Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 21 do 36 z 36

Wątek: ♥ Recenzja nosidełka BABY ::: MADAME GOOGOO ®

Cool

Ja mam podobnie, ogólnie w życiu wybredna jestem okropnie.

Ale jeśli chodzi o nosidła, to stworzyłam naprawdę bardzo duży zasób dopasowania pasów (4 długości, różne ich szerokości) i tak samo pas biodrowy z różnymi wypełnieniami.
    Czyli coś zdecydowanie dla każdego i najwybredniejszego też
    MADAME GOOGOO® :: NOSIDEŁKA MEI TAI, ERGONOMICZNE I HYBRYDOWE, JEDWABNE CHUSTY KÓŁKOWE, POUCH

Doradca Noszenia ClauWi®

Chustomanka Awatar Magda&Franio
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

Nosząca 176cm wzrostu rozmiar 36.
    Noszony 11 miesięczny Franek o wadze 9kg długi i szczupły.

Nosidło było dla nas niestety za duże. Pasy ramienne mimo dociągnięcia na maxa nie pozwoliły na noszenie na plecach-Franek za bardzo odstawał. Natomiast podczas noszenia z przodu też wolałabym mieć bardziej dociągnięte pasy. Super plus za bardzo śliskie czarne taśmy regulujące- dzięki temu bajecznie łatwo skracało/wydłużało się ustawienia pasów ramiennych. Jednak ten typ taśm w przypadku pasa biodrowego się nie sprawdził, taśmy dlatego, że są śliskie luzowały się na klamrze i powodowały zwiększane obwodu pasa biodrowego.
    Jeśli mam być szczera to nie podobały mi się plastikowe klamry, takie trochę tandetne jakościowo mi się wydały Przepraszam ale tak uważam.

Mega pozytywnym zaskoczeniem był pas biodrowy. Dzięki tym wszystkim przeszyciom idealnie się dopasował i bardzo wygodnie mi się Franka trzymało. Natomiast pasy ramienne wolałabym mieć bardziej wypełnione, chociaż te w testowanym nosidle były bardzo stabilne- nie zsuwały się z ramion.
    Wolałabym aby kapturek nie był przyszyty na stałe, sporadycznie z niego korzystam. Mimo tego, że kapturek jest bardzo estetyczny to niepotrzebnie zwisa cały czas przysłaniając piękny panel. Fajniej byłoby, żeby góra ergo byla wystajaca i lekko wypelniona, aby glowka miala podparcie.

Sama szerokość i wyskość panela idealna. W końcu miałam poczucie, że Franek jest bardzo dobrze otulony. Brakowało mi kieszonki na klucze tylko dlatego nie sprzedałam naszego już za małego tuli ponieważ ma kieszonkę do ktorej mogę włożyć klucze do mieszkania gdy wychodzę z psem na spacer.

Bardzo dziękuję za możliwość testowania. Jestem pewna, że sprawię sobie nosidło od Madame Googoo na wiosnę tyle, że w rozmiarze standard jak Franek podrośnie będzie idealne.
    Ostatnio edytowane przez Magda&Franio ; 20-01-2012 o 08:57

Chusteryczka Awatar moniska
    Miejscowość
    Koszałkowo

Domyślnie

Nosidło odesłałam, za dużo się nie nanosiłam, bo aż dwa razy i nie było szans nawet zrobić zdjęcia, bo fotografa brak , ale napiszę i ja.

Wykonanie - pierwsza klasa, podkreślane zresztą to było podkreślane nie raz. Panel biodrowy - na prawdę fantastyczny, kształt i przeszycia fenomenalne, niesamowicie wygodne. Pasy naramienne również bardzo wygodne.

Napiszę tylko, że jako osoba mało doświadczona w noszeniu w nosidłach, miałam pewien problem na początku, żeby się pozapinać. Do tego nie wiem do czego ten dodatkowy pasek... hmmm.... Blondynka jestem
    Generalnie dość szybko doszłam co i jak, ale nie umiałam pozapinać nas z Frankiem na plecach. Na brzuchu było super, bardzo wygodnie, nawet zakupy, wychylanie się, schylanie, nie przeszkadzało. Bardzo miło i wygodnie nam było

Natomiast nosidło było dla nas za duże, niewiele, ale trochę. Ja 162cm, Fran ledwo 74cm, ale oboje raczej drobni.
    Natomiast bardzo pozytywnie zaskoczyło mnie nie wiem miejsce wszycia pasów w górnej części panela, Frankowi nic nie zasłaniało widoku i nie ugniatało mu ucha, tak jak w MT, ktory mamy Więc tu super pozytyw.

