Pokaż wyniki od 1 do 20 z 302

Wątek: PIELUSZKI WIELORAZOWE - PORADNIK

Mieszany widok

Chustofanka

Domyślnie

moge prosic o jakis link jak te pieluchy kupic

Chustonówka

Domyślnie witajcie :)

Przeczytałam wszystko co napisałyscie.. bardzo ciekawe i przydatne informacje. Ja nastawiłam się na wielorazowe już na długo przed ciązą. Teraz mam 6-ty miesiąc i pieluszki już czekają w komodzie.
    Jestem bardzo pozytywnie nastawiona, oczywiście trochę mnie to przeraża, ale wszystko co nowe, to musi się człowiek z tym oswoić.
    W moich zasobach jest 8 otulaczy, oraz ze 40 wkładów z mikrofibry oraz ze 30 z bambusa. Mamy kupione wiaderko, oraz papierki na kupkę. Wstępnie moje wizje są takie, że będę zmieniać wkład w zależności od jego zamoczenia, a otulacz jeśli bedzie mokry/zabrudzony, bo wkłady będę kładła - w dzień na otulacz, w nocy jeden na, drugi bambusowy pod..
    Jeśli myślicie że to zły pomysł, proszę o sprostowanie o rady.
    Pozdrawiam

Chustonoszka Awatar ela84
    Miejscowość
    Lublin

Domyślnie

Ja dorzuciłabym do tego stosu jakieś kieszonki one-size, wygodne na wyjścia i "pewniejsze" jeśli chodzi o przeciekanie.

No i te wkłady - jakie to dokładnie wkłady i do jakiego otulacza?
    Tomek ur. 8 lipca 2011
    Testuję pieluchy i inne rzeczy: http://ekotest.blog.pl/

Chustomanka Awatar kamilam

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jean Zobacz posta
    Przeczytałam wszystko co napisałyscie.. bardzo ciekawe i przydatne informacje. Ja nastawiłam się na wielorazowe już na długo przed ciązą. Teraz mam 6-ty miesiąc i pieluszki już czekają w komodzie.
    Jestem bardzo pozytywnie nastawiona, oczywiście trochę mnie to przeraża, ale wszystko co nowe, to musi się człowiek z tym oswoić.
    W moich zasobach jest 8 otulaczy, oraz ze 40 wkładów z mikrofibry oraz ze 30 z bambusa. Mamy kupione wiaderko, oraz papierki na kupkę. Wstępnie moje wizje są takie, że będę zmieniać wkład w zależności od jego zamoczenia, a otulacz jeśli bedzie mokry/zabrudzony, bo wkłady będę kładła - w dzień na otulacz, w nocy jeden na, drugi bambusowy pod..
    Jeśli myślicie że to zły pomysł, proszę o sprostowanie o rady.
    Pozdrawiam
    Może jakieś formowanki do tego ( ja ostatnio zakochana jestem w formowankach są bardzo chłonne) i kieszonki też się przydają u nas jest to wersja dla tatusia.

Lidka 29/10/2010 i dwa aniołki

Bazarek: http://www.chusty.info/forum/showthr...99#post3469899

Hand made rękawiczki wełniane: http://www.chusty.info/forum/showthr...14#post3469914

Domyślnie

witam Was.
    Moj synek w marcu skonczy 3 lata. Ostatnio trafilam na temat pieluch wielorazowch i postanowilam sprobowac. Synek byl pieluchowany jednorazowkami.
    Synek nosi pieluche tylko na noc i w zwiazku z tym po dluzszej rozkmince postanowilam zakupic kieszonke http://allegro.pl/pieluszki-pieluchy...8.html#history o taka i dokupilam jeszcze wklady bambusowe. Myslicie ze to dobry wybór jak na poczatek? i zarowno koniec?

drugie dziecko, o ktore zamierzam sie postarac za okolo pol roku, chcialabym pieluchowac wielorazowo.

pozdrawiam Was.

Chustomanka
    Miejscowość
    Bydgoszcz

Domyślnie

na początek dla noworodka te kieszonki będą za duże, więc ara po urodzeniu lepszy byłby otulacz+ wkłady/tetra/prefoldy ale potem w miare spokojnie... to chinki i opinie bywają różne, bo zdarza się, że dwie pieluszki z jednej aukcji różnią się od siebie (np. jedna ma luźniejsze gumki od drugiej), ale u mnie dawały radę dosyć długo (kupowałam używane z bazarku). Tylko teraz na ponad dwu latku (przy konieczności podwójnych wkładów) sa juz troszkę małe. Bo one mają ciut mniejszy krój od innych chinek.

Domyślnie

dzieki za odpowiedz Bansza, mimo wszystko probuje. Się okaze co dalej....

Uprawnienia umieszczania postów