eee ja na bazarku widzę używane mocno chusty i to od drugiego właściciela po 150zeta za Natki. W tej cenie na allegro kupisz nówkę, albo przymierzoną tylko. Na allegro ludzie nie wiedzą często po ile chodzą chusty i czasem mozna utrafić fajną okazję. Kupowałam chyba tak już 3 razy i nigdy się nie naciełam. Jedynie pytać trzeba o szerokość i realną długość bo z opisem tych rzeczy gorzej tam. No i nie kupuj niczego co jest polecane a ci nie leży. To ze chusta ma ci się podobać jest priorytetemW Natkach naprawdę pytaj o rzeczywistą szerokość, bo Nati eksperymentowało z szerokością, długością i grubością chusty i natka natce nierówna. Dlatego też odradzano ci tu Rodos, ale myślę że tu nie o model chodzi, ale kiedy była utkana. Te różnice nie były w żaden sposób oznaczane. Zwłaszcza te nowe edycje są szersze i cieńsze, ale pytaj, bo może nie każda. Jak chusta ci się bardzo podoba, amasz kogoś kto umie szyć bez problemu moze ci też zwęzić chustę, jeśli okaze się ze po praniu szerokość jest nadal większa niż 70 i trudno ci ogarnąć tyle materiału podczas motania maluszka. Wszystko zależy jak drobre jest dziecko.