Pokaż wyniki od 1 do 20 z 302

Wątek: PIELUSZKI WIELORAZOWE - PORADNIK

Mieszany widok

Domyślnie

jak zasikana to nie trzeba zapierać ani płukać, od razu do wiadra. Jak kupa to sprać (właśnie tym silnym strumieniem do wc), wycisnąć i MOKRĄ do wiadra. Nie ma potrzeby płukać i suszyć po co chcesz sobie robotę dokładać. Takie zasikane leżą sobie w wiadrze i czekają na pranie.

Co do szycia to się nie wypowiem ale może zajrzyj do działu handmade

Jest sens kupić zestaw ale pod warunkiem, że zestaw jest wielorodny, czyli nie ma tam np tylko 20 kieszonek. No chyba że już przetestowałaś i wiesz, że najbardziej lubisz kieszonki

Z doświadczenia, nie tylko mojego, wynika, że upodobania się zmieniają

Chustoguru Awatar Pat
    Miejscowość
    Warszawa-Białołęka

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kawiareczka Zobacz posta
    jak zasikana to nie trzeba zapierać ani płukać, od razu do wiadra. Jak kupa to sprać (właśnie tym silnym strumieniem do wc), wycisnąć i MOKRĄ do wiadra. Nie ma potrzeby płukać i suszyć po co chcesz sobie robotę dokładać. Takie zasikane leżą sobie w wiadrze i czekają na pranie.

Co do szycia to się nie wypowiem ale może zajrzyj do działu handmade

Jest sens kupić zestaw ale pod warunkiem, że zestaw jest wielorodny, czyli nie ma tam np tylko 20 kieszonek. No chyba że już przetestowałaś i wiesz, że najbardziej lubisz kieszonki

Z doświadczenia, nie tylko mojego, wynika, że upodobania się zmieniają
    Rozumiem, że jeśli jednak zdecyduję się na wypłukiwanie moczu/spieranie śladów po kupie od razu po zmianie pieluszki, mogę sobie potem odpuścić płukanie pieluch przed praniem zasadniczym. Dobrze myślę? Bo właśnie się zastanawiam, co będzie dla nas lepsze. Mocz miewa dość intensywny zapach - czy worki na pieluchy rzeczywiście go zatrzymują? Planuję trzymać pieluchy w worku włożonym w kosz na bieliznę, bo nie mam za bardzo miejsca w łazience na dodatkowe wiadro. A worek chyba taki: http://ekomaluch.pl/close--zywe-kolo...,p2808,l1.html

Chustoholiczka Awatar amst
    Miejscowość
    Bytom

Domyślnie

Błądzę jak ślepy w ciemności. Uzywam wielo a firm nie znam. Chciałabym kupić kieszonki z bambusem od pupy. Nie tylko z wkładem bambusowym ale najchętniej z welurem bambusowym od środka.

Chustopróchno
    Miejscowość
    Warszawa, Skorosze

Domyślnie

hmm... wydaje mi się, że niektóre chinki tak mają. no i na bank takie szyte na zamówienie u Dziewczyn z HM... a które firmówki nie wię

Chustoguru Awatar Pat
    Miejscowość
    Warszawa-Białołęka

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez amst Zobacz posta
    Błądzę jak ślepy w ciemności. Uzywam wielo a firm nie znam. Chciałabym kupić kieszonki z bambusem od pupy. Nie tylko z wkładem bambusowym ale najchętniej z welurem bambusowym od środka.
    Na pewno Babyetta ma. Sylviontko też takie szyje. Mam od nich obu i polecam.

Chustomanka Awatar IwonaKM
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez amst Zobacz posta
    tots bots hybryda kieszonka i AiO e jednym, ma od środka frotkę bambusową,
    mięciutki i bardzo przyjemny w dotyku welurek bambusowy od środka mam też w pieluszkach Eko_mama
    Pola 2011

Domyślnie

Zajrzyj na http://www.krainapieluszek.pl/

Bez problemu sama dobierzesz sobie wkład jaki Ci pasuje. Mają tam chyba wszystko
    chusty do noszenia dzieci: http://www.krainapieluszek.pl/chusty

Uprawnienia umieszczania postów