Generalnie kolorystyka, materiał, jakość wykonania - wszystko bardzo, bardzo ładne i gdybym kupowała nosidło, to poważnie rozważyłabym zakup tego właśnie.

Dziękuję i pozdrawiam.

Chustofanka Awatar Kicia
    Miejscowość
    Wawa - Wola

Domyślnie

Chwilowo bez zdjęcia, ale fotki dorzuce pozniej, tylko nie mam aparatu pod reka (czyt. w pracy...).

Nosidlo bajecznie piekne, zakochałam się od pierwszego wejrzenia. Ja jestem tylko chustowa jak dotad i nie mialam okazji nosidel nosic, więc tez sama idea wrzucenia na plecy bez wiekszych ceregieli mnei zachwyciła... No ale po kolei: mam 180cm i waze 60kg, Ignas ma 11 miesiecy, rozmiar 74/80, waga 8,5kg.

Dla nas pas biodrowy byl super dopasowany, dzieki temu lekko nam sie nosilo.... by gdyby nie pasy naramienne, ktore spadaly mi mimo spiecia, a sama musialam sie pochylac do przodu bo dziec sie majtał na plecach jednak. To w domu, bo kiedy poszlismy na spacer i bylismy opatuleni porzadnie, bylo prawie idealnie. Prawie, bo wciaz młody niewiele nad panel wystawał, co wg mnie jest błedem, ale wynika z jego wymairów. Jemu to akurat pasowalo, bo mogl gryzc pas (zeby idą). Ale dziur nie zrobił, czyli materiał przeszedł próbę pomyślnie.

Do noszenia z przodu super.

Mam natomiast wątpliwości co do śliskich pasów - biodrowy mi się luzował trochę, a nie nosilam długo. Mam wrazenie, ze pas sie sllizgal na klamrze... tak samo ten pas, który ma spiąć pasy naramienne mi sie przesuwal, ale to moglo wynikac z dlugosci tych naramiennych, bo, jak pisalam, dla nas za luzno troche bylo... A co do wielkosci nosidla, to o ile na wysokosc panel siegal powyzej szczęki Ignasia, to na szerokość był idealnie pod doły kolanowe. Więc skoro on ma 11 miesięcy, to jak wskoczy na wyższe rozmiary (długości) i panel będzie dobry na wysokosc to będzie już za mały na szerokośc... Ale tak jak juz zostalo powiedziane: to nosidlo testowe, wiec ciezko dopasowac kazdemu, a nei ma czegos takiego jak rozmiar uniwersalny.

Dobra dziewczyny, biorę się do roboty Zdjęcia wrzucę na bank, bo mam śliczne
    Wciąż jedyna księżniczka w męskim domu

Mąż, Igi 22/02/2011, Patryk 6/11/2016 i dwa kocury

Domyślnie

Tak, dokładnie, pasy muszą czuć napięcie, że są porządnie naciągnięte, wówczas mechanizm zaciskający działa perfekcyjnie na taśmie.

Dziękuję WAM WSZYSTKIM DZIEWCZYNY ZA OPINIE!! Każda z nich jest niezwykle cenna, najdrobniejsza czasem uwaga może wiele zmienić I na lepsze!
    MADAME GOOGOO® :: NOSIDEŁKA MEI TAI, ERGONOMICZNE I HYBRYDOWE, JEDWABNE CHUSTY KÓŁKOWE, POUCH

Doradca Noszenia ClauWi®

Chustofanka Awatar Kicia
    Miejscowość
    Wawa - Wola

Domyślnie

Jak obiecałam

Chustomanka Awatar anitanelka
    Miejscowość
    Konin

Domyślnie

My po testach również...

Wykonanie, wygląd: rewelacja
    Nosi się fajnie, kg nie czuć. Nosiłam przez chwilę nawet moją 3,5-latkę, 19kg i SUPER!!!
    Panel wielkościowo ok.
    Jedyne do czego mogę się doczepić (jest to do uzgodnienia oczywiście) to pasy. I naramienne i biodrowe za długie. A muszę dodać że nie jestem drobna. Noszę rozm. 40/42 a pas biodrowy, maksymalnie zaciągnięty musiałam zakładać mocno na biodra (osobiście wolę ciut wyżej) a i tak mogłoby być ciaśniej, pasy naramienne również maksymalnie skrócone, zjeżdżały mi z ramion i miałam wrażenie, że mała ma za duży luz... no ale z tym można się dogadać.

