Pokaż wyniki od 1 do 10 z 10

Wątek: harce przed spaniem a pielucha wielo?

Chustoholiczka Awatar majka
    Miejscowość
    Gdynia/Kartuzy

Domyślnie harce przed spaniem a pielucha wielo?

Czy zdarza się Wam, że dzieć po kąpieli a przed spaniem jeszcze buszuje?? Mój (16 m-cy) ostatnio w 9 na 10 przypadków do zaśnięcia potrzebuje kilka razy uciekać z łóżka, wędrować między pokojami, albo po prostu siedzieć przy mnie i słuchać jak czytam i wyrywać mi książkę i tak schodzi nam ok. 30 minut, zanim namówię go na mleko i przy nim przyśnie. A podczas tego czasu przed spaniem, gdy już nocna pielucha założona potrafi się w nią zsikać i czasem mi jeszcze pokarze, że ma siku, co oznacza, że mam zmienić - no to zmieniam, zazwyczaj już na plastik, bo np. nie ma drugiej nadającej się na noc. Ktoś ma podobny problem, macie jakieś rozwiązanie?? Może najpierw mu włożyć coś co na noc nie najlepsze, a przed samym zaśnięciem nocną? tylko zmiana pieluchy go na pewno nie ucieszy.

Chustomanka Awatar sharkah
    Miejscowość
    pod Warszawą

Domyślnie

Spróbuj go może wysadzać - u nas to działa - po kąpieli młody robi siusiu, potem ubieramy i zwykle nie ma problemu z mokrą pieluchą

Miejscowość
    Gdynia/Kartuzy

Domyślnie

No to może zadziałać - dziś odkryłam, że jak lata chwilę bez pieluchy i się go zabawia lekko strasząc, goniąc, a on ze śmiechu wręcz pada, to po jakimś czasie do nocnika leci i sika. Muszę to wypróbować kilka razy, z tym, że tata zawsze ma obawy, że on zaraz siknie na podłogę

Chustomanka

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez majka Zobacz posta
    No to może zadziałać - dziś odkryłam, że jak lata chwilę bez pieluchy i się go zabawia lekko strasząc, goniąc, a on ze śmiechu wręcz pada, to po jakimś czasie do nocnika leci i sika. Muszę to wypróbować kilka razy, z tym, że tata zawsze ma obawy, że on zaraz siknie na podłogę
    Hmmm... ale jak już choć trochę kuma, to nawet jak siknie na podłogę to będzie to dla niego cenna lekcja. Trzeba się będzie przecież podłogę wytrzęc, itd... My się jakoś o zasikaną podłogę nie baliśmy, a Jaga potrafiła nawet pokazywać "jesce tu"

Miejscowość
    Gdynia/Kartuzy

Domyślnie

Kumać kuma, gadać nie gada, pokazać może pokaże, ale wcześniej pewnie spróbuje trochę skorzystać i ręką pomacać. o podłogę to się tyle nie boję, co o dywan, bo tu szybko wsiąka... ale bardziej się boi mój mąż... będziemy próbować

Chustodinozaur Awatar jul
    Miejscowość
    zachodnie podwarszawie

Domyślnie

jeśli budzi się w nocy, to możesz mu zmieniać pieluchę przy pierwszej pobudce - robię tak bo on w nocy tak siusiał, że przemaczał nawet pampki.
    żona TEGO Jaśka
    mama julówny (styczeń 2009), julińskiego (sierpień 2010), julowego (luty 2013) i julinka (kwiecien 2018)

Miejscowość
    Gdynia/Kartuzy

Domyślnie

to zadziwiające, ale czasem jak sie w nawet w nocy budził, ale w sumie dobrze spał, czyli jeśli udało mu się ciągiem przespać tak z 6 godzin, a potem pobudki ze 2-3, to się kilka razy zdażyło, że rano pielucha sucha, lub prawie sucha. no, ale częsciej ma tak, ze jak się budzi to w srodku nocy czuje zapaszek i zdarza mi sie go przebierac, tylko, ze jak mu zakladam pieluche i welniane gacie to potem wiecej roboty niz np. z kieszonkami i zazwyczaj idzie juz jednorazowka.

Chusteryczka
    Miejscowość
    Łódź

Domyślnie

Świetny pomysł z nocnikiem. U nas bywa jeszcze ciekawiej, bo syńcio potrafi kupsztala zrobic przed snem W pieluchę, choc od 3 miesiecy jest wysadzany i w ciągu dnia takie wpadki się nie zdarzają. Na szczęście to sytuacje sporadyczne

Chustodinozaur Awatar jul
    Miejscowość
    zachodnie podwarszawie

Domyślnie

dlatego mam wełniane otulacze, a nie gatki (2 razy więcej zapinania, niż przy kieszonce, ale za to nie trzeba portek ściągać/zakładać gaci i portek - o ile akurat akurat śpi w portkach, latem spał w samej pieluszce)
    żona TEGO Jaśka
    mama julówny (styczeń 2009), julińskiego (sierpień 2010), julowego (luty 2013) i julinka (kwiecien 2018)

Miejscowość
    Gdynia/Kartuzy

Domyślnie

no to dzisiaj przed kąpielą zrobił siku na podłogę, ale to luz, bo akurat na parkiet, z którego łatwo zetrzeć; a po kąpieli ni z tego ni z owego siknął na kanapie, na której go wycieram, ubieram i na której śpimy - to już mnie mało ucieszyło.
    a co do wełnianych otulaczy to na razie kasy na nie brak, a jak do nich dojrzeję to pewnie już nie dla Piotrusa no chyba, że szybciej wygram w lotto (ale musiałabym chyba częściej losy kupować, a nie raz na 2 lata)

Uprawnienia umieszczania postów