Pokaż wyniki od 1 do 20 z 20

Wątek: Boszszszsz..... :(

Chusteryczka
    Miejscowość
    cały świat

Domyślnie Boszszszsz..... :(

Było juz milion wątków na ten temat, no ale ja po prostu nie mogę, jak widzę takiego biednego wiszącego dzieciaczka.....
    http://allegro.pl/item1151948979_ory...ja_jakosc.html

no i dlaczego KULTOWE?????
    a najgorsze że TO ktoś kupuje,......
    Blog Roku, który stale mnie wzrusza..... www.kochamylaure.pl

.....

Chustofanka Awatar Ilion
    Miejscowość
    Tychy

Domyślnie

ja widziałam panią u mnie w klatce, która właśnie tak niosła dziecię i się uśmiechnęłam głupawo, a ona myslała, że się uśmiecham do niej

o matko - ile ludzi to kupuje!!! aż strach pomysleć o tych dzieciach...

Chustopróchno Awatar Mayka1981
    Miejscowość
    Krapkowice

Domyślnie

miałam takie kultowe nosidełko - i widzę, że biznes zrobiłam bo używane (ahahahaha) sprzedałam za 39.99

kultowe - tutaj oznacza, że pełno tego na all wystawione
    A. 27.01.2009 B. 22.09.2010 M.14.07.2015
    Akredytowana Doradczyni po kursie Akademii Noszenia Dzieci chustomama.pl

Chusteryczka Awatar anoli85
    Miejscowość
    Żory

Domyślnie

powinni zamykać do więzienia za taka sprzedaż!! na to sie patrzeć nie da buuuuuuuu
    a się by wydawało że tak dużo ludzi już wie o chustach!! O NAIWNOŚCI !!

Chusteryczka Awatar Leika
    Miejscowość
    Łódź

Domyślnie

Ech, no i co począć, jak ludzie zamiast poczytać, dowiedzieć się, kupują co popadnie...?
    Starszy Syn (VIII.2006), Córka (I.2009) i młodszy Syn (XI.2011)

http://moje-dzieciaki.blogspot.com/

We are what we think. All that we are arises with our thoughts.
    With our thoughts we make the world.
    Buddha

Chustofanka Awatar reniason
    Miejscowość
    Kraków

Domyślnie

widziałam w krakowie na pikniku lotniczym mamę niosącą maluszka może miało ze 4 miesiące w takim wisidle ja niosłam wtedy małą w kółkowej i tylko spojrzenia wymieniłyśmyzresztą wtedy spotkałam właśnie chyba ze 4 wisidła i same wózk w każdym razie ja też się zastanawiałam nad zakupem takiego nosidełka jak jeszcze nie znałam chust ale na szczęście trafiłam na to forum i kupiłam chustę
    Renata mama Arusia 25.11.2007 i Urszulki 03.11.2009
    Kosmetyki Mariza

Chusteryczka Awatar Kanga
    Miejscowość
    Warszawa,Mokotów

Domyślnie

Jak byliśmy nad morzem to mój syn przyuważył na dyskotece dla dzieci pana z dzieckiem w takim wisiadle i zapytał, dlaczego to dziecko wygląda jak robot.. Pan pomyślał, że to śmieszne i zaczął tłumaczyć Frankowi, że mu w tym wygodnie się nosi, że "dzidzi" lepiej niż w wózku - a Franek popatrzył - aaa to taka "dziwna chusta??"... i pobiegł dalej.. nie wiem czy pan zrozumiał, dlaczego ta jego chusta ma być dziwna, ale faktycznie te dzieci wyglądają jak roboty...