Efekt ogólny REWELACJA

Dziękuję za możliwość testowania

Domyślnie

Jejku, ale się cieszę, nawet nie macie pojęcia jak dzięuję za każdo jedno słowo I za te cudne foty, które chętnie bym skradła do mojej strony... Można?

Doradca Noszenia ClauWi®

Chustofanka Awatar Kicia
    Miejscowość
    Wawa - Wola

Domyślnie

A proszę Cię bardzo

Domyślnie

Och Ależ mi miło A czy mogłabym prosić osoby chętne, do przesłania fotek w oryginalnym najlepiej rozmiarze bezpośrednio na mojego maila?

Z góry wielgaśne dzięki
    info@madamegoogoo.com

Doradca Noszenia ClauWi®

Domyślnie

jestem wlasnie w trakcie testowania... i tak na gorąco . Ja - 172 - 60 kg - mlody ok 8,5 kg

Wizualnie nosidlo bardzo mi sie podoba - super wykonanie, dbałość o szczegóły .

Poczytałam sobie recenzje dziewczyn i mam bardzo podobne spostrzeżenia.Nosiłam tylko w domu i z przodu.
    Bas biodrowy bardzo wygodny ale klamry luzowały się, pasy naramienne miałam dociągniete do końca ale spadały mi caly czas a szczególnie jak Mlody sie ruszał - dla mnie chyba za szeroko rozstawione . Panel bardzo fajny super dopasowany do Małego.

Dzieki zamozliwośc testowania.. jak sobie cos jescze przypomnę to dopiszę
    Magda - mama Dominiczki ( 17. 09. 07) i Michałka ( 14.03.2011) i Milenki (21.08.2012)

Chustomanka Awatar zanna
    Miejscowość
    Warszawa/Bemowo

Domyślnie

165cm rozmiar 36
    Nosidło piękne, materiał cudowny
    Technicznie:
    troszkę zbyt szeroki pas biodrowy - czułabym się lepiej, gdyby można było ścisnąć mocniej.
    nosiłam przez chwilę dziecię starsze i powiem szczerze mimo, że to rozmiar Baby, było super! dupka pięknie się układa - byłam pod wrażeniem ciężaru za to nie czuć prawie wcale!!!
    nosiłam również dziecię młodsze, dopasowane wiekowo - dupka wpadła równie pięknie ale mimo, że córa do drobnic nie należy, jakoś nie mogła się dopasować... lepiej mi się nosiło starszego, bo u Małej miałam wrażenie, że mi się jakoś tak majta - nie wiem dlaczego, gdyż przylegała do moich pleców i wszystko było dobrze dociągnięte... może jednak było za duże?jakieś takie subiektywne uczucie...
    nosiłam tylko na plecach
    bardzo dziękuję za możliwość testowania
    , ,

Chusteryczka Awatar Bellydancer
    Miejscowość
    Sopot

Domyślnie

No to moja kolej.

Opiszę trochę swoje wrażenia i z patrzenia i z noszenia. Zaznaczam tylko, że to pierwszy ergonomik, który miałam okazję spróbować. Moje uwagi więc mogą być pisane tylko i wyłącznie z poziomu laika.

Estetyka nosidła jest olśniewająca. Wszystko mi się w nim podobało! Pas biodrowy pięknie ozdobiony, panel przeecudny, kolor pasów obłędny - wszystko to moja estetyka. Czułam się w nim świetnie, kobieco.

Pas biodrowy baaardzo wygodny, świetnie się dopasowuje. Byłam zachwycona. Natomiast jeśli chodzi o pasy - świetnie wypełnione, ale jak dla mnie to coś było z nimi nie tak. Czułam je na samych krańcach ramion - starałam się ustawiać chest belt w różnych pozycjach, ale nic to nie dawało. Uczucie było bardzo niekomfortowe, ale w końcu przyzwyczaiłam się ( a nosiłam 4x dziennie - 2x spacer i 2x usypianie Niny) i już mi to tak nie przeszkadzało.

Kapturka nie używałam, ale spróbowałam go sobie przypiąć i faktycznie fajny mechanizm

Dociąganie pasów łatwe i szybkie, udało mi się pięknie Ninkę wyjąć na placu zabaw, pohustała się i szybko wsadziłam z powrotem.

To chyba tyle - dziękuję bardzo za możliwość testowania, niestety nie mam zdjęć.

Jeszcze nasze wymiary: ja 170, 65 kilo, chyba 40 noszę teraz.

