Mam jednego na okuAle jak zmierzyć sie do poucha i czy wymiary dziecka mają znaczenie?
Mam jednego na okuAle jak zmierzyć sie do poucha i czy wymiary dziecka mają znaczenie?
wymiar krótszej krawędzi poucza powinien być równy długości od ramienia (za punkt odniesienia możesz uznać szew na ramieniu w bluzce) do kości biodrowej po przeciwnej stronie co ramię). Wielkość dziecka nie ma znaczenia, ale ma znaczenie czy chcesz nosic na ubranie domowe czy na kurtke, bo wtedy musisz wciąć rozmiar większy, albo kupić 2![]()
Gosia, mama Toli (25/10/2008), dawniej mimezis
Certyfikowany Doradca Noszenia ClauWi®
Doradca Akademii Noszenia Dzieci
Dzięki bardzo mimezisPośpieszyłam się niestety z zakupem i wyglada na to że może być za mały.No nic , okaże sie jak paczka dojdzie.
Ale pouch ma jedną zaletę wielką - prawie wcale nie zajmuje miejsca i drugą - jest bardzo prosty w obsłudze- a kółkowa już nie tak bardzo, no i jest niedrogi więc uważam w swoim stosiku warto mieć. ja sama używałam dla noworodka i potem jeszcze jak już dzidzia chodziła, teraz używam kółkowej, ale pouch jest w pogotowiu. inna sprawa że mój dla starszego dziecka jest mniej wygodny bo nie ma miękkiego obszycia od nóżek, za to był tani jaj barszcz.
Chciałam właśnie kompaktową chustę i stąd pomysł na poucha -mam nadzieje że sie polubimyKólkowej też jeszcze nie miałam ale pewnie za jakiś czas sprawdzę czy taki sposób noszenia mi odpowiada.
IMO poucha trzeba przymierzyć się do konkretnego na żywo i sprawdzić, czy nam odpowiada![]()