Pokaż wyniki od 1 do 20 z 44

Wątek: Czy Wasze dzieci dorosły do rozmiaru L?

Mieszany widok

Chustomanka Awatar sylviontko

Domyślnie Czy Wasze dzieci dorosły do rozmiaru L?

A ja mam takie właśnie pytanie. Czy Wasze dzieci dorosły w okresie pieluchowania do rozmiaru L?
    Mój prawie dwuletni synek o wadze ok 11,5-12 kg wciąż One Sizy ma zmniejszane na rozmiar M.
    Pieluszki nosimy poniżej pępka.
    Ciekawa jestem, jak u Was to wygląda.
    kurczak 16.03.2010
    kurczaczek 8.05.2011

www.kokosi.pl - sklep z pieluszkami , podpaskami i akcesoriami dla mam i dzieci.
    _
    BLOG**PIELUSZKI_KoKoSi**
    Facebook

Chustoholiczka Awatar Jasnie Pani :)
    Miejscowość
    Belfast

Domyślnie

sylwiontko, bo ty masz filigranowego synka Moja ma onsizy zapiete na ostatnie dwie napki i 14 kg wazy, a w tym samym wieku sa

BTW wysłałas Cos do mnie?

Chustoguru Awatar ala
    Miejscowość
    tu i tam

Domyślnie

tak ale to są tylko pieluszki nocne. Mój 4 latek waży 14 kg w porywach i właśnie jemu muszę zakładać na wszelki wypadek.
    DOULA

najczęściej zaglądam z telefonu, więc proszę o cierpliwość w odpisywaniu

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jasnie Pani :) Zobacz posta
    sylwiontko, bo ty masz filigranowego synka Moja ma onsizy zapiete na ostatnie dwie napki i 14 kg wazy, a w tym samym wieku sa

BTW wysłałas Cos do mnie?
    nie chodzi mi pas, tylko góra dół. to prawda, szczuplaczek z niego

kochana jeszcze nie, majty uszyte, ale czekam na mikrofibrę i bambusowy polar na wkłady

Cytat Zamieszczone przez ala Zobacz posta
    tak ale to są tylko pieluszki nocne. Mój 4 latek waży 14 kg w porywach i właśnie jemu muszę zakładać na wszelki wypadek.
    też masz szczuplaczka
    kurczak 16.03.2010
    kurczaczek 8.05.2011

www.kokosi.pl - sklep z pieluszkami , podpaskami i akcesoriami dla mam i dzieci.
    _
    BLOG**PIELUSZKI_KoKoSi**
    Facebook

Chustomanka Awatar mama-donna
    Miejscowość
    Dania-Løsning, Polska-Kędzierzyn-Koźle/Nysa

Domyślnie

Ja już mam od dawno rozpięte wszystkie napy. Dużą mam córę. Ma 20 miesięcy i waży 15kg
    Do odpieluchowania zapewne jeszcze kawałek drogi chociaż młoda zużywa czasami 1 pieluchę na dzień. Obawiam się, że niebawem wszystkie pielki będą już na nią za małe, a nie bardzo mam chęć inwestować w następne.
    Julia 26.02.2010 Miron 16.03.2013

mru
    Guest

Domyślnie

IV już XL Mam 12-kg prawie roczniaka.

Domyślnie

to ile na wysokość ma XL? czy bardziej chodzi o brzuszek?
    kurczak 16.03.2010
    kurczaczek 8.05.2011

_
    BLOG**PIELUSZKI_KoKoSi**
    Facebook

Chustomanka Awatar Elayla
    Miejscowość
    Sulejówek (wcześniej Wrocław i Warszawa)

Domyślnie

My tez niektore juz rozpinamy na maxa, za to ciekawi mnie czy jesli pieluszka ma 4 rzedy nap wzdluz to ktos w ogole spina je dla noworodka na te ostatnie? Bo jak moi sie urodzili to tak mocno spiete one sizy wygladaly na nich na strasznie zdeformowane, a w kroku byly za szerokie, wiec czekalam az chlopcy urosna, a korzystalam z noworodkowych (m. In. Kokosi - nasze najmniejsze, najlepiej pasowaly na poczatek)

Ekologiczne pieluszki wielorazowe z naturalnych tkanin - www.puppidiapers.com
    Pieluchowy blog ekspercki.

Chustoholiczka Awatar guzik
    Miejscowość
    Łódź

Domyślnie

Moja drobnica, odpieluchowana, gdy miała rok i 10msc, nie dorosła do L- próbowałam jej zakładać Itti Bitti L, ale nie przylegały w pachwinach i były przecieki. M-ki wystarczaly.
    Marysia16.09.2010, (*)2011,Ryś 2.09.2019, Helenka 7.05.2021

Domyślnie

mój czterolatek ma rozpięte do rozm L, za to w pasie ma jeszcze duży zapas (niestety śpi w pieluchach)
    młodszemu , jak miał fazę picia ogromnych ilości i pakowałam mu ogrom wkładów, to musiałam rozpiąć, ale wtedy w pachwinkach były luzy. Normalnie spięte do M, w pasie widać tylko środkowe napki.
    kurczak 16.03.2010
    kurczaczek 8.05.2011

