Pokaż wyniki od 1 do 20 z 70

Wątek: Papierki do pieluszek wielo??????

Mieszany widok

Chustoguru Awatar Wiewiórka
    Miejscowość
    Woodstock

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Cindy30 Zobacz posta
    Dziewczyny, w swoim animuszu kupiłam papierki Tots bots na allegro, od osoby która wiele produktów Totsa sprzedaje i po moim mailu szczerze mi odpisała, że one do końca sie nie rozpuszczają w kanalizacji i żeby nie używać więcej niż raz na 12 h. skoro Wy je pierzecie i wytrzymują wodę w pralce to martwię, sie że mi tolatę zapchają i będzie kłopot. Już i tak maż patrzy dziwnie na moje przygotowania do wielopieluchowania, on mówi "wielowydatków'. czy Wy nie miałyście takiej awarii?
    Dla mnie papierki tots bots były najgorsze, szczególnie po praniu, w życiu ich już nie kupię. Mi toalety nie zapychały, prędzej bym o to posądziła papierki Close Parents. Dużo pewnie zależy od stanu kanalizy.
    Kasia-mama Liwii (11.2007) i Maciusia (06.2011)

Chustonówka Awatar Cindy30
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie A jakie są najbezpieczniejsze?

dla kanalizacji?? bo te ekobaby polecone za 18 zł to bez sensu mi zamawiać i płacić za przesyłę. zresztą one też mają celulozę hiper-mocną i może się słabo rozpuszczać w rurach. mi zależy na spuszczaniu do kibelka, nie na ich praniu.

Chustoguru Awatar Wiewiórka
    Miejscowość
    Woodstock

Domyślnie

wszystkie papierki można prać po zasikaniu
    Kasia-mama Liwii (11.2007) i Maciusia (06.2011)

Chustomanka Awatar toffi

Domyślnie

ja chciałam kupić, ale... załatwiamy się na nocnik, więc kupale już w pieluchach nie lądują
    tylko moczymy, bo nie zawsze się uda siuśnąć w nocnik

Chustofanka Awatar nuna77
    Miejscowość
    Kraków-Prądnik Cz.

Domyślnie

Które paierki sa najlepsze do kupek stałych?tzn niemlecznych
    Jacuś 23.04.2011

Martynka 21.09.1998

Chusteryczka Awatar reginleif
    Miejscowość
    Kraków

Domyślnie

Ja przy starszaku używałam Imse Vimse. Całkiem nieźle się sprawdziły. Przy stałej kupie składałam na pół, dla wzmocnienia. Została mi cała paczka (dwupak) nawet nie ruszona, bo młodszy praktycznie od początku wysadzany pieluch nie brudzi prawie wcale, więc papierów nie wkładam

Chustoholiczka Awatar Tola_zet
    Miejscowość
    LDZ

Domyślnie

ja mam babyono (dostałam w gratisie) i są okropne - mega sztuczność z nich bije, nieprzyjemnie mi je nawet wziąć do łapy, a co dopiero położyć przy pupce - to już pampersy mi się wydają przyjemniejsze. Na szczeście Jasiek przeszedł na system 1 dzień = jedna kupa, więc nawet się zastanawiam czy go nie wysadzać... Tych papierków nie użyję w życiu - jak ktoś lubi mogę podesłać za koszty przesyłki .
    Macie porównanie? Pozostałe też mają taką "konsystencję", czy są inne? Bo te są jedyne jakie widziałam...

Chustomanka Awatar olcia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez reginleif Zobacz posta
    Ja przy starszaku używałam Imse Vimse. Całkiem nieźle się sprawdziły. Przy stałej kupie składałam na pół, dla wzmocnienia. Została mi cała paczka (dwupak) nawet nie ruszona, bo młodszy praktycznie od początku wysadzany pieluch nie brudzi prawie wcale, więc papierów nie wkładam
    a nie chcesz się jej pozbyć? ja z chęcią przygarnę

Uprawnienia umieszczania postów