Strona 2 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 40 z 69

Wątek: Pytanie do mam mieszkajacych w Anglii :)

Chustomanka Awatar Ania_MK
    Miejscowość
    Wroclaw / Milton Keynes

Domyślnie Re: Pytanie do mam mieszkajacych w Anglii :)

yena - u mnie tez chustowe pustkowie, ale zarazilam do chust 2 kolezanki, tez Polki (poznane na lokalnym forum dla Polakow), jak sama jeszcze w ciazy bylam i kupilam elastyka i tak teraz razem chustujemy i spacerujemy
    Cora Starsza IX.2008, Cora Mlodsza I.2012 i Cora Najmlodsza - III.2016

Zosia Samosia Awatar JJ
    Miejscowość
    Nibylandia

hmmm... ja w naszym miasteczku widzialam raz tylko dziewczyne z dzieckiem w chuscie ale widac bylo ze wpadla do sklepu na szybkie zakupy bo tak smigala miedzy regalami ze ja z moim wozkiem nie moglam za nia nadazyc hihih chcialam sie przypatrzec bo piekne kolory miala owa chusta i kilka razy pewna murzynke hihih jak to malenstwo slodko wygladalo takie do mamy przytulone ... miasteczko jest typowo spacerowe w niektore miejsca mozna latwo dojsc skrotami ale za zwyczaj sa to moje ukochane schody ... i niestety z wozkiem raczej po nich nie moge chodzic a szkoda poniewaz dzieki temu miala bym wiecej gimnastyki ladniejsze widoki a i czasu bym zaoszczedzila a tak z wozkiem zawsze na okolo i podgorke ...

yena
    Guest

Cytat Zamieszczone przez Ania_MK
    yena - u mnie tez chustowe pustkowie, ale zarazilam do chust 2 kolezanki, tez Polki (poznane na lokalnym forum dla Polakow), jak sama jeszcze w ciazy bylam i kupilam elastyka i tak teraz razem chustujemy i spacerujemy
    I ja zarażam ile się da i mam już nawet parę ofiar

Gdyby ktoras z mam mieszkala w Irlandii i to w Dublinie lub tuz pod nim to jakze ja bym sie ucieszyla...ale zarazilam chustowaniem moja kolezanke i juz sie tutaj sama w tym temacie nie czuje.

Zosia Samosia Awatar JJ
    Miejscowość
    Nibylandia

... wydje mi sie niestety ze wyspy to "zwozkowane" krainy ... trzeba je chusta chusta zaatakowac...hihhi

Chustonówka
    Miejscowość
    Cumbria/UK

No tak, a ja mieszkam na chustowym pustkowiu i jak se mamy chustowaniem nie zarażę, to jej nie będę miała... [/quote]

no niezupelnie ja mieszkam calkiem niedaleko, Carlisle, w Newcastle bywam czasami. A w Carlisle tez nie jestem juz jedyna chustowa mama. pozdrawiam goraco

yena
    Guest

Jaka miła wiadomość Trissie, jak będziesz się wybierała do Newcastle, to daj znać, może uda nam się spotkać choć na chwilkę by się poznać

Zosia Samosia Awatar JJ
    Miejscowość
    Nibylandia

hihih widzicie powoli powoli a okaze sie ze jest wiecej chustowych mam w anglii
    znacie jakies fajne sklepy internetowe gdzie mozna kupic zabawki dla dzieci?? krzeselka itd... troche mamy daleko do mathercare...

elbazetka
    Guest

Cytat Zamieszczone przez Janis Joplin
    hihih widzicie powoli powoli a okaze sie ze jest wiecej chustowych mam w anglii
    znacie jakies fajne sklepy internetowe gdzie mozna kupic zabawki dla dzieci?? krzeselka itd... troche mamy daleko do mathercare...
    Rewelacyjny sklep internetowy: www.kiddcare.co.uk prawie wszystko tu kupuje,szybciutka dostawa i dobre ceny daja

Zosia Samosia Awatar JJ
    Miejscowość
    Nibylandia

...niestety nie moge otworzyc tej strony...

elbazetka
    Guest

Cytat Zamieszczone przez Janis Joplin
    ...niestety nie moge otworzyc tej strony...
    Poprawiam sie
    http://www.kiddicare.com/webapp/wcs/sto ... _-kiddcare

WYPRZEDAZ!!!!!

Zosia Samosia Awatar JJ
    Miejscowość
    Nibylandia

Dziekuje juz buszujemy

Zosia Samosia Awatar JJ
    Miejscowość
    Nibylandia

... kilka udanych spacerow juz za nami ... ale po ostatnim musze przyznac bylam bardzo zmeczona... ale jest to taki pozytywny rodzaj zmeczenia ... zmeczenia zasluzonego ... radosnego ... ze czas spedzony z coreczka a nie przed TV ... musze odpoczac ...