Chusteryczka Awatar czuszka
    Miejscowość
    WrocÂław

Domyślnie

wczoraj u mnie w sklepie za mną stała mama z chłopaczkiem w wieku Bartka w Baby Bjornie, pierwszy raz z bliska widziałam to cudo...brrrr...kołnierz taki miało...ja miałam bartka na plecach więc pani chyba czuła pokrewną duszę we mnie, że niby obie nosimy. zastanawiałm się czy nie zagadać ale jestem daleko od indoktrynacji więc się nie odzywałam.
    Emilka - 20.11.2007
    Bartoszek - 30.11.2009

Chusteryczka Awatar Mika
    Miejscowość
    Wa-wa Jelonki

Domyślnie

hej no nie linczujcie nieświadomych, raczej nieście kaganek oświaty. Ja sama miałam przygodę z wisiadłem dlatego żem nieuświadomiona byłam ( dzięki wielkie za uświadomienie Karolino )
    rozumiem że można skrzywić się gdy taki delikwent zapozna się ze szkodliwością wisiadeł ect a jednak betonem pozostaje.
    Lepiej propagować niż tylko potępiać, to w naszym społeczeństwie odnosi odwrotny skutek.

Chustofanka Awatar akana
    Miejscowość
    Zabrze

Domyślnie

Kultowe, aha.... Koszmar, a największym koszmarem jest ten "kaptur" rzeczywiście dziecko w tym może wyglądać jak robot...
    M /2005/, B /2010/ i H /2013/

www.collane.pl

Chusteryczka Awatar ellie
    Miejscowość
    Lublin

Domyślnie

Moja bratowa dumnie oświadczyła mi ostatni, że nosi Maję w nosidełku, ale dłużej jak dwie godziny nie dała rady . A że Majeczkę kocham tak jak mojego Maksa to powiedziałam żeby naszego ortopedę dziecięcego zapytała co on o takim nosidle sądzi... i zabronił kategorycznie, bo to szkodzi takiemu maluchowi... Mnie bratowa słuchać nie bardzo chciała, bo wie lepiej, a lakarza posłuchała ... Teraz szuka chusty , a tak była szczęśliwa jak na allegro wisiadło kupiła, właśnie na takiej aukcji

Chusteryczka Awatar Kilerek_81
    Miejscowość
    Lublin

Domyślnie

możemy tylko uświadamiać nieuświadomionych. Dzieci w takich nosidłach/wisiadłach wyglądają jakby zaraz z nich miały wypaść.

Chustofanka Awatar Ilion
    Miejscowość
    Tychy

Domyślnie

nawet mojemu M. się włos na głowie zjeżył jak to zobaczył :/ stwierdził, że jak można nosić dzieci w czymś co kosztuje 44zł - chociażby to mogło dać ludziom do myślenia...

Chustoguru
    Miejscowość
    Bydgoszcz

Domyślnie

Dla wielu im mniej, tym lepiej (dla mnie także-zazwyczaj poluję na jakieś chusty w dobrej cenie). Wracając do wątku. Nikt z tych kupujących nie chce skrzywdzić swojego dziecka, tym bardziej że wiasiadła mają tyle certyfikatów...
    CERTYFIKATY : Nosidełka posiadają certyfikaty Szwajcarskiego Stowarzyszenia Kontroli SGS uznane i szanowane na całym świecie.
    • Certyfikat Angielski SGS - BRITISH STANDARDS EN 13209-2, TEST RAPORT Nr. GLHGR070600803IP
    • Certyfikat Unii Europejskiej SGS – European Standard EN 71 Part 2, TEST REF. Nr. SZTYR070607240TS
    • Certyfikat Unii Europejskiej SGS – European Standard EN 71 Part 3, TEST REF. Nr. GZ0706088782CHEM
    • Nosidełka przeszły najbardziej rygorystyczne Testy SGS i spełniają normy na terenie całej Unii Europejskiej.
    Ktoś musiał dać je i to jest najbardziej smutne .

