Pokaż wyniki od 1 do 20 z 68

Wątek: O wyższości szmaty nad wózkiem.

Mieszany widok

Chustoguru Awatar yanettee

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jasnie Pani :) Zobacz posta
    gdybym była Matysią, to po tym poście bym ci na wczesniejsze pytanie o zdrowie jej syna napisała (dosadniej), ze to nie Twoja sprawa. Ale ona nie napisze, bo nie ma czasu na siedzenie na forum i orazanie innych klawiaturą tak, jak niektóre matki wyrosnietych jedynaków, które są przekonane, ze z powodzeniem wszystkiego by przy wiekszej ilosci dzieci dopilnowaly. Tez tak kiedys miałam, ale drugie dziecko nauczyło mnie pokory.
    Jestem matką jedynaka, bo więcej dzieci mieć nie mogę, chociaż bardzo chcę i robię wszystko by je mieć
    Zamiast pouczać innych warto czasem zastanowić się również nad swoimi słowami ...
    Nie uważam że z powodzeniem bym wszytskiego dopilnowała... baaaa... nie jestem w stanie teraz wszytskiego dopilnować.
    I nie wiem ja co Matysia ma czas a na co nie ale ... jest na forum właśnie.

Jeśli napisze na moje pytanie że ot nie moja sprawa, to ok, zrozumiem, więc o co chodzi to nie wiem? Mnie taka odpowiedź nie obrazi, więc spokojnie.
    Mama Kubusia i Basi

Chustoholiczka Awatar Jasnie Pani :)
    Miejscowość
    Belfast

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez yanettee Zobacz posta
    Zamiast pouczać innych warto czasem zastanowić się również nad swoimi słowami ...
    otóż to.

Chustoguru Awatar yanettee

Domyślnie

ja jeszcze jedno... bo w zasadzie wszystko już zostało tu powiedziane więc nie ma po co wątku ciągnąć

ilość dzieci w sygnaturce nie zawsze równa się ilości osób za które się jest odpowiedzialnym i które się ma pod opieką

i jeszcze na koniec taki ładny cytat z Małego Księcia "Stajesz się odpowiedzialny na zawsze za to, co oswoiłeś."
    Mama Kubusia i Basi

Chustopróchno Awatar Karusek

Domyślnie

Może też kwestia rozłożenia akcentów w I poście. Po prostu wyszło chyba coś innego, niż miało wyjść Ja odebrałam ten post i jego ciąg dalszy (w pierwszym poście winny był jedynie wózek, a sprawa szelek wyszła później, niechcący) jako zrzucenie własnej odpowiedzialności na przedmiot.

To tak, jakbym napisała, że nasz Staś w wieku 15 miesięcy się ciężko poparzył, bo herbata była gorąca, a nie dlatego że to ja (albo mąż, nie pamiętamy kto) postawiłam ją w złym miejscu. To ja/mąż byliśmy winni wypadku...

Ale rozumiem, że źle zrozumiałam i że Matysia jest osobą odpowiedzialną.
    A że błędy popełnia każdy - oczywiście! Dlatego niektóre dziewczyny ostro krytykują usypianie dzieci metodą 3-5-7, a inne zostawienie dziecka niezabezpieczonego w wózku, to chyba dobrze?

Przykro mi, Matysiu, jeśli źle się poczułaś, ale wierzę, że dziewczyny pisały w trosce o dziecko/dzieci - nie tylko Twoje konkretnie.
    2 + 7 (2005-2018)

Uprawnienia umieszczania postów