Pokaż wyniki od 1 do 20 z 302

Wątek: PIELUSZKI WIELORAZOWE - PORADNIK

Mieszany widok

Chusteryczka
    Miejscowość
    Szczecin-nie nad morzem:)

Domyślnie

No właśnie, suszenie mnie dobija, reszta to luz
    Zosia - przyniosłaś nam wiosnę 21.03.2009
    Kazik - Zimowy Okruszek 12.02.2014
    Witek - Wielka Niespodzianka 06.08.2018

Chustonówka

Domyślnie

Witam
    Info na temat pieluszek wielorazowych imponujace Myslę, że skorzystamy z tej wiedzy bardzo szybko
    Jednak (oj, zly poczatek na forum, bardzo zly - za co przepraszam, bo powymadrzam sie odrobine ) aż mi włosy dęba stanęły, gdy niektóre dziewczyny zaczęły pisać o doliczaniu do kosztów papmersowania spraw związanych z piecem/kominem. Może i nie żyję super ekologicznie (chociaż bardzo bym chciała) - o czym świadczy fakt, ze sama do tej pory pampersowałam swoje dzieci (starsza coreczka miała problemy ze skórą po tetrze, a o innych wynalazkach nie słyszałam wczesniej - młodszą od razu zaczęłam pampersować, żeby uniknąć problemów), ale palić to świnstwo w kominku/piecu? Przecież to nie tylko komin i piec się zasyfia, ale też NASZE płuca - organizmy naszych dzieci! Cała masa dioksyn wędruje sobie przepięknie do naszych ciał - a potem zdziwienie - skąd alergie, astmy, problemy hormonalne itd. I to dotyczy nie tylko tych, którzy w danym domu 'spalaczy' mieszkają. Niestety, mam takich sąsiadów, którzy robią to samo Efekt tego jest taki, że nie chcąc się truć (chcąc jak najmniej, bo zupełnie odizolować się nie da), nie mogę wietrzć wieczorem domu - smród jest potworny. Wielu ludziom to nie przeszkadza. Wielu nie widzi problemu - a o tym powinno się więcej mówić, przestrzegać.
    Raz jeszcze przepraszam, jeśli kogoś uraziłam Nie było to moim zamiarem.

Chustonówka

Domyślnie

Martita - dzięki za odpowiedź!

A tak na marginesie mnie również wcięło jak przeczytałam w wyliczeniu koszty spalania ... Z jednej strony ekologia a z drugiej palenie śmieci. Ale njiech każdy robi to, co uważa za słuszne.

Chustofanka Awatar Kaaska
    Miejscowość
    Łódź

Domyślnie

Witam Was !!!
    Znacie może jakieś techniki wiązania pieluch tetrowych w otulacz ?? Szukam i szukam na forum i nic nie mogę znaleźć? Chcę spróbować z wielo! Mam kilka formowanych, kieszonek i jeden otulacz. A moje maleństwo ma dopiero 5 dni więc te kieszonki i formowanki wydają mi się bardzo duże i poczekam aż pępuszek odpadnie. Ale teraz chciałam spróbować z tetrą i otulaczem. Podeślijcie jakieś linki do stronek jak jakieś znacie. Będę bardzo wdzięczna. Pozdrawiam

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kaaska Zobacz posta
    Witam Was !!!
    Znacie może jakieś techniki wiązania pieluch tetrowych w otulacz ?? Szukam i szukam na forum i nic nie mogę znaleźć? Chcę spróbować z wielo! Mam kilka formowanych, kieszonek i jeden otulacz. A moje maleństwo ma dopiero 5 dni więc te kieszonki i formowanki wydają mi się bardzo duże i poczekam aż pępuszek odpadnie. Ale teraz chciałam spróbować z tetrą i otulaczem. Podeślijcie jakieś linki do stronek jak jakieś znacie. Będę bardzo wdzięczna. Pozdrawiam
    o np. tu jest http://www.ekobaby.pl/ep_instrukcja_skladania.php
    Z 2008, M 2010, M 2018

Chustoguru Awatar Iwka
    Miejscowość
    Koszalin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kaaska Zobacz posta
    Witam Was !!!
    Znacie może jakieś techniki wiązania pieluch tetrowych w otulacz ??
    i tu: http://www.pieluszkarnia.pl/Jak-skla...fo-pol-43.html
    Co dwa lata przewrót świata
    my - lipiec 2006, Zosia - luty 2008, Joasia - styczeń 2010, Aleksandra-Salamandra - marzec 2012, Synek-Krztynek Antoś - marzec 2014
    "Hodowla młodych hobbitów wymaga wielkiej ilości paszy" J.R.R.T.

Chustofanka Awatar Kaaska
    Miejscowość
    Łódź

Domyślnie

WIELKIE DZIĘKI !!! POZDRAWIAM

Chustomanka Awatar pelasia
    Miejscowość
    Bydgoszcz

Domyślnie

super poradnik! gdybym wcześniej coś takiego znalazła, to może byśmy nie używali jednorazówek... przy następnym dziecku wykorzystam
    chociaż chodzi mi po głowie, żeby może jeszcze teraz spróbować, tzn. przy przesiadce z pieluch na nocnik przejść na wielorazowe trenerki plus może wielorazowa pielucha na noc
    mogłybyście doradzić ile czego by potrzeba w takim wariancie?

Przydasie Pelasi - domowe przetwórstwo materiałowe i różne pomysły na zajęcia z dziećmi

Uprawnienia umieszczania postów