Pokaż wyniki od 1 do 20 z 20

Wątek: Pielucha na noc dla wymagającego:)?

Mieszany widok

Chustoholiczka Awatar majka
    Miejscowość
    Gdynia/Kartuzy

Domyślnie

ta, która się u mnie najlepiej sprawdza to p'tit bamboo nuit, to chyba firma: ptitsdessous, produkcja we Francji; to jest chyba frotka bambusowa i do niej naszyty mikropolar (ale inny niż zazwyczaj w kieszonkach widziałam). no ale jest do 9 kg i nic dziwnego, ze mi sie mala zdawalo ostatnio

Chustodinozaur Awatar jul
    Miejscowość
    zachodnie podwarszawie

Domyślnie

formowanki nocne lulu dodo (konopne) i dodo bambou mają polar na wierzchu. Nam lulu dodo b. dobrze się sprawdza, kupiona właśnie przy takich dylematach, choć okazało się, że to nie mokro było problemem (w pampkach było to samo)
    żona TEGO Jaśka
    mama julówny (styczeń 2009), julińskiego (sierpień 2010), julowego (luty 2013) i julinka (kwiecien 2018)

Chustoguru Awatar Olapio
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jul Zobacz posta
    formowanki nocne lulu dodo (konopne) i dodo bambou mają polar na wierzchu.
    potwierdzam
    mam bambusowe, sa idealne!

Miejscowość
    Gdynia/Kartuzy

Domyślnie

Mam jakas lulu dodo, i dobrze sie u nas nawet sprawdzala, do czasu jak nie siknal porzadnie i polecialo chyba po polarze a nie przez i na wełniane gacie i ubranie mokre. chyba po 3 takich razach zrezygnowalam z tego na noc. no chyba, ze to nie sa kieszonki bez pula, ale zszyte bambusy prosto z polarkiem? bo moze sa takie wersje

Chustodinozaur Awatar jul
    Miejscowość
    zachodnie podwarszawie

Domyślnie

może polar Ci się zatłuścił - spróbuj wymoczyć chwilę w gorącej wodzie z płynem do naczyń, może pranie na 90 stopni pomoże. Bo że włożyłaś wkład do kieszonki to nawet pytać nie będę
    Miałam podobną akcję w kieszonce pulowej, po kąpielach w płynie i płukaniu w ciepłej wodzie od razu po (żeby tłuszcz w stygnącej wodzie nie osadził się na nowo), na wszelki wypadek przez jakiś czas też mocniej zapinałam i przeszło - choć nie od razu.
    żona TEGO Jaśka
    mama julówny (styczeń 2009), julińskiego (sierpień 2010), julowego (luty 2013) i julinka (kwiecien 2018)

Chusteryczka
    Miejscowość
    Łódź

Domyślnie

Ja standardowo polecę bamboozle'a - tylko trza dorzucic wkładkę na sucho. I wonderoosy, chociaż to kieszonki, ale dla mnie genialne - v2 z ręcznikiem bambusowym albo v1 z wkładami konopnymi Wytrzymują 12 godzin nocnego lania

Miejscowość
    Gdynia/Kartuzy

Domyślnie

no może faktycznie trzeba zrobić odtłuszczanie, choć nie wydaje mi się bym długo używała tej pieluszki (lulu) i w sumie to ona też się już wydaje mała, więc i tak się muszę rozejrzeć za większą.
    libra wonderoosa mamy, ale niestety, ponieważ to kieszonka to nocą idzie bokiem, ale tą pieluchę to akurat o zatłuszczenie mogłabym podejrzewać i chyba czas zabrać się za te pieluszki i zrobić im kuracje "odmładzającą"

Uprawnienia umieszczania postów