Jak już pisałam jest to moje subiektywne zestawienie, teoretyczno praktyczne oparte na obserwacji np. mojej szwagierki, która każdą 1 pieluchę zawijała w woreczek foliowy, te cieniusienkie w sklepie zrywki to się rwą od razu. Kremu do pupy -linomagu-używała non stop profilaktycznie, tak samo dużo zużywała chusteczek, tak więc koszty dodatkowe to każdy sobie uwzględni ile chce; poza tym ja wybrałam najtańsze pieluchy i chusteczki, a ceny są przecież także sporo wyższe.Ale chyba ilość zużutych pieluch nie podlega już tak mocnym korektom, prawda?Tak samo ciężko powiedzieć ile kto kasy wyda na wielorazówki, bo to zależy jak często pierze i ile szt. musi kupić, jaka firma i rodzaj pieluchy. Tak samo z prasowaniem: jedni prasują tetrę inni nie itd itp. Obliczenia te robiłam głównie dla siebie i innych początkujących teoretyków, czyli troszkę można sobie pozmieniać koszty dodatkowe w jednorazówkach. Zaraz powiecie, że wybrałam proszek najtańszy-owszem bo i po najniższych cenach liczyłam "pampersy". Itd. Itp.