_
    BLOG**PIELUSZKI_KoKoSi**
    Facebook

Chustoholiczka Awatar Kudlata
    Miejscowość
    Lublin

Domyślnie

Też się ostatnio zastanawiałam jakim cudem OS mają wystarczyć na cały okres pieluchowania, skoro Kuba ma 5 mscy a ja już chyba powinnam mu ustawić na L.. Syn wąży trochę ponad 8 kg ale ma 74 cm wzrostu.. W pasie zapięte na maxa a z tyłu tyłek zaczyna wystawać z pieluchy a tyle kasy na OS wydałam bo spodziewałam się raczej kruszynki.. Noworodkowych pieluch w ogóle nie zdążyłam mu założyć, dobrze, że udało mi się je bez straty odsprzedać..
    Jakub -16 września 2013 Antonina- 16 marca 2018

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kudlata Zobacz posta
    Też się ostatnio zastanawiałam jakim cudem OS mają wystarczyć na cały okres pieluchowania, skoro Kuba ma 5 mscy a ja już chyba powinnam mu ustawić na L.. Syn wąży trochę ponad 8 kg ale ma 74 cm wzrostu.. W pasie zapięte na maxa a z tyłu tyłek zaczyna wystawać z pieluchy a tyle kasy na OS wydałam bo spodziewałam się raczej kruszynki.. Noworodkowych pieluch w ogóle nie zdążyłam mu założyć, dobrze, że udało mi się je bez straty odsprzedać..

mój starszy w wieku 9 mies ważył coś koło 12-13 kg i wszystko miał rozpięte na maxa. potem zaczął chodzić i jak skończył rok, może 1,5 miał, to wchodził w pieluszki młodszego brata - rozmiar M. Teraz ma 4 lata i wagę 15-16 kg i w pasie ma jeszcze zapas...
    kurczak 16.03.2010
    kurczaczek 8.05.2011

_
    BLOG**PIELUSZKI_KoKoSi**
    Facebook

Miejscowość
    Lublin

Domyślnie

A ile miał w tych okresach wzrostu? bo mi się wydaje, że waga to.ma znaczenie przy regulacji w pasie bardziej a na długości to chyba wzrost.. Kuba miał urodzeniowo 54 cm i rośnie jak szalony, mam nadzieję, że może niedługo wyhamuje ciut..

Domyślnie

A ile miał w tych okresach wzrostu? bo mi się wydaje, że waga to.ma znaczenie przy regulacji w pasie bardziej a na długości to chyba wzrost.. Kuba miał urodzeniowo 54 cm i rośnie jak szalony, mam nadzieję, że może niedługo wyhamuje ciut..
    nie pamiętam, ale był pulchnym dzieckiem, a wzrost chyba odpowiedni do wieku.
    teraz ubranka kupuję na 104/110 , pieluchy zakrywają całą pupę
    kurczak 16.03.2010
    kurczaczek 8.05.2011

_
    BLOG**PIELUSZKI_KoKoSi**
    Facebook

Miejscowość
    Lublin

Domyślnie

To ja już nie wiem, poczekamy zobaczymy Kuba jest chudy, ubranka na 9-12 mscy nosi (74/80).. Wiszą na nim jak na wieszaki ale mniejsze za krótkie..

Domyślnie

To ja już nie wiem, poczekamy zobaczymy Kuba jest chudy, ubranka na 9-12 mscy nosi (74/80).. Wiszą na nim jak na wieszaki ale mniejsze za krótkie..
    to jak musisz, to rezepnij mu na L . jak pisałam wyżej, znaczenie może też mieć, co wkładasz do środka.
    Większość pieluszek jest przewidziana na około 15/16 kg i zazwyczaj tak starczają, więc się nie stresuj
    kurczak 16.03.2010
    kurczaczek 8.05.2011

_
    BLOG**PIELUSZKI_KoKoSi**
    Facebook

Chustoguru Awatar mmadzik
    Miejscowość
    Lublin

Domyślnie

Kudlata - w miarę jak dziecko rośnie, zmieniaja się też jego proporocje - nie jest powiedziane, że za rok nie będą pasować te same pieluchy, tylko być może w innej konfiguracji spinania. U mnie np. takie Flipy zakładałam Frankowi jak miał 9 miesięcy (wtedy zaczęłam przy nim pieluchowanie wielo) i był niezłym grubaskiem, zakładam je też teraz na nocki...
    Ja, niestety, zaczynam się rozglądać za pieluchami XL albo nawet XXL

Chusteryczka Awatar melodi
    Miejscowość
    Kraków

Domyślnie

U nas otulacze rozmiar L się przydają, synek ma rozmiar 92. Ale pieluszki one size też są ok.
    '12 Norbi 86 > 66 kg !!!

'Masz w sobie coś, co możesz pokazać tylko wybranym.'

Miejscowość
    Lublin

Domyślnie

Mój mąż twierdzi, że Kuba będzie odpieluchowany w wieku 1,5 roku więc w sumie nie powinnam się stresować

Uprawnienia umieszczania postów