-
Chusteryczka
Hej Dziewczyny, jak widać jestem nowa, ale spędziłam już tu kilka nocek, więc może już nie tak bardzo zielona
Choć i tak mam wrażenie, że im więcej czytam tym mniej wiem …
Tak czy inaczej wykonałyście kawał dobrej roboty, jestem naprawdę pod wrażeniem!
Zdecydowaliśmy się na wielo (lepiej późno niż wcale) i chciałabym Was prosić o pomoc i wskazówki. Zgodnie z Waszymi sugestiami na początek chcielibyśmy kupić kilka rodzajów i zobaczyć jak się sprawdzą. Nasza córka tydzień temu skończyła roczek, jest drobnej budowy (jest wysoka, ale bardzo szczupła), waży niecałe 9 kg, kupkę robi średnio dwa razy dziennie i mam wrażenie, że jest niezłym sikaczem (dużo pije). Na początek nie chcemy wydać dużo –tak ok. 200 zł. Jakoś nie mam przekonania do używanych pieluch (chyba nie kupiłabym sobie używanej bielizny), chyba, że mnie wyprowadzicie z błędu
Przez ostatnie 1,5 m-ca zmagaliśmy się z pzs-em, już chyba jest po wszystkim, ale dalej chcemy wielopieluchować, tym bardziej, że kolejne dziecko w drodze
Dlatego najbardziej zależy nam na przewiewności i delikatności.
Pierwszy krok za nami
- właśnie dziś przyszła nasza pierwsza wylicytowana kieszonka lenny lamb z wkładem bawełnianym i bardzo nam się podoba
Mamy ok. 30 tetr (choć obawiam się, że kiepskiej jakości, ale ew. dokupię tetrę lux)i 5 flaneli.
Myślę żeby na początek kupić 2-3 otulacze, 1 formowankę bambusową i 2-3 różne wkłady. A może jeszcze jedna kieszonkę? Z AIO i pozostałych na razie rezygnujemy.
Czy sądzicie, że to wystarczy na początek? A może jeden otulacz wełniany? 1 wkład na pewno bambusowy, ale jakie pozostałe? Może jakiś prefold? Córce nie przeszkadza mokra pielucha, więc na razie może bez polarowych czy welurowych.
Czy możecie polecić jakieś konkretne wielo, np. pod kątem budowy ciała? albo przewiewności?
Uprawnienia umieszczania postów