-
Chustonówka
-
Chustoguru
Cześć dziewczyny. Dzięki za wątek, który pomógł mi uporządkować wiedzę na temat pieluch wielorazowych. Przy pierwszym dziecku używałam jednorazówek. Gdzieś dam docierały do mnie informacje o pieluchach wielorazowych, ale temat mnie raczej przerażał, więc się nie zagłębiałam.
Teraz mam jeszcze około 5 m-cy na zagłębianie i już nie mówię nie, choć nie jestem zdecydowana. Jeszcze trochę poczytam i wtedy zdecyduję.
W każdym razie, zrobiłyście kawał dobrej roboty, i nawet jeśli zrezygnuję, to przynajmniej tym razem będę wiedziała z czego.
-
Chustonówka
-
Chustomanka
Jeśli spodziewasz się, że Twoje maleństwo będzie naprawdę małe, to polecam otulacze S-XS, pewnie z 3-4 sztuki na początek Ci się przydadzą, bo przy mlecznych kupach łatwo o wpadkę i otulacz do prania (chyba, ze używasz małych formowanek, to wtedy ryzyko wycieków zminimalizowane). Mi się nieźle sprawdzają otulacze polarkowe od Sylviontka, bo one są takie milusie
Nie wiem ile potrzeba prefoldów, bo używam ich razem z tetrą, ale wydaje mi się, że jeśli będziesz prać codziennie i awaryjnie będziesz miała jednorazówki albo tetrę, to 15 sztuk powinno starczyć.
Tu jest wątek, gdzie znajdziesz rady nt. pieluchowania noworodka:
http://chusty.info/forum/showthread....anie+noworodka
-
Chustonówka
Uprawnienia umieszczania postów