Strona 1 z 4 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 20 z 68

Wątek: O wyższości szmaty nad wózkiem.

Chusteryczka Awatar matysia
    Miejscowość
    Jabłonna

Domyślnie O wyższości szmaty nad wózkiem.

Dziś poszliśmy z dziećmi na spacer. Franek w chuście. Swoja drogą w genialnej Mei z wełną . Po jakiejś godzinie wróciliśmy i postanowiłam młodego do wózka żeby sobie jeszcze dospał na powietrzu. Po jakimś czasie słyszę straszny płacz. Lece i patrzę , Franuś przekręcił sie i musiał wstawac, wózek sie wygrzmocił , Franek z nim. Na szczęście miał czapki, kombinezon. Jakbym mogła jeszcze zostać z nim w chuście, a nie gotować obiad dla rodziny, to nic by sie nie stało. I to jeszcze wywalił sie do tyłu. A wózek mam nie byle jaki Quinny Buzza.

Maciek 1987,Marta 1989,Mateusz 1993,Michał 1995, Matylda 2005,(*)2006, Benjamin 2008, Franuś 2010,
    Nikt z nas nie jest ideałem.
    Choruje, mało mnie na forum

Chustopróchno Awatar magnus

Domyślnie

Szczęście całe, że mu się nic nie stało...

Chustoholiczka
    Miejscowość
    Gniezno

Domyślnie

... mamy ten sam wózek. Muszę Męża ostrzec, bo u nas jedynie On wózkowy, a Młody nad wyraz żywiołowy ...

Całe szczęście, że skończyło się u Was na strachu jedynie!!!

"Czytelnik może żyć życiem tysiąca ludzi, zanim umrze. Człowiek, który nie czyta, ma tylko jedno życie." G.R.R. Martin

Miejscowość
    Jabłonna

Domyślnie

Jutro idę z Frankiem do neurologa , bo juz mi kilku krotnie przytomność stracił po uderzeniu w głowę, nawet bardzo delikatnym. Dlatego tak sie dzis zdenerwowałam. Ale go chyba czapka uratowała i kaptur od kombinezona Hopka.

Maciek 1987,Marta 1989,Mateusz 1993,Michał 1995, Matylda 2005,(*)2006, Benjamin 2008, Franuś 2010,

Chustoholiczka
    Miejscowość
    Gniezno

Domyślnie

Życzę uspokajających wieści!

"Czytelnik może żyć życiem tysiąca ludzi, zanim umrze. Człowiek, który nie czyta, ma tylko jedno życie." G.R.R. Martin

Chustoguru Awatar yanettee

Domyślnie

Ale nie rozumiem? On został sam na zewnątrz w tym wózku a Ty gotowałas obiad czy jak ?
    Mama Kubusia i Basi

Miejscowość
    Jabłonna

Domyślnie

Tak spał na tarasie sam, ja mieszkam w domu. Tyle,że ten taras jest trzy kroki od kuchni. Wszystkie dzieci tam sypiały w młodości wózkowej.
    tyle,ze żadne mi sie nie wygrzmociło. Jego chyba mój pies obudził.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez matysia Zobacz posta
    Tak spał na tarasie sam, ja mieszkam w domu. Tyle,że ten taras jest trzy kroki od kuchni. Wszystkie dzieci tam sypiały w młodości wózkowej.
    tyle,ze żadne mi sie nie wygrzmociło. Jego chyba mój pies obudził.
    też mieszkam w domu z tarasem, ogrodem, ale nigdy nie zostawiłam dziecka bez opieki, ale ja to może przewrażliwiona jestem, zawsze widzę 100 czarnych scenariuszy
    Mama Kubusia i Basi

Miejscowość
    Jabłonna

Domyślnie

Tez bym tak chciała, tylko ,że moja rodzina jeszcze musi jeść, ubierać sie w czyste ubrania itd. dzis zrobiłam 6 prań, Norma to sa dwa dziennie. Czasu mi nie starcza na nic kompletnie. A spacer kilku godzinny to jest luksus nie dla mnie.

Chustomanka Awatar Tehanu
    Miejscowość
    Opole

Domyślnie

Współczuję stresu
    Takie pytanie trochę od czapy: a szelki ten wózek ma?

Miejscowość
    Jabłonna

Domyślnie

Ma i moja wina ,że go nie zapięłam ale okutałam go w chuste, a Franek śpi jak mysz pod miotła i byłam pewna ,że sie natychmiast obudzi. Nastepnym razem, położę go do łóżka. I niech sie najwyżej spoci. Bo rozbierac go nie będę.

