Pokaż wyniki od 1 do 8 z 8

Wątek: Pękająca skóka w pachwinkach!!!

Chustonoszka
    Miejscowość
    Warszawa/Bielany

Domyślnie Pękająca skóka w pachwinkach!!!

Dziewczyny... mam problem od dobrych kilku może już nawet kilkunastu dni... Młody zawsze w wielo... głównie tetra + wełniaki... Pupa non stop goła jak jesteśmy w domq... bo się wysadzamy... kupa styczności z pupką już nie ma od 4 miesięcy... jedynie jak wychodzi a siki hmmm... część- po jedzonku,po spaniu,jak się wyjmiemy z chusty łapiemy... Po każdym siku w tetrę pieluszka zmieniana... w nocy też non stop sprawdzam więc nie ma dłuższego kontaktu z sikami... a odparzenie czy jak to nazwać strasznie kłopotliwe... niby nie jakieś straszne, ale problem w tym, że skórka pęka przy smarowaniu czymkolwiek... albo po prostu pęka jak się niczym nie smaruje... delikatnie szczególnie po tej str w którą lecą siki i pod jajeczkami... przemywamy rivanolem... odkąd zaczęły się te ranki maść pięciornikowa poszła w odstawkę, bo się naczytałam, że na rany nie pomoże... wietrzenie też za dużo nie daje... bo chyba żadne dziecko nie leży więcej z gołą dupką niż Franek...
    nie wiem co robić...
    spotkała się, któraś z Was z takim paskudztwem...
    "Making the decision to have a child - it's momentous. It is to decide forever to have your heart go walking outside your body."

Sklep internetowy CoPolecamy.pl
    - dużo w jednym miejscu zapraszam !

Chustopróchno
    Miejscowość
    Łódź

Domyślnie

sudocremu próbowałaś?

Chustomanka Awatar holica_1630
    Miejscowość
    Wieliczka/Kraków

Domyślnie

Jeżeli pęka skóra to ja polecam Bephanten maść. Ja wyleczyłam nim popękane brodawki i na pupę fajnie robi.
    Ksander 4.06.2009r i Polonia 18.08.2011r
    Aniołek 24.02.2013.[']

Chustonoszka
    Miejscowość
    Warszawa/Bielany

Domyślnie

sudocremu próbowałaś?
    a sudocremu nie próbowałam, bo mi powiedziano, że jak już ranka to nie pomoże... podobnie jak z pięciornikową... że to (aha wraz z tormentiolem bez bornego) to samo i ma takie same działanie... na pęknięcia nic nie da...

Jeżeli pęka skóra to ja polecam Bephanten maść. Ja wyleczyłam nim popękane brodawki i na pupę fajnie robi.
    brodawki leczyłam cudowną lanoliną lansiloh... i Młodemu od 2 dni smaruję resztkami jakie mi zostały... i niby poprawa... a dziś znowu pęknięcie

tłumaczyłam sobie, że to siuśki żrące od ząbków bo Młody się strasznie ślini ostatnio i namiętnie czegoś szuka w buzi... i sam fakt , że kuku jest po tej stronie, na którą sika... i pod jajkami... ale co ta jego skórka się styka z siuśkami... ;/ nic...
    "Making the decision to have a child - it's momentous. It is to decide forever to have your heart go walking outside your body."

Chustopróchno
    Miejscowość
    Łódź

Domyślnie

wiesz co, ja do tej pory w razie jakiegokolwiek otarcia, pęknięcia zaczerwienienia używam sudocremu- zawsze działa..

Chustoholiczka Awatar erithacus
    Miejscowość
    Tczew

Domyślnie

Nie wiem czy u tak małego dziecka mozna stosować, ale świetnie na takie małe ranki i zmiany na skórze działa maść propolisowa. My stosujemy 3%, ale chyba 1% też są, w zielarskim sklepie do kupienia.
    I porządnie osuszaj po każdym myciu i siusianiu, bo może to wcale nie mocz, a wilgoć tak działa.

O, tu opis i to naprawdę tak działa: http://www.aptekadomowa.com/apipolma...0g-p-4686.html
    Nic nie znalazłam o tym, że nie można u niemowląt. Ja smarowałam.
    Ostatnio edytowane przez erithacus ; 13-11-2011 o 15:53

Czasem mnie nie ma. Można mnie złapać na maila: [mój nick z forum] @ tlen.pl

Chustoholiczka Awatar qmpeela
    Miejscowość
    UK

Domyślnie

A nie jest to czasem przesuszenie i np. alergia? Bardzo często objawia się właśnie w zgięciach kolan, łokci czy w pachwinach. Przesuszona skóra ma tendencję do pękania. Ja spróbowałabym z lanoliną (może być taka do brodawek) czy penatenem.
    Lena '07Nina '10 Blanka '12 Gabriel '16 Matilda ‘18
    A. 06.14 (*)

https://m.facebook.com/thetwoowls/ -dzieciecy handmejd
    Mój świat fotografii - fejsbukowy fanpejdż, zapraszam!

Chustonoszka
    Miejscowość
    Warszawa/Bielany

Domyślnie

A nie jest to czasem przesuszenie i np. alergia? Bardzo często objawia się właśnie w zgięciach kolan, łokci czy w pachwinach. Przesuszona skóra ma tendencję do pękania. Ja spróbowałabym z lanoliną (może być taka do brodawek) czy penatenem.
    no lanolina nie działa ... też skojarzyłam, że skoro poranione brodawki to może zadziała...

a dziś się dopatrzyłam, że ten czerwony placek pod jajeczkami + w pachwinkach to takie gęste malusie kropeczki/krosteczki i to tworzy taki zaczerwieniony jakby poparzony placek...
    może to jakiś grzybek... ?

chyba muszę walczyć o szybszy kontakt z pediatrą

Uprawnienia umieszczania postów