Chusteryczka Awatar Gina
    Miejscowość
    Kraków

Domyślnie

nigdy się tym nie interesowałam, ale właściwie ciekawe czego dotyczą te certyfikaty...pewnie są takie jak niektóre nagrody (typu wybrane przez konsumentów)..zapłacisz to masz :/

Chustoholiczka Awatar kubutkowa
    Miejscowość
    Reykjavik / Poznań

Domyślnie

Myslę ,że ludzie po prostu nie wiedzą,że to szkodzi....

Chustofanka Awatar claribell
    Miejscowość
    Kraków / Czaniec

Domyślnie

Pewnie certyfikaty sprowadzają się do tego, że jak dziecko possie materiał to się nie zatruje...

A tak szyje moja Mama :* - www.efartuchy.pl

Chusteryczka Awatar n2605
    Miejscowość
    Mazury

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez claribell Zobacz posta
    Pewnie certyfikaty sprowadzają się do tego, że jak dziecko possie materiał to się nie zatruje...
    No, tak daleko bym nie szła w rozważaniach tzn. ta teza, że materiał bezpeiczny może byc zbyt odważna

A tak poważnie, można wgooglać te numerki, wyglądają na numery jakiś norm.

EDIT:

Ta pierwsza norma angielska dotyczy wymogów bezpeiczeństwa dla nosideł miękkich:

BSI BS EN 13209-2 Child use and care articles Baby carriers Safety requirements and test methods Part 2: Soft carrier

EDIT2:

a normy europejski dotyczą .... bezpeiczeństwa ZABAWEK (palność i przemieszczanie się części ruchomych)

EN 71-2:2006+A1:2007
    Safety of toys - Part 2: Flammability
    16/09/2008
    EN 71-2:2006

Note 2.1
    Date expired
    (16/09/2008)
    CEN
    EN 71-3:1994
    Safety of toys - Part 3: Migration of certain elements
    12/10/1995
    EN 71-3:1988

Note 2.1
    Date expired
    (30/06/1995)
    Ostatnio edytowane przez n2605 ; 30-07-2010 o 11:32
    Monika - mama Natalii 26.05.2008

Chustomanka Awatar horpyna
    Miejscowość
    Zielone Płuca Polski

Domyślnie

taki przeciętny rodzic nabywca wisiadła na pewno nie chce zrobić swojemu dziecku krzywdy, kupuje w dobrej wierze, zwłaszcza, że sprzedawca powołuje się na tyle crtyfikatów, pytanie tylko ile prawdy w tym certyfikowaniu.. Żałuję, że w Polsce wciąż jest jeszcze zbyt mało uświadomionych lekarzy pediatrów, którzy sami na widok tak uwieszonego bobasa pokazaliby naiwnym rodzicom właściwą drogę i propagowali noszenie w chuście
    Gabuszka (02.2010) i Wituś (02.2013)

Chustodinozaur Awatar rafandynka
    Miejscowość
    Bielsko-Biała

Domyślnie

Mnie też się wydaje, że nikt świadomie nie chce dziecka skrzywdzić. Jeśli dziecku byłoby faktycznie źle, to by protestowało - tak myślę. Myślę też, że wiele dzieci wychowuje się w wisiadłach, chodzikach, sztywnych bucikach, na słoiczkach, mm, słodkich kaszkach, w pampersach, w bujaczkach a nie na wełnianym kocyku...i żyją. Chyba nie ma co dramatyzować. Prędzej czy później tacy rodzice rezygnują z wisiadła, bo albo się dziecku nie podoba, albo rodzicom jest niewygodnie.
    Co nie zwalnia nas oczywiście z szerzenia wiedzy na temat noszenia
    Widziałam w swoim życiu dużo rodziców, zagubionych, krytykowanych. Byłam bardzo mądra, szczególnie jak jeszcze nie miałam dzieci, mistrz w krytykowaniu i ds. wychowania. Z każdym kolejnym dzieckiem nabieram więcej dystansu do świata
    A 2008, H 2009, M 2012, I 2014, M 2021

Uprawnienia umieszczania postów