Pokaż wyniki od 1 do 6 z 6

Wątek: Zrób to sam - otulacz wełniany - prośba do mam szyjących, dziergających i wszystkich innych też;)

Chustomanka Awatar Gardenia
    Miejscowość
    BW / Gorce

Domyślnie Zrób to sam - otulacz wełniany - prośba do mam szyjących, dziergających i wszystkich innych też;)

Witajcie,

Zauroczył mnie otulacz załączony na poniższym obrazku. Postanowiłam zaopatrzyć się w druty i naczyć sie tego rzemiosła aby wyczarować własnoręcznie takie cudo. Dzięki mojej mamie podstawy mam już za sobą i myślę że nadszedł czas na upragniony otulacz.

Niestety podany "przepis" na niego jest dla mnie nie do przejścia:
    http://www.ottobredesign.com/en/prin...r_cover_en.pdf

Czy ktoś mógłby przetłumaczyć go w prosty sposób? Myślę że nie tylko ja będę wdzięczna
    Temat handmade'owych otulaczy a zwłaszcza tego wzoru był na forum kilka razy ale nie znalazłam jeszcze prostego tłumaczenia.

Jeśli któraś z Was już stworzyła własnoręcznie taki otulacz (a wiem że niejedna z Was) to może mogłybyście zamieścić informacje np. Nazwa włóczki której użyłyście, rozmiar drutów i zdjęcia?? Powstanie w ten sposób taka mała galeria wełniaczków

Bardzo gorącą zachęcam i prosze o pomoc w tłumaczeniu!

Oto i otulacz

źródło: http://chatkawrobelka.blogspot.com/2...-jesienny.html
    Ostatnio edytowane przez Gardenia ; 09-11-2011 o 08:16

Chusteryczka Awatar schiselle
    Miejscowość
    Radom

Domyślnie

spójrz do radosnej twórczości, wiele tam wątków znajdziesz
    Jo 2011 Al 2017 ​Ga 2019

Miejscowość
    BW / Gorce

Domyślnie

faktycznie wątków jest tam wieeelle, zbyt wiele nawet;( Nie mam czasu żeby przeglądać wszystko szczegółowo a konkretów których szukam nie udało mi się znaleźć.
    Gdyby ktos znalazł link konkretnie do tego otulacza i jego wykonania to będę wdzięczna

Chusteryczka Awatar magnolia
    Miejscowość
    Krosno

Domyślnie

ale ten przepis z linku jest przecież bardzo czytelny, nie trzeba znać języka wcale, robisz to ściegiem francuskim i a oczka tak jak na obrazku dokładnie narysowane przerabiasz... jeśli chodzi o grubość włóczki i drutów to zrób sobie próbę, bo tak naprawdę to za każdym razem wychodzi to trochę inaczej... generalnie 0k 12 oczek to powinno być 10cm a 22-24 rzędy też 10 cm, jak zrobisz sobie taką próbkę to jedziesz dalej tak jak na obrazku... otulacz bardzo prosty do wykonania, zacznij robić a się przekonasz, powodzenia

Miejscowość
    BW / Gorce

Domyślnie

padło wreszcie słowo klucz: ścięg francuski tego mi brakowało na początek, dzięks

Chustoguru Awatar Agulinka
    Miejscowość
    Kraków

Domyślnie

Robiłam ten otulacz i mi wyszedł, jakbyś potrzebowała konkretnej porady, pisz na prv
    Agnieszka, mama Marty (10.2011), Miriam (12.2014) i Elżbiety (11.2016)

Uprawnienia umieszczania postów