Cześć dziewczyny
Super że są już fora gdzie można się dowiedzieć tylu fajnych rzeczy o tych pieluszkach
Od jakiegoś czasu przeszukuje internet żeby skompletować wyprawkę dla mojego czerwcowego maluszka i już chyba wszystko mam na początek ale może lukniecie fachowym okiem, bo mówię to są moje początki pierwszy bąbelek i 1 raz porwałam się na takiego rodzaju pieluszki a więc dla małego noworodka zdecydowałam się na komplet: OTULACZ + PREFOLD
i mam zamiar kupic 4 szt. z czego dwa rozmiarowę i 2 one size. te rozmiarowe będę używać na samym początku, bo zależy mi żeby na maluszku leżało dobrze i żeby mu było wygodnie a spodziewam się dość małego dziecka ( u mnie w rodzinie to norma ja sama urodziłam się z wagą 2600;D) więc myślę że to dobry pomysł.
Troszkę później wejdą w ruch kieszonki i te otulacze one size a mianowicie narazie będe testować dwie firmy: Mio unico i LittlePenguin i potem zobacze które mi będą bardziej pasować na początek po dwie sztuki z każdej firmy.
Jeżeli chodzi o Prefoldy to najbardziej spodobały mi się te z pieluszkarni w 6 rozmiarach i chciałabym kupić
15 sztuk rozm. Newborn
10 sztuk rozm infant
5 sztuk rozm Premie

I mam jeszcze 1 pytanie troche nie z tej beczki możecie mi powiedzieć od kiedy można używać tych papierków jednorazowych do pieluszek? bo wyczytałam że na te początkowe rzadkie kupki raczej nie podziałaja dopiero na te bardziej ścisłe.
Widziałam na stronie mio unico takie wkładki sucha pielucha z weluru i mikorpolary i myśle że może takie coś kupić na początek zamiast tych papierków? Jak sądzicie?

Była bym bardzo bardzo wdzięczna za jakieś opinie wiem że przy naszej drugiej dzidzi już będę bardziej poinformowana ale narazię muszę poprosić was koleżanki o pomoc