a ja już zamówilam ... hahaha mam nadzieję, że się nie rozczaruję
uwielbiam ogólnie książki i coś takiego, jeśli nawet mi nie posłuży to pójdzie dalej- do kogoś mniej uświadomionego w temacie
a ja już zamówilam ... hahaha mam nadzieję, że się nie rozczaruję
uwielbiam ogólnie książki i coś takiego, jeśli nawet mi nie posłuży to pójdzie dalej- do kogoś mniej uświadomionego w temacie
Mati 2010, Oliwcia 2012, Jula 2014
Zaraz, zaraz bo ja nie rozumiem, czyli poradnik dla rodziców to powinien pisarz/poeta popełnić? Rodzicielstwo to takie dośc poqwszechne doświadczenie i jeśli ktoś chce się podzielić swoimi wrażeniami i znajdzie wydawcę, to mi naprawdę nie robi różnicy, czy on/ona piekarz, czy lekarz. interesuje mnie tylko, czy da się to czytać i czy to coś wnosi do mojego życia.
Monika - mama Natalii 26.05.2008
ja naprawdę nie chcę umniejszać tym matkom co urodzi jedno dziecko i wykorzystując swoje dojścia czyli dziennikarki publikują pseudoporadniki - choć Reni pokaże inne podejście i to jest in plus
dla mnie taki poradnik powinna wydać np ktosikowa, karusek, mamru
nie jest to wazelina tylko przykład tego czego oczekuję - matka z 3-4-5 dzieci ma inną perspektywę patrzenia na macierzyństwo/rodzicielstwo niż tak Pani dziennikarz co zajmuje się dzieckiem przy okazji
dobra jest wyjątek, Chylińskiej książkę bym przeczytała z chęcią, ale ta z kolei ma pokorę![]()
Mi kiedyś moja Mama powiedziała - Wiesz, ze Reni nosi w chustach i pieluchuje JAK TY
No i kto jest autorytetem, kto???![]()
Moim zdaniem książka nie będzie hitem - dla osób w temacie Reni nie jest raczej autorytetem, więcej można wyczytać na forach
Dla osób potencjalnie mogących sięgnąć po książkę to niegroźna wariatka piorąca pieluchy.
a tak z mojego punktu widzenia
odbieram ją jako wszystkowiedzącą , najlepszą, najmądrzejszą...Jak dla mnie za dużo się mówiło -wszędzie - ze jest w ciąży, ze nosi w Tuli, że jest eko, że ogranicza mięso w diecie dzieci - sądzę ze nic w książce nie zaskoczy!
książki nie kupię ale opinie na jej temat tu na forum będę śledzić z ciekawości (bo może źle odbieram Reni Jusis).
baryłka
ja też bym kupiładla mnie taki poradnik powinna wydać np ktosikowa, karusek, mamru![]()
a z książki Reni relację z chęcią Wam zdamjakoś po 10 listopada chyba ją będę miała
![]()
Mati 2010, Oliwcia 2012, Jula 2014
Ale pamiętajcie, że to nie jest książka, w której Reni przez 300 stron robi pitu-pitu o pieluchach i orzechach piorących, tylko są w niej wywiady z ekspertami - profesorem pediatrii, położną, doradcą chustowym itepe, plus przepisy na żarcie i niesyfiaste kosmetyki.
"A co im imponuje? Płaczące posągi. Zamiana wody w wino. Zwykły kwantowy efekt tunelowy, który i tak by się zdarzył, gdyby tylko ktoś zechciał poczekać parę zylionów lat. Jak gdyby zamiana słonecznego światła w wino, dokonywana przez winorośle, ich grona, czas i enzymy nie była tysiąc razy bardziej cudowna i nie zdarzała się stale..."
Terry Pratchett "Pomniejsze bóstwa"
a ja pewnie kupię i chętnie przeczytam.
lubię Reni, uważam że robi dobrą (choć niewdzięczną) robotę edukacyjną i nie wrzuciłabym jej do jednego worka z paniami celebrytkami które, różnymi powodami kierowane, popełniają książki o tym jak klepać kremy czy jeść bezy.
O, dokładnie moja mama to samoI z pytaniem, "a czemu Ty właściwie nie napiszesz książki". Hehhe.
Przejrzę ją chętnie, ale podejrzewam, że też się nie skuszę mając chustoforum. Ale fajnie jak przekona jakieś mamy do noszenia, używania mniej chemii, etc. Ale niestety też większość moich znajomych (niedzieciowych i dzieciowych) Reni J odbiera jako lekką eko-wariatkę i zupełnie nie jest dla nich autorytetem (zresztą o mnie chyba czasem podobnie myślą odkąd mam dziecko na ścisłej diecie, nie używam prawie chemii, etc).
Ale jak pisze Kammik, skoro tam wywiady, przepisy, to może ludzie po przeglądnięciu się skuszą, zastosują, co zawsze będzie pozytywną wiadomością. W każdym razie życzę jak najlepiej![]()
Lauron(Smo)12.06.2010, Bruno(Gadzinka)
12.01.2012
Strasznie współczuję Reni.
Chustoforum, z którego czerpała wiedzę uważa ją za wiariatkę i uważa, że robi krecią robotę... że ma coś z głową nie takprzecież ona robi TO CO WY.
Nie jestem w stanie pojąć tej niechęci do niej.
Przecież książkę przeczytaja te matki, które CHCĄ. NIkt nikomu nie czyta na siłę.
www.lydialand.pl - Sklep - chusty Chimparoo, Hoppediz, LennyLamb, Nati, Felizzy, nosidła Bondolino, Tuli, Manduca, Hipseat, pieluszki wielorazowe, Goki, Bajo
Chimparoo - Wyłączny przedstawiciel chust Chimparoo.
Akredytowany Doradca Akademii Noszenia Dzieci