Pokaż wyniki od 1 do 20 z 88

Wątek: jaka chusta dla noworodka - poradźcie przyszłej mamie!

Mieszany widok

Chustomanka Awatar inka
    Miejscowość
    Casablanca/ teraz w PL na wakacjach

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kamillek2 Zobacz posta
    Super, dużo poczytałam, dziękuję za wszystkie informacje.
    Czy znacie to uczucie, że już tyle chust obejrzałyście że już same nie wiecie co Wam się podoba? O rany! Ja go doświadczam ((

Piszę teraz z takim pytaniem do Was doświadczone chustomamy.

Czyli:
    1. myślę o Nati Amazonia lub Dakar-dobry pomysł?
    2. Czy Little Frog to dobra chusta już od początku?
    3. Czy to prawda że Lenny Lamb jest twarda?
    4. jak z Amazonią i Babylonią?
    5. czy grube czy cienkie paski na początek?
    6. od kiedy w ogóle nosić można zacząć?

pozdrawiam
    i z góry dziękuję
    Wybierz taka,ktora najbardiej Ci sie podoba. Polecam kupic chuste uzywana, ktora bedzie juz zlamana, czyli miekka. Oszczedzi Ci to frustracji, przy nauce wiazania. Dopytaj sie czy krawedzie sa oznaczone, zebys widziala za ktora ciagniesz , paski tez w tym wiele pomagaja, wydaje mi sie ze na grubszych lepiej bedzie widac,ale to moja opinia.

Nosic mozna od piewszych dnia zycia dziecka, ale jezeli nie bedziesz miala odwago zawiazac takiego maluszka to wcale sie tym nie przejmuj. Fajnie jezeli masz mozliwosc spotkac sie z doswiadczona chustomama alo doradca jednak, jesli nie to pomalu sama sie nauczysz. Po pierwsze pamietaj, ze chustowanie ma byc przyjemnoscia, proboj po troszku i nie przejmuj sie jezeli cos nie bedzie wychodzic, jezeli potrzymasz dziecko przez parenascie minut nawet w niedowiazanej chuscie to nic sie nie stanie, zdaj sie na swoj instynkt i zdrowy rozsadek.

edit: dopytaj jeszcze o szerokosc, niektore nowe chusty Nati sa dosc szerokie ( chyba ponad 75 cm). Przy noworodku wystarczy Ci standard ( 65 cm, ale nie jestem na 100 pewna).
    Ostatnio edytowane przez inka ; 13-02-2014 o 16:06

A. listopad 2012

Chustonoszka

Domyślnie

Inko,
    bardzo dziękuję za odpowiedź i Twoje wskazówki. Przydały mi się do podjęcia decyzji. Zdecydowałam się na Natibaby Amazonia. Zakupiłam na bazarku od Falki.
    Czekam teraz na Synka
    pozdrawiam

Uprawnienia umieszczania postów