-
Chustoholiczka
Pielucha na noc dla wymagającego:)?
Hej, co byście poleciły na noc (najlepiej z materiałów chłonnych - bambus, konopie) z polarem lub czymś co daje sucho, ale nie kieszonki?
mam ze dwie pieluszki z bambusem, ale bez warstwy suchej i dokładam wkłady sucha pielucha, ale mam wrażenie, że jak siknie to czuje, że ma mokro. wolę go jednak w nocy nie przebierać, by nie rozbudzać, a czasem nie wiem czy smęci bo głodny, czy smęci bo mu nieprzyjemnie (a jeszcze mi nie powie
). a jedna pieluszka, która się spoko sprawdzała właśnie się okazuje już przymała.
-
Chustomanka
-
Chustoholiczka
Dzięki za wskazówkę, ale widzę, że "syliontko" czasu chwilowo nie ma, więc się nie ma co na razie pytać. a jak poszukałam inne posty to rada jest eko z rosmana (to i my stosujemy, ale nie o co innego mi chodzi
). Jak kiedyś wcześniej szukałam o tym informacji to tam głównie na noc polecane były kieszonki (jakieś "pszczoły", chyba, że się mylę) - a kieszonki u nas odpadają, bo wtedy ubranko w środku nocy mokre, to gorsze niż wilgoć przy pupie. no nic, może znajdę moją najlepszą w większym rozmiarze i więcej egzemplarzy i tyle, tylko nie wiem czy to mi się uda, bo tą kupiłam na bazarku, a jakoś nie widzę by ktoś podobne chciał sprzedawać, a w sklepach polskich nie spotkałam, może była kupiona jakimś zamówieniem zbiorowym.
-
Chustofanka
Ja polecam formowanki nocne pupeko. Używam z wełniakiem i dają radę na 100%, a mi nawet issy beary /polecane na noc/ przemakały przy nóżkach.
-
-
a my mamy od niedawna bambooty nocne i wytrzymały nam całą noc, bardzo podoba mi się ta pielucha
-
Chustoholiczka
ta, która się u mnie najlepiej sprawdza to p'tit bamboo nuit, to chyba firma: ptitsdessous, produkcja we Francji; to jest chyba frotka bambusowa i do niej naszyty mikropolar (ale inny niż zazwyczaj w kieszonkach widziałam). no ale jest do 9 kg i nic dziwnego, ze mi sie mala zdawalo ostatnio
Uprawnienia umieszczania postów