Domyślnie

moja rodzina też je, no głodni nie chodzą, a jest nas w domu trochę, ubieramy się też czysto, do tego pracuje zawodowo i narażanie dziecka nie zwalałabym na brak czasu a raczej brak wyobraźni, no nic... jest nauczka na przyszłość, dobrze że się nic nie stało,
    ja czasem Kubę ubranego do łózka kładłam po spacerze, ściągałam tylko czapke i rozpinałam kurtke

jeszcze piszesz że dziecko traci przytomność przy uderzeniach ;(
    Mama Kubusia i Basi

Chustopróchno
    Miejscowość
    Łódź

Domyślnie

edit, już nic.

słoneczny_blask
    Guest

Domyślnie

Ja z tych wyrodnych, co usypiają dzieci w domu, (teraz tylko w weekendy, bo pracuję). Nieraz słyszałam że powinnam usypiać w wózku i warować przy wózku na ławce, albo w parku. Wolę uśpić w domu i posprzątać/poczytać/pospać. Wypoczęta matka=szczęśliwe dziecko.

Chustoguru Awatar Em

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez yanettee Zobacz posta
    też mieszkam w domu z tarasem, ogrodem, ale nigdy nie zostawiłam dziecka bez opieki, ale ja to może przewrażliwiona jestem, zawsze widzę 100 czarnych scenariuszy
    e, chyba jesteś. Mój całe zycie tak spał. Ale zawsze zapięty i wózek zablokowany.

demona
    Guest

Domyślnie

Moje tez spały w wózku na balkonie (przy Wiciu tylko do tego wózek używałam )
    Ale te omdlenia przy uderzeniu to bardzo niepokojące. Koniecznie idzcie sie przebadać!!!!

Chustoguru Awatar Pat
    Miejscowość
    Warszawa-Białołęka

Domyślnie

Jak mieszkaliśmy przez jakiś czas u rodziców, Miłosz często sypiał na tarasie. Nie wyobrażam sobie warowania przy wózku przez te kilkadziesiąt minut drzemki - bez względu na to, czy dziecko śpi w wózku na tarasie czy w domu. Pytanie tylko, w jaki sposób temu dziecku zapewnić bezpieczeństwo. Matysia sama napisała wyżej, że następnym razem położy Franka do łóżka. Nie można przewidzieć wszystkich sytuacji - zwłaszcza przy dzieciach, a Matysia ma ich siedmioro.

Matysiu, :* Będzie dobrze.

Domyślnie

nie no jasne, tym bardziej że z łózka też może spać, ale jednak jeśli dziecko ma jakieś problemy neurologiczne to trzeba mu poświęcić więcej opieki i max bezpieczeństwa, zresztą w sumie jak każdemu dziecku
    koniecznie sprawdzcie dlaczego traci przytomność
    Mama Kubusia i Basi

Chustomanka

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez yanettee Zobacz posta
    nie no jasne, tym bardziej że z łózka też może spać, ale jednak jeśli dziecko ma jakieś problemy neurologiczne to trzeba mu poświęcić więcej opieki i max bezpieczeństwa, zresztą w sumie jak każdemu dziecku
    koniecznie sprawdzcie dlaczego traci przytomność
    KOlezanka robi wrazenie wszech wiedzacej a to tak nie bywa niestety. Jak człowiek ma dom na glowie i 7-ro dzieci jak Matysia to wybacz ale warowanie przy wozku to strata cennego czasu. Moi obaj spali w wozkach pod drzewem, bylo o tyle szczesliwie ze z wozka nie wylecial zaden, ale z drabiny na ktore namietnie wlaza obaj nie raz zdarzylo im sie spasc, ze zjezdzalni tez i zyją. wypadki się i dzieci sie uczą dzieki temu ze pewnych rzeczy sie nie robi.
    Matyśka quinny to chyba raczej do stabilnych nie naleza tak swoja szosą, mi sie zdarzalo jak mi Bolo usnal ze go przewiazywalam pasem biodrowym zeby nie obudzic a byle jak chociaz zabezpieczyc. trzymaj sie dobrze bedzie nie takie rzeczy sie zdarzały

Chustopróchno
    Miejscowość
    Łódź

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Venus Zobacz posta
    KOlezanka robi wrazenie wszech wiedzacej a to tak nie bywa niestety. Jak człowiek ma dom na glowie i 7-ro dzieci jak Matysia to wybacz ale warowanie przy wozku to strata cennego czasu.
    argumentacja mnie zabiła.

jeśli uważasz, że omdlenia po uderzeniu to nic, to tylko gratuluję odpowiedzialności. nie tylko Tobie.

Uprawnienia umieszczania postów