Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 40 z 44

Wątek: Czy Wasze dzieci dorosły do rozmiaru L?

Chustonoszka Awatar kitekno
    Miejscowość
    Otwock -Wa-wa Biała łąka :) i tak sobie kursuję w obie strony :)

Domyślnie

a juz się martwiłam, że tylko ja napisze, że L-ki już za małe.
    Adaś ma 17 miesięcy waży 12 kg ale ma urodę po tatusiu - czyli okrąglutki brzuszek.
    ... a wszyscy mowili, że jak zacznie biegać to mu brzuszek zejdzie - a tu nic mały się wścieka całymi dniami a brzuszek jak był tak jest.
    Musialam zamawiać większe rozmiary tetro formowanek i szyć na zamowienie u Franiszek
    Adaś 28.05.2010

Chustomanka Awatar sylviontko

Domyślnie

heh, to mój taki chudzielec, że kieszonki w pasie zmniejszałam na maksa. a też wyglądało , że będzie potężny jak jego tatuś.
    kurczak 16.03.2010
    kurczaczek 8.05.2011

www.kokosi.pl - sklep z pieluszkami , podpaskami i akcesoriami dla mam i dzieci.
    _
    BLOG**PIELUSZKI_KoKoSi**
    Facebook

Chustomanka

Domyślnie

mój ma prawie 12mies i 12kg waży. Obecnie jesteśmy na rozmiarze L i mam nadzieje ,że pochodzi w nich do 2 lat ?? Czy nie??

Chustomanka Awatar wiki100
    Miejscowość
    Lublin jeszcze

Domyślnie

moje maleństwo skończyło pieluszkowanie na rozmiarze S , lub małym M.
    w każdym razie w wieku 1,5 roku odpieluchowało się ostatecznie w wełnianych gatkach storchenkinder rozm. S.
    ONESIZÓW nigdy nie zakładałam bo były za duże a zwłaszcza za szerokie. W ogóle z powodu nietypowych rozmiarów dziecka tylko niektóre pieluszki pasowały i pieluchowanie wielo udało się tylko połowiecznie..

Chustomanka Awatar sharkah
    Miejscowość
    pod Warszawą

Domyślnie

U nas zależy od pieluszek, ale zdecydowana większość jest zmniejszona do M i w pasie jeszcze mamy zapas, ale Tymek szczupły chłopak - 11,5 kg waży, a ubrania na 86 nosi.

Chustofanka Awatar borussia
    Miejscowość
    okolice Bydgoszczy

Domyślnie

moja panna ma teraz 14 m-cy i waży ok 10 kg.
    One size mamy zmnieszone do M, ale w brzuchu na przedostatnie napki zapinamy

a z S na M zmienialiśmy jak ważyła ok 8kg
    Codziennie budzę się piękniejsza, ale dziś to już chyba przesadziłam

Pierwsza 12.2003
    Druga 09.2010

Chustofanka Awatar spoko

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sylviontko Zobacz posta
    czyli dziecko dziecku nierówne i choćby nawet miały taką samą wagę, to pieluszki na każdym inaczej się noszą.
    Dokładnie tak jest

Chustomanka

Domyślnie

Moja się odpieluchowała przy IB rozm. M (one size nigdy nie nosiła), 10kg.
    {HomeBirthing . BreastFeeding . Co-sleeping . BLWeaning . BabyWearing . Cloth Diapering . Work at Home . Veg*n momma to Kiki girl (IX 2009) & baby Surprise (Spring 2012)}

Chustomanka
    Miejscowość
    Wrocław

Domyślnie

mój ma 18 miesięcy/11,2kg i OS nosi na długość rozpięte a w pasie 2 napki wolne. Z rozmiaru M na L przeszliśmy ok 9 kg.
    K. 2010 i A. 2012

Chusteryczka Awatar milorzab
    Miejscowość
    PodWarszawa

Domyślnie

Weronika nie dorośnie do L, chyba, ze do przedszkola pójdzie w pieluchach. 15 miesięcy, one size - wisi. Nosi IB m, l za duża, IV m, applecheeksy 1 spokojnie. Ja ją chyba przebadam.
    Asia, mama Ignacego, Tosi, Dominika, Weroniki i Maksa

Chustonoszka Awatar Madziula
    Miejscowość
    Mój cudowny Koniec Świata }*{

Domyślnie

Moja córcia 2 latka 10 kg jesteśmy na M-kach;0 kilka L mniejszych jest ok Dady trójeczki, choć i w dwójkę wejdzie spokojnie Synek 3,5 15kg okazjonalnie w nocy w L, też Dady 3 jak śpi i babci
    Wybaczcie brak polskich krzaczków i błędy- z natury narwaniec jestem, co w sercu to na języku i enter zanim przeczytam

B. 2010 D.2012

Chustoholiczka Awatar samasia
    Miejscowość
    Warszawa Jelonki

Domyślnie

Ja mam prawie wszystko rozpięte na maksa. Pewnie niesłusznie, ale tak mi wygodniej.

