opinie specjalistów i ich cenne uwagi

Uprawnienia umieszczania postów