Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 21 do 28 z 28

Wątek: Mei Hip

Chustonoszka
    Miejscowość
    kawałek za Gdynią ;-)

Domyślnie Re: Mei Hip

na początku dziękuję za możliwoś testowania

zakładało mi się szybko i sprawnie
    klamry zapinałam sama
    materiał też się dało rozłożyć na ramieniu
    ale dociągać dało się tylko przed zapakowaniem dziecia

ale pas biodrowy mógłby być wypełniony
    i noszenie tylko po domu na "szybkie akcje" ....po 30min noszenia myślałam, że ramię mi się urwie

nosiłam 9,6 kg 8 m-czniaka

Chusteryczka
    Miejscowość
    Cieszyn

Ja również dziekuję za mozliwość testowania

Moim zdaniem jest to zdecydowanie nosidło dla mniejszych dzieci - nie dopatrzyla sie na opakowaniu informcji do ilu kg - na mojego półtoraroczniaka panel za mały już Dlatego nosiliśmy sie krótko.

Dla mnie - lubiącej MT i chusty kólkowe jest to fajne rozwiazanie dla młodszego dziecka. Jak już sie dobrze wyreguluje pasy (tu niestety minus, bo o dociagnięciu z dzieckiem nie ma co marzyć, bez dziecka tez cięzko idzie) i opanuje wkładanie - jest calkiem przyjemnie.

No i śliczne - bardzo lubie paseczki wszelkie

Dziękuje za możliwość testowania

Na początku nie mogłam się dogadać z mei hip'em. Jak już udało mi się rozłożyć pas naramienny to wżynał mi się dolny i odwrotnie. Ani mi ani dziecku nie było wygodnie. Wytrzymywałam najwyżej kilka minut.
    Potem jednak coś zaskoczyło , było mi wygodnie, dziecku też. Pewnie decydowały jakieś niuanse przy rozłożeniu materiału z pasów. Najdłużej nosiłam godzinę- synek usnął.
    Wygodniej jest mi w kółkowej i pouchu chociaż w mai hipie nie ma problemu z ułożeniem dziecka, wkładaniem materiału pod pupkę itp.

Miku waży coś ok 9-9,5 kg , gdzieś 80 cm wzrostu. Panel był na styk , można by się czepić nawet , ze minimalnie za mały.

Na liście do testowania byłam 26, na materiale znać użycie, jest już sprany.
    Ostatnio edytowane przez chanutka ; 20-11-2009 o 18:49

Chusteryczka Awatar april
    Miejscowość
    Im lepszy koń, tym na niego wiecej nakladają.

Dziękuję za możliwość potestowania. Gdyby było to normalne nosidło ergo pewnie powaliłoby mnie na kolana. Uwielbiam takie paseczki, materiał pomimo że sprany to jednak super! Jednak ja nie porwałam sie na spacer w tym nosidle, wyszłam w nim tylko z psem, ramię nie wytrzymało, upakowanie Mani graniczyło dla mnie z cudem, a i ona niepewnie się czuła bo kurczowo trzymała się mnie łapkami. Albo ja nie umiałam tego dobrze zainstalować, albo to dla mniejszych dzieci. No ale szerokość panela idealna jak dla Mani więc dla mniejszych dzieci może być za szeroka. Ogólnie fajne na krótko

Chustomanka Awatar jana
    Miejscowość
    wrocław

Domyślnie

Na krótkie noszenie bardzo fajne, łatwe do opanowania
    ciekawy pomysł, choc jednak wolę kółkową

Chustoholiczka Awatar pszczoła
    Miejscowość
    Toruń

Domyślnie

Testowałam na 13-miesięcznej 9-kilowej córze
    Bardzo ladne, paseczki w moim stylu, estetyczne.
    Fajne rozwiązanie na chwilkę, wydawało się nawet fajniejsze i szybsze niż pouch...Ale w rzeczywistości założenie go jest jak pisały dziewczyny, pracochłonne, ogromny minus to fakt, że nie da się go wyregulować na sobie (uwielbiam manducę za tę możliwość regulacji jedną ręką i tu mi tego brakowało).
    Pas naramienny wrzynał mi się, uciskał ramię (może powinien być wypełniony?)
    Nie udało mi się wyregulować tak, żeby Lena siedziała w miarę pewnie. Gdybym sie do tego przyłożyła bardziej, może by zaskoczyło, ale zawsze po zdjęciu zapominałam, a potem potrzebowałam na szybko i nie miałam czasu się bawić.
    Ogólne wrażenia takie sobie. Nie kupiłabym sobie.

DZiękuję za możliwość doświadczenia czegoś nowego!!!
    wspieram w rodzicielstwie

Doradczyni Noszenia ClauWi®
    Doradczyni po kursie podstawowym Die Trageschule ®

Chustomanka Awatar britta

Domyślnie

Wlasnie testowalam, dziekuje za te mozliwosc.
    Mimo, ze lubie nosic na biodrze, z Mei Hip w ogole sie nie dogadalam. Przede wszystkim pas biodrowy - niewypelniony, niewygodny, nie wiedzialam jak go zalozyc: w talii - dziecko siedzi za wysoko; na biodrze (tak jak zaklada instrukcja) - pas niestabilny, zsuwa sie do gory. Nie sprobowalam opcji ze zdjeciem zapiec i wiazaniem na biodrze - moze byloby wygodniej. Nie moglam wygodnie posadzic Miska, chociaz panel mial akurat odpowiednia dla niego szerokosc. Nastepny wazny minus - klamry nie daja sie regulowac po zalozeniu. Pas naramienny niewygodny, nie umialam tak rozlozyc, zeby pozostal nieruchomo na ramieniu. Ale to chyba kwestia odpowiedniego zlozenia pasow przy zakladaniu zapiec.
    Z plusow - ladne (choc material juz znacznie sprany), nieskomplikowane, moliwosc noszenia po obu stronach.
    Podumowujac - wole pouch. Mei Hip nie dla mnie.

Chustofanka Awatar Adso
    Miejscowość
    poznan

Domyślnie

Dziś odesłałam nosidło,więc pisze kilka słów-choć pewnie nic odkrywczego to nie będzie
    Zapisując się na test nie znałam chust kółkowych i liczyłam na łatwe rozwiązanie w postaci Mei Hip. Dziś jestem z kółkową za pan brat i mimo tego,że synek jest już duży lubię nosić go na biodrze-oczywiście krótko
    Nosidło jest bardzo ładne i mimo wielokrotnego prania dobrze się prezentuje. (Czerń z delikatnymi różowymi paskami -świetne połączenie!)
    Uważam,że pas biodrowy powinien być wypełniony gąbką. Natomiast dobrze rozłożony pas ramienny jest szeroki i całkiem wygodny
    Minusem jest brak możliwości regulacji pasów już po założeniu
    Generalnie nosidło jest ok,ale raczej wybrała bym zakup kółkowej..
    Dziękuję za możliwość wypróbowania

Uprawnienia umieszczania postów