Chustomanka Awatar Elayla
    Miejscowość
    Sulejówek (wcześniej Wrocław i Warszawa)

Domyślnie

My tez niektore juz rozpinamy na maxa, za to ciekawi mnie czy jesli pieluszka ma 4 rzedy nap wzdluz to ktos w ogole spina je dla noworodka na te ostatnie? Bo jak moi sie urodzili to tak mocno spiete one sizy wygladaly na nich na strasznie zdeformowane, a w kroku byly za szerokie, wiec czekalam az chlopcy urosna, a korzystalam z noworodkowych (m. In. Kokosi - nasze najmniejsze, najlepiej pasowaly na poczatek)

Ekologiczne pieluszki wielorazowe z naturalnych tkanin - www.puppidiapers.com
    Pieluchowy blog ekspercki.

Chustoholiczka Awatar guzik
    Miejscowość
    Łódź

Domyślnie

Moja drobnica, odpieluchowana, gdy miała rok i 10msc, nie dorosła do L- próbowałam jej zakładać Itti Bitti L, ale nie przylegały w pachwinach i były przecieki. M-ki wystarczaly.
    Marysia16.09.2010, (*)2011,Ryś 2.09.2019, Helenka 7.05.2021

Domyślnie

mój czterolatek ma rozpięte do rozm L, za to w pasie ma jeszcze duży zapas (niestety śpi w pieluchach)
    młodszemu , jak miał fazę picia ogromnych ilości i pakowałam mu ogrom wkładów, to musiałam rozpiąć, ale wtedy w pachwinkach były luzy. Normalnie spięte do M, w pasie widać tylko środkowe napki.
    kurczak 16.03.2010
    kurczaczek 8.05.2011

www.kokosi.pl - sklep z pieluszkami , podpaskami i akcesoriami dla mam i dzieci.
    _
    BLOG**PIELUSZKI_KoKoSi**
    Facebook

Chustoholiczka Awatar Kudlata
    Miejscowość
    Lublin

Domyślnie

Też się ostatnio zastanawiałam jakim cudem OS mają wystarczyć na cały okres pieluchowania, skoro Kuba ma 5 mscy a ja już chyba powinnam mu ustawić na L.. Syn wąży trochę ponad 8 kg ale ma 74 cm wzrostu.. W pasie zapięte na maxa a z tyłu tyłek zaczyna wystawać z pieluchy a tyle kasy na OS wydałam bo spodziewałam się raczej kruszynki.. Noworodkowych pieluch w ogóle nie zdążyłam mu założyć, dobrze, że udało mi się je bez straty odsprzedać..
    Jakub -16 września 2013 Antonina- 16 marca 2018

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kudlata Zobacz posta
    Też się ostatnio zastanawiałam jakim cudem OS mają wystarczyć na cały okres pieluchowania, skoro Kuba ma 5 mscy a ja już chyba powinnam mu ustawić na L.. Syn wąży trochę ponad 8 kg ale ma 74 cm wzrostu.. W pasie zapięte na maxa a z tyłu tyłek zaczyna wystawać z pieluchy a tyle kasy na OS wydałam bo spodziewałam się raczej kruszynki.. Noworodkowych pieluch w ogóle nie zdążyłam mu założyć, dobrze, że udało mi się je bez straty odsprzedać..

mój starszy w wieku 9 mies ważył coś koło 12-13 kg i wszystko miał rozpięte na maxa. potem zaczął chodzić i jak skończył rok, może 1,5 miał, to wchodził w pieluszki młodszego brata - rozmiar M. Teraz ma 4 lata i wagę 15-16 kg i w pasie ma jeszcze zapas...
    kurczak 16.03.2010
    kurczaczek 8.05.2011

_
    BLOG**PIELUSZKI_KoKoSi**
    Facebook

Miejscowość
    Lublin

Domyślnie

A ile miał w tych okresach wzrostu? bo mi się wydaje, że waga to.ma znaczenie przy regulacji w pasie bardziej a na długości to chyba wzrost.. Kuba miał urodzeniowo 54 cm i rośnie jak szalony, mam nadzieję, że może niedługo wyhamuje ciut..

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kudlata Zobacz posta
    A ile miał w tych okresach wzrostu? bo mi się wydaje, że waga to.ma znaczenie przy regulacji w pasie bardziej a na długości to chyba wzrost.. Kuba miał urodzeniowo 54 cm i rośnie jak szalony, mam nadzieję, że może niedługo wyhamuje ciut..
    nie pamiętam, ale był pulchnym dzieckiem, a wzrost chyba odpowiedni do wieku.
    teraz ubranka kupuję na 104/110 , pieluchy zakrywają całą pupę
    kurczak 16.03.2010
    kurczaczek 8.05.2011

_
    BLOG**PIELUSZKI_KoKoSi**
    Facebook

Miejscowość
    Lublin

Domyślnie

To ja już nie wiem, poczekamy zobaczymy Kuba jest chudy, ubranka na 9-12 mscy nosi (74/80).. Wiszą na nim jak na wieszaki ale mniejsze za krótkie..

Uprawnienia umieszczania postów