Chustonoszka
    Miejscowość
    Milton Keynes

hej JJ, mnie sie zdaje ze ubieranie dziecka do chusty zalezy od indywidualnych upodoban malucha, generalnie jesli nosisz chuste pod polarem albo/i kurtka to Julke ubieraj tak jak ja po domu w chuscie nosisz, ja moja Ide do chusty ubieram troche lzej niz bez chusty bo jakby nie patrzec chusta to 1 lub 2 warstwy wiecej. Ze wzgledu na to ze Ide wciaz jeszcze w elastycznej chuscie w odwroconej kieszonce nosze wiec stopki ma schowane w panelu poziomym nie martwie sie podwiewaniem i w pajacyku tylko nosze a ostatnio polubilysmy bardzo body z dlugim rekawkiem + rajstopy bo sie nie zaginaja jak spodenki i nie wgniataja w cialo (gdy jedziemy z wizyta i ma wygladac reprezentacyjnie spodenki albo sukienke mam w torebce i wkladam na dziecko po wyciagnieciu z chusty )
    wciaz czekam na moj suse's kindercoat - ponoc transport utknal gdzies na niemieckiej granicy - chodzimy w tatusia polarze pod moja jesienna kurtka w ksztalcie trapezu.
    Ps. czy ktos wie czy w Wenezueli nosza dzieci w chustach?

Chustonoszka
    Miejscowość
    Milton Keynes

sorry zdublowalam post a nie umiem wykasowac

Chustonoszka
    Miejscowość
    Milton Keynes

to niby mnie tak? heh, no fakt - musiala az przyjechac do mnie z tym elastykiem i ciagnelysmy razem jej biedna pluszowa malpke za nogi ze prawie urwalysmy, zebym nabrala pewnosci ze mi dziecko z chusty nie wyleci

Chustomanka Awatar Ania_MK
    Miejscowość
    Wroclaw / Milton Keynes

Cytat Zamieszczone przez dmv
    to niby mnie tak? heh, no fakt - musiala az przyjechac do mnie z tym elastykiem i ciagnelysmy razem jej biedna pluszowa malpke za nogi ze prawie urwalysmy, zebym nabrala pewnosci ze mi dziecko z chusty nie wyleci

a no Ciebie mam na mysli - musialam poswiecic malpke pluszowa (dla scislosci - czarna owce) by Cie przekonac ze nie ma szans by dziecko z chusty dolem wypadlo - teraz tylko czekac jak Aga tez w koncu kupi chuste

(sorki za OT)
    Cora Starsza IX.2008, Cora Mlodsza I.2012 i Cora Najmlodsza - III.2016

Zosia Samosia Awatar JJ
    Miejscowość
    Nibylandia

tak ja moje dzieciatko pakuje w body z dlugim rekawkiem i kurteczke a nogi np 2 pary rajstopek i skarpetki i mysle e jest jej cudnie cieplutko bo doslownie CHRAPIE mi w tej chuscie tak jej sie podoba kolysanie ... nosze ja tylko w chuscie ... nie mamy zadnego wielkiego polaru zeby Julke ukryc pod nim ... a po za tym milo patrzec jak ludzie podziwiaja jak corcia moja spi po za tym jeszcze mi kieszonka nie wychodzi dobrze wiec nosimy sie tylko w kolysce

o Wenezueli ?? hmmm ie mam pojecia czy nosza w chustach ... ale mam znajomych to sprobuje sie ich dopytac ...

Chustonoszka
    Miejscowość
    Milton Keynes

och dopytaj koniecznie, moj tata pojechal tam wlasnie na wycieczke i jesli nosza to moze mi przywiezie w prezencie gwiazdkowym, a mozesz zapytac jesli nosza gdzie mozna takowa kupic?
    Ida uwielbia normalna kieszonke a w elastyku jakos nie potrafie jej dociagnac jak trzeba chyba sie nie da (?) wiec koniecznie musimy sie zaopatrzyc w zwyczajna chuste - tylko jaka?
    Wlasnie dostalam smsa ze nasza kurteczka juz do nas jedzie!!!!! sara wyslala ja dzis rano

Chustofanka
    Miejscowość
    Londyn

Czy ktoras z mam mieszka w Londynie? Ja mieszkam w Southall (zachodni Londyn) i chetnie bym sie spotkala z kims kto nosi dzieci w chuscie.

Uprawnienia umieszczania postów