Pokaż wyniki od 1 do 11 z 11

Wątek: A jak w nosidle na plecach?

Mieszany widok

Chustoguru Awatar annia
    Miejscowość
    Warszawa Tarchomin

Domyślnie A jak w nosidle na plecach?

Jakoś dopiero ostanio dojrzałyśmy do noszenia się na plecach - ale już tylko w nosidłach... No i nie wiem, jak to powinno być:
    a) ona powinna do mnie dokładnie przylegać (ale ja to nosidło dociągnąć??), czy
    b) ma mieć luzy między moimi łopatkami a swoją klatką piersiową i mieć możliwość się wyginania do tyłu (ale wtedy się boję, że mi zaraz wyleci, no i muszę chodzić trochę pochylona do przodu i mi niewygodnie...)?

Domyślnie

a w jakim nosidle?
    powinna przylegac ( w jakim jest wieku?) a dociaga sie zazwyczaj bez problemu, po założeniu dociągasz szelki (jak w plecaku )
    www.fotodzieciaki.blogspot.com - fotografia ciążowa, fotografia rodzinna, fotografia...
    www.fotodzieciaki.com

DOULA

"Dziecko małe, lekkie, mniej go jest. Musimy się pochylić, zniżyć ku niemu." J. Korczak "Prawo dziecka do szacunku"

Chustoguru Awatar annia
    Miejscowość
    Warszawa Tarchomin

Domyślnie

Testowane w AngelPacku, Scootababy i ostatnio od Madame GooGoo - to ostatnie było sporo większe, toddlerowy rozmiar - i tak we wszystkich mi młoda lata. Ja ściągam te szelki na maksa, a i tak mamy przestrzenie. A przecież ani ja nie jestem drobna (165cm wzrostu, rozmiar 36/38), ani ona nie chucherko (ma półtora roku, 9 kilo waży). No to co robię źle?

Chusteryczka Awatar Bellydancer
    Miejscowość
    Sopot

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez annia Zobacz posta
    A przecież ani ja nie jestem drobna (165cm wzrostu, rozmiar 36/38), ani ona nie chucherko (ma półtora roku, 9 kilo waży). No to co robię źle?
    Przepraszam OT

drobna mama i drobniutkie dziecko moja prawie 8miesieczna tyle wazy hehe ;]
    Nina 01.04.2011, Gucio 04.02.2013 & Leon 13.12.2015
    Naturalna Szkoła Rodzenia Familion i Centrum Wspierania i Rozwoju Rodziny Familion - www.centrumfamilion.pl

Chustoholiczka Awatar Agnen
    Miejscowość
    Poznań

Domyślnie

poza paskami na maksa nie wiem co wykombinować. Może zrób zdjęcie?
    Możesz schować młodej ręce i zobaczyć czy nie będzie lepiej.
    Przypilnuj też tego, zeby młodej sie bluzeczka nie podwijała przy zakładaniu, zwłaszcza jak ma na sobie coś grubszego, bo łatwo zrobić wałek z ciuchów przez który młoda będzie musiała odstawać.
    A może Twoje włosy ją gilgoczą?

W Poznaniu też nosimy!
    Doradca Akademii Noszenia
    Doradca noszenia ClauWi®

nawróć się!

Chustoholiczka Awatar Limonka
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

Ja noszę Gabę w Nubiku - nosidło ma wysoki panel, więc dziecko jest całe schowane, do tego stopnia, że jak czasem proszę o pomoc kogoś w żłobku to się dziwią, że ona ma tam chyba za ciasno, a ja mam wrażenie luzów ale to przez luźnawe szelki... no niestety ciężko jest dla nas coś znaleźć odpowiedniego. Ja mam 150cm i rozmiar 34, Gaba 11kg 85cm - czyli dwa krasnale

Uprawnienia umieszczania postów