Młoda rozmiar 80/86 cm, 11 kilo
    Nina 01.04.2011, Gucio 04.02.2013 & Leon 13.12.2015
    Naturalna Szkoła Rodzenia Familion i Centrum Wspierania i Rozwoju Rodziny Familion - www.centrumfamilion.pl

Domyślnie

Wreszcie i nasze parę słów.
    Nosiłam ja 160 cm, rozmiar 40.
    Młodego 7 miesięcy, 11kg, 76cm.

Młody wreszcie się do nosidła zmieścił i dopasował. (Pupa bardzo fajnie jest trzymana, pewnie przez te pliski- czy coś)
    Wielkościowo ok, ale myślę, że nie na długo.
    Kapturek, bardzo na m pasował.
    Zapięcia kapturka super pomysł tylko trochę nie trzymały dużej główki młodego. Przy moich gwałtowniejszych ruchach główka pociągała kapturek i się kilka razy odpiął.
    Dla mnie pasy naramienne za długie i nie byłam w stanie ich tak dociągnąć paskami, żeby się czuć bezpiecznie, szczególnie gdy młody był na plecach.
    Pas między pasami ramiennymi na fajnej wysokości, choć w związku z tym, że pasu były za długie na nim spoczywał ciężar młodego i się wpijał.

Chcę pochwalić wykonanie i materiał (choć wzór absolutnie nie mój).
    Pas biodrowy mile szeroki.

Mam nadzieje, że moje uwagi są jasne, jeśli nie spróbuje inaczej sformułować.

Chustomanka Awatar Ulakowa
    Miejscowość
    pod Warszawą

Domyślnie

Wreszcie nasza zaległa recenzja:

Ja: 178cm, rozm.38/40
    Dziecko: rok i 7miesięcy, drobna ale dosc wysoka, rozm. 86/92.

Od razu zaznaczę, że nosiłam dosc krótko i tylko po domu. Moje dziecko ostatnio rzadko daje się nosic, musi miec nastrój. Udało mi się ponosic po domu tylko ok. 15 minut na plecach i dosłownie chwilkę z przodu. Na spacer nie chciała niestety iść w nosidle

Najpierw wrażenia wizualne: nosidło śliczne, cudny materiał i wzór choć myślałam, że będzie zbyt pstrokate (wrażenia ze zdjęć). Nawet mojemu M sie podobało, a on raczej kolorowych rzeczy nie akceptuje. Wykonanie pierwsza klasa.

Co do komfortu noszenia to na plecach nosiło mi sie zdecydowanie wygodniej niż z przodu. Ale ja jakoś w ergonomicznych chyba z przodu nie bardzo lubie nosic, zdecydowanie wolę MT, jakoś nie mogę dobrze - na dobrej wysokosci ustawic sobie tego cheltbelta na plecach.
    Baaardo wygodny pas biodrowy, szeroki i ładnie ciężar odejmuje. Pasy naramienne natomiast mi się wydawały za wąskie, ale ja wolę szersze, nie chodzi o to, że rady nie dawały, ale po prostu bym się pewniej czuła w szerszych. (Nie wiem jak by było przy dłuższym noszeniu).

Co do rozmairu - mam wrażenie, że nosidło było już za małe na moją córkę - znaczy na szerokosc ok, bo jest drobna, natomiast długosc mi nie odpowiadała. Raczej wolę jak panel jest dłuższy i sięga wyżej. Córce sięgał do paszek, więc rąk już nie dało się schowac, z drugiej jednak strony wyjmowanie ich górą było niewygodne, chyba panel był dla nas gdzieś u góry za wąski. Szkoda, że nie mam zdjęc, żeby to pokazać.

Ogólnie oceniam nosidło bardzo dobrze, jednak żeby go sprawdzic lepiej musiałabym chyba miec inaczej dobrany rozmiar dla dziecka (dla mnie było OK). gdybym szyła na zamówinie poprosiłabym o grubsze pasy naramienne i wyższy panel.

Jeszcze o kapturku: jak dla nas był średnio przydatny, tylko "się majtał' , chyba bym wolała, żeby był dopinany. Nie przeszkadzał nam, ładny jest, ale praktyczniej IMO by było gdyby można go odpiąć, ewentualnie zawinąć gdy nie jest używany.

Dziękuję bardzo za możliwiość testowania.
    Ostatnio edytowane przez Ulakowa ; 20-03-2012 o 11:16
    Lipcowa Córka (2010) i Styczniowy Synek (2014)

Domyślnie

Dziękuję serdecznie za każde słowo

Doradca Noszenia ClauWi®

Uprawnienia umieszczania postów