Pokaż wyniki od 1 do 12 z 12

Wątek: Myślę o pouchu

Mieszany widok

Chustonówka Awatar Lolka79

Domyślnie Myślę o pouchu

Mam jednego na oku Ale jak zmierzyć sie do poucha i czy wymiary dziecka mają znaczenie?

Chusteryczka Awatar wrapsodia
    Miejscowość
    Erlangen Niemcy /czasem Wawa/Jarosław/Klimontów

Domyślnie

wymiar krótszej krawędzi poucza powinien być równy długości od ramienia (za punkt odniesienia możesz uznać szew na ramieniu w bluzce) do kości biodrowej po przeciwnej stronie co ramię). Wielkość dziecka nie ma znaczenia, ale ma znaczenie czy chcesz nosic na ubranie domowe czy na kurtke, bo wtedy musisz wciąć rozmiar większy, albo kupić 2
    Gosia, mama Toli (25/10/2008), dawniej mimezis

Certyfikowany Doradca Noszenia ClauWi®
    Doradca Akademii Noszenia Dzieci

Domyślnie

Dzięki bardzo mimezis Pośpieszyłam się niestety z zakupem i wyglada na to że może być za mały.No nic , okaże sie jak paczka dojdzie.

Chustoguru Awatar mmadzik
    Miejscowość
    Lublin

Domyślnie

Dużo bardziej uniwersalna jest kółkowa. No ale wiem, że sa dziewczyny, które kochają pouche - ja przymierzyłam, powybrzydzałam i zdecydowanie wole kółkowe

Chustomanka Awatar wiki100
    Miejscowość
    Lublin jeszcze

Domyślnie

Ale pouch ma jedną zaletę wielką - prawie wcale nie zajmuje miejsca i drugą - jest bardzo prosty w obsłudze- a kółkowa już nie tak bardzo, no i jest niedrogi więc uważam w swoim stosiku warto mieć. ja sama używałam dla noworodka i potem jeszcze jak już dzidzia chodziła, teraz używam kółkowej, ale pouch jest w pogotowiu. inna sprawa że mój dla starszego dziecka jest mniej wygodny bo nie ma miękkiego obszycia od nóżek, za to był tani jaj barszcz.

Domyślnie

Chciałam właśnie kompaktową chustę i stąd pomysł na poucha -mam nadzieje że sie polubimyKólkowej też jeszcze nie miałam ale pewnie za jakiś czas sprawdzę czy taki sposób noszenia mi odpowiada.

Chustoguru Awatar mmadzik
    Miejscowość
    Lublin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez wiki100 Zobacz posta
    Ale pouch ma jedną zaletę wielką - prawie wcale nie zajmuje miejsca i drugą - jest bardzo prosty w obsłudze- a kółkowa już nie tak bardzo, no i jest niedrogi więc uważam w swoim stosiku warto mieć. ja sama używałam dla noworodka i potem jeszcze jak już dzidzia chodziła, teraz używam kółkowej, ale pouch jest w pogotowiu. inna sprawa że mój dla starszego dziecka jest mniej wygodny bo nie ma miękkiego obszycia od nóżek, za to był tani jaj barszcz.
    No widzisz - tu jest właśnie różnica "co kto woli" Ja się męczyłam z zakładaniem poucha porządnym, za to kółkowa bez najmniejszych problemów i szybciutko

Chustomanka Awatar jagienkat
    Miejscowość
    Szczecin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez wiki100 Zobacz posta
    I faktycznie dla noworodka się sprawdza? Nosiłaś tylko w kołysce czy brzuszkiem do brzucha też?

Chustopróchno
    Miejscowość
    Łódź

Domyślnie

IMO poucha trzeba przymierzyć się do konkretnego na żywo i sprawdzić, czy nam odpowiada

Uprawnienia umieszczania postów