Pokaż wyniki od 1 do 20 z 40

Wątek: Pierwsza chusta i wielki dylemat. Znajdę pomocną duszę :)?

Mieszany widok

Chustonówka

Domyślnie Pierwsza chusta i wielki dylemat. Znajdę pomocną duszę :)?

Witam.
    Jako, że moje dzieciątko ( 6tygodni) potrzebuje wiecznej uwagi a ja sama czasami wolnych rąk stwierdziłam, że zakupię chustę. I tu zaczął się problem. Od wczoraj siedzę i buszuję tu na forum- jednak kiedy decyduję sie na jedną, zaraz wchodzę na inny wątek i zmieniam zdanie.
    Tak więc chciałabym was- doświadczone już mamy poprosić o pomoc w doborze tej pierwszej chusty.

Elastyczna czy tkana? Biorąc pod uwagę że chciałabym ją trochę poużywać a mój mały ma 6 tygodni.
    To co znalazłam w miarę przyjemnych dla mnie cenach.
    http://allegro.pl/nati-najwyzej-ocen...894592154.html

http://allegro.pl/chusta-elastyczna-...898521799.html

http://allegro.pl/chusta-tkana-natib...897461904.html

oraz bez linków :
    -Nati grecja
    -Chusta Natibaby tkana bawełniana Kolor Rodos
    -LennyLamb malachit elestyczna
    -LennyLamb błekitny poranek tkana
    -Chusta Womar Be Close
    oraz
    -Hoppediz Dublin light ultra.

A może coś innego? Chciałabym ją nabyć jak najszybciej więc byłabym bardzo, bardzo wdzięczna za pomoc i przepraszam za brak ładu i składu, ale mały marudzi u taty na rękach i trzeba szykować stołówkę

Chustoguru Awatar Agulinka
    Miejscowość
    Kraków

Domyślnie

Witaj na forum
    Jak sama zauważyłaś, decyzja jest trudna. Z doświadczenia Ci powiem, że nikt Ci tu konkretnie nie wskaże co kupić, każdy ma swoich faworytów. Specjalistką nie jestem, ale z tego co się orientuję chusty przez Ciebie wybrane prawie wszystie są ok (Womar ma niepochlebne opinie ale nie wiem czemu)
    Ja mam i elastyka i grecję tkaną i mimo że dla maluszków i nówek polecają niektórzy elastyka, tysiąc razy bardziej wolę tkaną, łatwiej mi ją zawiązać, a i na dłużej wystarczy.
    Polecam pobuszować na bazarku forumowym, no chyba że chcesz nowiutką chustę. Ale używane zazwyczaj łatwiej się wiążą, bo są już złamane.
    Agnieszka, mama Marty (10.2011), Miriam (12.2014) i Elżbiety (11.2016)

Chusteryczka Awatar Kilerek_81
    Miejscowość
    Lublin

Domyślnie

Zdecydowanie tkana. Kolor to już indywidualna preferencja. Moim zdaniem na początek bawełna Nati będzie ok.

Chustonówka

Domyślnie

kolory podałam, ponieważ może są jakieś nowsze/sarsze modele i da się to poznać po nazwach (?)

dziekuje, jestem wdzięczna za każdą radę

Chustofanka Awatar zawsze_zielona
    Miejscowość
    Dania

Domyślnie

Stalam przed taki dylematem prawie pol roku temu. Zdecydowalam sie na Zare ellevil, duzo pozniej dowiedzialam sie, ze to trudna chusta na poczatek. Ale wlasnie na niej uczylam sie wiazac i poszlo calkiem niezle. Dlatego ja radze kupic taka chuste, jak Cie sie podoba, bo od tego zalezy, czy bedziesz chciala motac i nosic dziecko. Najlepiej uzywana, bo zlamana i tansza
    Sylwia, mama Celinki

Chustopróchno Awatar Karusek

Domyślnie

Elastyczna starczy Ci na pewien czas tylko (gdy dziecko dobije do ok. 8kg robi się w niej niewygodnie). Chusty tkane nati, Lenny Lamb czy Hoppediz starczą Ci zdecydowanie na dłużej.
    Szukasz chusty na allegro czy u nas na straganie? Zwykłe bawełenki (czyli te chusty, które wymieniłaś) są tańsze używane Popatrz na chustostraganie, może uda Ci się zaoszczędzić na wydatku a przy okazji spytaj właścicielki, czy to odpowiednia chusta na poczatek Waszej przygody
    2 + 7 (2005-2018)

Chustonówka

Domyślnie

Przeglądałam wstępnie,ale albo kolor albo cena mi nie podeszły a na allegro czy tablicy te ceny są całkiem znośne. Max 150 zł, więc wydaje mi się,że ok(?).
    Miałam kiedyś styczność z Hoppediz tkaną i pamiętam że była taka "ciężka" i trochę boję się tego jak to ogarnę przy takim maluszku.
    Chyba że pierw nabędę elastyczną ( widziałam jedną lannyLamb za 60-80zł) i dopiero później tkaną. Myślicie, że takie wyjście będzie wygodniejsze czy lepiej nie kombinować i od razu nabyć tkaną? Ah pewnie to też sprawa indywidualna, aaa ciężko być zielonym w temacie .

demona
    Guest

Domyślnie

Na pewno NIE:
    elastyk - szkoda kasy, za chwile i tak tkana kupisz
    Womar, nie ufam im za grosz
    Nati Rodos - fajna dla starszego dziecka, przy takim maluszku i do nauki może być za gruba i za szeroka

TAK
    Nati pasiaki różne
    Nati grecja - moja pierwsza chysta, bardzo fajna do nauki
    Hopki cienkie, lenny

Chustomanka Awatar marglena
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie A co dla starszego dziecka juz ponad 10 kg?

Dziewczyny ja mam podobne dylematy, tyle tylko,iż mój synek ma juz 9 miesiecy i waży ponad 10kg, jest bardzo ruchliwy. Jaka byłaby dobra chusta dla początkujacej? A jednoczesnie tania i dobrze nośna?

Chustopróchno Awatar Karusek

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez marglena Zobacz posta
    Dziewczyny ja mam podobne dylematy, tyle tylko,iż mój synek ma juz 9 miesiecy i waży ponad 10kg, jest bardzo ruchliwy. Jaka byłaby dobra chusta dla początkujacej? A jednoczesnie tania i dobrze nośna?
    generalnie z dodatkiem lnu lub wełny. Ale najlepiej wybierz, co ci się podoba i wtedy pytaj
    Jeśli len to używany, to nowe bywają sztywne.
    Storchenwiege też noszą dobrze, ale też musiałyby byc używane
    albo spróbuj z nosidłami
    2 + 7 (2005-2018)

Uprawnienia umieszczania postów